tirsdag den 15. januar 2013

januaropdatering

Efter en lille uge i København, hvor computeren ikke viste haveblogs, men you tube indslag med Pingo  og Mickey Mouse, er det blevet blogtid igen. I haven har sneen jo lagt sig overalt, så man ikke kan se, hvad der er på vej op i lyset.  I surbundsbedet kan man dog trods sneen nyde lyngplanterne.
Hvis jeg skal se løgplanter, der er på vej, skal jeg kigge under bobleplasten i drivhuset, hvor jeg kan finde vintergækken Ophelia.


Ophelia ser sådan her ud.
    
Også spindlestone surprise er godt på vej. Hvis man kigger efter, kan man godt ane, at den er gul. Den var urimeligt dyr i anskaffelse, men formerer sig ganske villigt.
Disse vintergækker er hårdføre nok til at overleve i haven; men jeg synes, mine løg kan have en tendens til at forsvinde derude - jeg har mere styr på dem i krukker. I år har jeg drysset krukkerne med kød- og benmel for at give løgene noget næring.Måske skulle jeg alligevel plante dem ud i sensommeren - dette syn gad jeg godt have i haven.


I det hele taget bliver jeg lidt galanthofil  i denne tid. Der er flere på denne planche, jeg godt kunne tænke mig.

Who said all snowdrops look alike? Some of my favorites: top row, L to R, ‘Wendy’s Gold’, ‘Blewbury Tart’, ‘Hippolyta’, ‘Flore Pleno’; middle, ‘Jaquenetta’, ‘Merlin’, ‘Lady Elphinstone’, ‘Augustus’; bottom, unknown, ‘Ophelia’, G. plicatus subsp. byzantinus, ‘Lady Beatrix Stanley’.

19 kommentarer:

 1. Så smuk forårslyngs farve står til sneen. Helt forunderlige er vintergækkerne tæt på! Jeg har i hvert fald aldrig set de med gult. Jeg må kigge lidt nærmere på mine egne når de en gang titter frem og se om jeg kan finde deres rette navn.
  God sne dag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, især den med pink blomster giver et meget fiminint billede, synes jeg.

   Slet
 2. Hej Marie.Sikke en dejlig collage af alle de forskellige vintergækker.Vidste slet ikke at der fantes så mange forskellige.Er vild med Ophelia...den er da smuk.
  Vil lige sige at jeg har nævnt dig i mit sidste indlæg fra i søndags.
  God dag til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, der findes utroligt mange vintergækker, den ene smukkere end den anden. Jeg må da lige ind og se, hvad du har skrevet på din blog. I den sidste uges tid har jeg næsten ikke haft tid til at gå på blogbesøg.

   Slet
 3. Da jeg var på besøg hos Spiren sidste år, var der også rigtigt mange forsk vintergækker. Men sådan en bette pjevs kunne løbe op i 200,- så jeg kiggede bare, og besluttede mig for helleborus i stedet!
  Men de er da flotte, så jeg forstår din lidenskab!

  SvarSlet
  Svar
  1. Man er simpelthen nødt til at have både vintergækker og helleborus i haven. De supplerer hinanden fantastisk godt; men lige de allerdyreste vintergækker investerer jeg heller ikke i - mange gange er de også de sarteste og mest besværlige.

   Slet
 4. Skønne billeder! Og velkommen hjem - og tilbage til blogland :-)

  SvarSlet
 5. åhhhhh, det får galanthofilien til at blusse op igen, jeg plantede mine nyanskaffelser ud i haven og er meget spændt på om de kommer. Jeg ønsker mig nogen gule - både dobbelte og enkle.... måske Spiren er leveringsdygtig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan tydeligt fornemme, at du er febersyg.

   Slet
 6. Der er noget helt specielt over vintergækker og hvor er de bare super flotte... kan godt forstå du passer godt på dem

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også min opfattelse, at der er noget specielt over dem, til dels pga årstiden. De ville være aldeles malplacerede i en sommerhave.

   Slet
 7. Ja de er meget fine, men jeg synes, de er for dyre, så er der andet, jeg hellere vil have.
  Synes nok du har været længe væk, så har vi været på Sjælland samtidig, jeg var der fredag lørdag.

  SvarSlet
  Svar
  1. De behøver jo ikke at være dyre. der er til enhver pengepung. Pudsigt sammentræf, at vi var på Sjælland samtidig.

   Slet
  2. Der er alligevel andet, jeg hellere vil have, men skønne er de.
   Jeg var selv kørende, har aldrig været der før endsige selv kørt der, Bent var syg, og to drenge der fyldte 25 og 30, det måtte jeg jo med til. Det var grænseoverskridende, du kan læse om det i mit indlæg fra i lørdags, hvis du har tid og lyst.

   Slet
 8. Det var dog en super god ide at dyrke de sarte og dyre vintergækker i potter - det skal jeg huske til næste år, og din ophalia er da virkelig fin. Flot planche - der er også mange jeg godt kunne tænke mig.
  God Aften
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at høre fra en åndsfælle.

   Slet
 9. Flotte fotos :) en rigtig god ide at passe lidt på de små nye, men de ser da ud til at trives rigtig fint der i drivhuset.
  Kan godt forstå din facination af galanthus, de er rigtig flotte og der findes urtolig mange forskellige, og når man først er blevet "samler" ja så er det svært at lade være:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtigt, at samlergenet er svært at modarbejde. Det kender du vist godt selv.

   Slet