tirsdag den 6. maj 2014

MAJKULDE 2

Jeg fortsætter, hvor jeg slap i mit sidste indlæg, med kulde og pæoner, nemlig knopperne på træpæonen delavayi og staudepæonen mlokosevitchii.Klematissen Lunar Lass beskrives af nogle som sart; men denne plante bor i stenbedet og bliver bare dækket med en grangren om vinteren.

En anden nuttet gul blomst er denne helt krybende rhododendron, Wren, tror jeg, den hedder.

Japansk ahorn trives ikke godt her på matriklen, med disse to undtagelser.


I år er det ganske vist - at judastræet vil blomstre.


Tre forskellige farver småhjerte som bunddække i skovhaven. Den lilla er vist det, man kalder en pionerplante, dvs at den lynhurtigt slår sig ned, der hvor man har arbejdet i jorden og skabt en ledig plads. Med andre ord breder den sig flittigt, men er heldigvis uhyre nem at fjerne.Hvad hosta angår, er jeg i en fase, hvor de enten skal være kæmpestore eller bittesmå som f.eks.frosted mouse ears og empress wu.Vores første storkenæb i blomst er samobor og en selvsået striatumTil ære for regnen, den længe ventede, en meconopsis med dejlige regndråber.
13 kommentarer:

 1. Dejlige billeder fra din frodige have! Sikke en fantastisk blå farve din meconopsis har!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det hele strutter næsten ekstra meget oven på den smule regn, som vi har fået.

   Slet
 2. Hej Marie

  Delavayi er vel nærmerst sprunget ud - mlokosevitchii har vi til gode!

  Morsomt at os der næsten ingen Hosta har, vi så har den samme - Empress Wu.

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, delavayi bliver ikke meget anderledes. Man kan ikke andet end beundre kejserindens grokraft. Den skal også slås om pladsen med kurvebregner og mjødurt.

   Slet
 3. Hold da op en overraskelse, at Lunar Lars kan bo i et stenbed, nu er der skrevet så meget om de sarte clematis, som skal stå i drivhuset, og så har du dem bare i stenbedet, det var interessant. Wren har jeg også, men den står nok for meget i skygge, ingen blomster i år. Samobor er også godt i gang hos mig. Det regnede i Vestjylland i formiddag, de var så ikke hos dig?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, vi fik regn i formiddags, men ikke voldsomt meget. uden en beskyttende grangren tror jeg heller ikke, lunar lass ville overleve; men det er og også en nem forholdsregel at tage. Samobor er næsten for livskraftig, men selvfølgelig en køn staude.

   Slet
 4. Jeg er da også imponeret over at Lunar Lass sådan kan overvintre ude med vinterdækning. Jeg troede også den var for sart til det. Imponerende. Samobor er også den første geranium, der blomstrer her. Din småhjerte er så fin. Jeg har den også, men den ser sølle ud står nok for tørt.
  Dine japanske ahorn er så flotte - de lyser så dejligt op!

  SvarSlet
  Svar
  1. Sidste år var der næsten ingen blomster i lunar lass; men den frøs overhovedet ikke tilbage. Jeg lader den krybe rundt i bedet i stedet for at binde den op., og måske gør det en forskel. Det kan godt tænkes, at den hvide småhjerte vil have lidt fugt, men den lilla trives overalt.

   Slet
 5. Jeg skyndte mig at scrolle forbi mlokosevitchii, for den lille, dyre sag jeg købte i Kiekeberg sidste forår dukkede slet ikke op i år. Så jeg sukker misundeligt :)

  De små hosta har også ramt mig. I disse dage venter jeg pakke fra Holland. Men har lige googlet empress wu og må da nok sige, jeg er imponeret. I mit indre blik er der allerede en placering bag stenene ved havedammen :) Tak for inspiration

  SvarSlet
  Svar
  1. To sjæle én plantetanke. Mange gange synes jeg, planteskolerne sælger alt for pistne planter, som ikke har en jordisk chance for at klare sig ude haven - jeg tænker på din lille pæon - og det er virkelig frustrerende, især når prisen ikke harmonerer med størrelsen på planten. For resten, så går jeg og skeler efter en lille obovara, som heller ikke har vist sig endnu.

   Slet
  2. obovata selvfølgelig.

   Slet
 6. Hej Marie.HURRA-HURRA vi har lige fået 11 mm regn............og det var også tiltrængt.
  Går også og kikker til de knopper i min lille træpæon..........den har kun haft en blomst forrige år.
  Men dine to smukke acer er jeg bare helt forgabt i.............især den opstammede.
  Jeg har også både de helt små og de helt store hosta her hos mig..........tror jeg har 8-9 forskellige.
  En dejlig plante der er god i næsten alle bede...........og også i skygge.
  God dag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har fået 9 mm - det er også fint. Jeg har et lidt ambivalent forhold til hosta. Den ældes i hvert fald ikke med ynde, bliver bare til en slimet masse. På den anden side er den et udmærket bunddække, og de små er simpelthen så nuttede.

   Slet