onsdag den 27. april 2016

Dette og hint på en kold dag

Knoldel / alnus incana gibberosa såede jeg sidste år. Af de 10-15 frø, der spirede, er der nu to bittesmå træer tilbage, som jeg vil forsøge at give de bedst mulige betingelser for at vokse sig store med inponerende knolde på stammen. Samtidig holder jeg et vågent øje med, om dog ikke flere frø vil spire her et år senere.

A propos frø så modtog jeg i år noget meconopsisfrø med tilnavnet wysiwyg - what you see is what you get. Man må da sige, at frødonoren både viser humor og realisme.

R. roxieanum var. oreonastes er en lav rhododendron med flot træfacon, flot løv og flotte blomster.

                                      
Helleborus har jeg vist utallige gange denne sæson, og snart klipper jeg blomsterne af for ikke at blive oversvømmet af frøplanter. Det gælder dog ikke Pink Ice, som også nærmest bliver flottere og flottere med alderen.
       
Clematis koreana er altid den første klematis der springer ud.

Bergenia/ kæmpestenbræk er et solidt bunddække, men får også  nydelige blomster.

Primula Guinevere og Dark Rosaleen

23 kommentarer:

 1. So interesting to have seedlings of the Alnus incana gibberosa. I think they will grow like most Alnus varieties. I understand you are looking forward to the time the trunk has these imposing tubers, so weird.

  SvarSlet
  Svar
  1. Alnus incana is generally rather fast-growing and tolerant so I hope for the best.

   Slet
 2. Blommande R. roxieanum var.oreonastes är fantastiskt att se. Blommar den varje år? Jag är bara glad och tacksam att jag fått den att överleva här under många år, bladen är ju så fina.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den blomstrer hvert år. I 2015 var den mere blomsterrig end i år, sikkert fordi 2014, da blomsteranlæggene blev skabt, var helt forrygende. Du har ret i, at bladene er helt fantastiske.

   Slet
 3. Spændende knoldel, men ikke det store udbytte jeg kan godt forstå, at du vil holde øje med, om der kommer flere. Roxieanum er fantastisk flot i form og blomstring, jeg bliver helt misundelig. Endnu lader jeg mine påskeklokker smide frøene, jeg planter dem andre steder i haven, det er godt bunddække.

  SvarSlet
  Svar
  1. Et par småtræer ville bestemt ikke være at kimse af. Roxieanum fortjener absolut en solitær placering, så man rigtig kan nyde dens løv og udformning. Ja, påskeklokkerne er et fint bunddække.

   Slet
 4. Flotte primula du har! Jeg liker den slekten veldig godt, og det er også en stor slekt med stor variasjon. Pink Ice er utrolig vakker!

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig, her om foråret har man stor glæde af primula i alle dens afskygninger.

   Slet
 5. Det er en meget flot farve, din bergenia har. Jeg synes, den er meget smukkere end den almindelige pink-lilla, den er lidt skrigende.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan har jeg det også med den mest almindelige. Desværre synesjeg, denne her er lidt langsom til at brede sig.

   Slet
 6. Tillykke med din Knoldel. Mine frø ville ikke rigtig blive til noget. Kun lidt småtterier. Jeg har forsøgt at bestille 3 meristemformerede fra Boel igen.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo tak. Jeg glæder mig til at høre, hvordan det går med din bestilling.

   Slet
 7. Vakre primula ! Fått våre til for første gang i år, så nå blir det mer deling.
  Deilig med rodoer i blomst allerede nå, her må vi nok vente litt til, det samme gjelder selv de tidlige clematis.
  Ha en fortsatt fin vår:-)
  Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Primula er dejligt taknemmelige planter i og med, at de er så lette at formere ved deling - de fleste af dem i hvert fald.

   Slet
 8. Hej Marie
  Ja, det må jeg sige - hvis det er en hybrid og åben pollinering er det jo også svært at forudsige resultatet - festligt navn!
  Clematis koreana er flot og ren i formen.

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, efterhånden er de blå meconopsis hybrider hele bundtet.

   Slet
 9. Hej Marie.Beundre din tålmodighed med det du sår........men et fint lille træ.Hvor stort bliver det.
  Flot Pink Ice.Den har jeg aldrig set før.
  Men primula af alle slags er jeg glad for.Og det er jo en taknemlig plante.
  Godaften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er svært at forestille sig; men et elletræ bliver vel typisk 5 -7 meter høj. Pink ice har jeg vist adskillige gange; men den bliver jo mere og mere mørk med alderen, så man genkender den måske ikke umiddelbart.

   Slet
 10. Hej Marie. Det er spændende med dit såprojekt - ja det kræver noget tålmodighed. Jeg kendte ikke pink ice, den er meget sød.

  SvarSlet
 11. Ludlowii og mlokosewitchii pæoner... Jeg kunne se at du omtalte et sted at du evt havde frø af dem.... Ville spørge pænt og forsigtigt om du ville sælge et par stykker? Hilsner!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Sikke pænt du spørger. Ludlowiis frø ligger ude på jorden, og jeg kan sagtens samle nogle op og sende til dig; men der står 5 små frøplanter under planten, og dem kunne jeg sagtens sende et par stykker af til dig, så kommer du lidt hurtigere i gang. Mlokosevitchii har jeg desværre ikke frø af, Tiden vil vise, om den sætter frø i år.

   Slet
  2. Det lyder fantastisk! - vil du skrive til mig på am.steensberg@gmail.com.. Det er lidt nemmere. Mange hilsner

   Slet
 12. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet