Med en uge til sommertid


- tog vi chancen i går og fjernede det beskyttende  bobleplastdrivhus fra drivhuset og flyttede samtidig de største krukkeplanter ud. Vi har sikret os, at der ligger nogle beskyttende plastiknet lige for hånden, hvis der meldes om nattefrost; for brune kameliablomster er ikke just en fryd for øjet. 


Camellia Nuncio's Cameo havde rhod. sinogrande som nabo i drivhuset, og det naboskab har vi indtil videre holdt fast ved. Sinogrande er faktisk lidt besværlig; for den skal beskyttes mod frost, men tåler samtidig ikke ret meget berøring af de ellers så flotte blade. Der skal ingenting til, før de knækker eller får brune rande.

Jury's Yellow er langt den største og tungeste camellia og er smækfyldt med knopper. Den har fået den gamle, grønne bænk som nabo. Det er en af vores yndlingssiddepladser.



I drivhuset kan vi nu rigtig nyde synet af ferskenblomsterne, og heldigvis har vi oberveret op til flere insekter derinde, så forhåbentligt kan vi se frem til en god ferskenhøsten. Det kneb det med sidste år; men ellers plejer der at blive sat alt for mange frugter an.


Ude i haven kan vi nyde synet af denne pieris i blomst. Pieris er i grunden ikke en af mine favoritte; men de små, krukkeformede blomster er jo nydelige.



Rhod. cilpinense blev flyttet sidste år og klippet hårdt tilbage, fordi den efterhånden hvert eneste år bliver hårdt angrebet af rhododendrontægen. Ved at blive placeret mere lyst håber jeg, at vi kan få bugt med de irriterende insekter.

Den første trillium er sprunget ud.
Trillium kurayabashii 

Hasselbror/ corylopsis spicata står i fuldt flor. Busken bliver meget bred, og for et par år siden beskar jeg den og fjernede alle de grene, som gik på kryds og tværs af busken. Nu synes jeg , den har en fin, omend bred vaseform.



Efter frokost i går brugte jeg et par timer på at fjerne helleborusblade og stødte på disse to fyldte blomster. Meget ens, men dog froskellige.

Kommentarer

  1. Åh, jeg blir nesten syk av å se dine deilige bilder! 😉
    Dine camellia er utrolig flotte, og enormt store. 'Jury's Yellow' må være tung å flytte på! Nydelige helleborus også.

    SvarSlet
    Svar
    1. Du har jo selv smukke kamelier i kælderen, men det er unægteligt sjovere at se dem udfolde sig uden døre. Drivhuset ville også snart blive alt for varmt til dem.

      Slet
  2. Ja men dog, hvordan klarer I at flytte krukker, det er vel begrænset, hvad du kan endnu? Klippe blade af helleborus er jeg meget imponeret af, at du kan, men det er flotte blomster. Hasselbror, ja den savner jeg, men jeg kan jo ikke have det hele. Pieris hører heller ikke til mine favoritter, jeg har to i krukker arvet med huset. Håber I får mange ferskener.

    SvarSlet
    Svar
    1. Sørens hofte er heller ikke vild med de største krukker, så måske må vi finde en anden løsning til næste år. Håndleddet blev da også træt til sidst, så der er mange flere blade rundt omkring, der venter på at blive fjernet.

      Slet
  3. Hej Marie,
    Skønt med et nyt indlæg fra din vidunderlige have. Sikke cameliaer du viser, de trives godt på jeres lune matrikel. Blomst i trilllium, det er tidligt. Min R. sinogrande står stadig indenfor, men nu varer det ikke længe inden de forskellige ting bliver flyttet ned i skoven igen - efter påske har jeg planlagt. Har i dag kigget på min corylopsis spicata, det går fremad med den, den har i flere år stået for mørkt, men nu hvor den får mere lys og vand om sommeren, trives den bedre. Smukke, smukke helleborus. Jeg var heldig sidste år at købe nogle billige Acer hos en Købmand i Vridsted, og hvor er de fine nu hvor de begynder at springe ud, bl. Acer Beni maiko, Acer phoenix, Acer Katsura. Min prunus autumnalis blomstrer helt vildt, sammen med 10 R. staccatoer fordelt rundt i skoven. Der er netop landet 50 dahlia knolde fra Bulbi i Holland, de ser fine ud, så jeg må i gang med at forspire dem.
    Staudestedet har afsendt en stor portion stauder til mig i dag, så jeg skal nok få noget at lave i Påsken. Jeg har i øvrigt fundet en blog som jeg er meget begejstret for og som måske også kunne være noget for dig. Bulb log, en skotte Ian Young som har en skovehave nær Aberdeen.
    Rigtig God Påske til både dig og Søren
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hold da op, Dorte. Din påske bliver da virkelig travl. Acer trives ikke ret godt hos os. Vores jord er måske for tung og fugtig. Det er ærgerligt, for det er sådan nogle elegante træer. Ian Youngs blog har jeg sjovt nok allerede et link til på Hortofilia. Jeg var medlem i en hel del år af den skotske, alpine klub, hvor han og hustruen Maggie vist godt kan kaldes drivkræfterne. Efter at de ikke længere kan sende frø ud af landet, er jeg holdt op som medlem, men følger stadigvæk Ian Youngs månedlige blogindlæg.

      Slet
  4. Sikke nogle skønheder du har. Men der kan jo komme en lusket frostnat endnu, så klogt I har en sikkerhedsnet. Jeg har faktisk osse sat mit spøgelsestræ ud, men det skulle kunne tåle et par frostgrader, så jeg satser. Drivhuset skal jo snart fyldes med alle de spirebakker der står i vinduskarmene.
    De er søde dine dobbelte påskeklokker. Jeg har haft hørt at de ikke danner spiredygtigt frø, men der er da kommet små bitte frølinger lige ved siden af min. De kan kun være kommet fra den. Så jeg er meget spændt på dem om føje år når de bekvemmer sig til at blomstre.
    mange hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er lidt af et spil i lotteriet at sætte krukkerne ud, mens der stadigvæk er risiko for nattefrost, men så må man holde øje med vejrmeldingen. Værre er det heldigvis ikke. De fyldte påskeklokker kan godt frøformere sig, i hvert fald nogle af dem, det er helt sikkert også min erfaring. Et år fandt jeg en fyldt påskeklokke inde midt i en busk, og den havde jeg helt bestemt ikke plantet der.

      Slet
  5. Hej Marie!
    Vilken vacker färg på både kamelia och persika blommorna. Din Pieris ser ut som en syren på avstånd. Den har jag nog inte sett förut. Känns helt fantastiskt med allt fint som blommar hos dig. Vackra Helleborus, jag köpte några nya på mässan, men får vänta ett tag med att plantera dem. Just nu har vi snöoväder ute.
    Hälsningar Marika

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er virkelig kontraster, der mødes, med snevejret i din have og vores have, hvor vi er begyndt at sætte de frostsarte krukker ud oven på vinteropbevaringen.

      Slet
  6. Sikke et knokleri med de store krukker, men det må være dejligt at få plads i drivhuset og krukkerne nyder I vel også bedre udendørs. De står så flot og kamelierne er jo skønne!
    Der ser så frisk og forårsagtigt ud i haven og hasselbror er rigtig sød selvom den er bredskuldret:-)
    God påske!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak I lige måde, Ulla. Ja, nu varer det ikke længe, før Søren begynder at gøre klar til at skabe plads til tomater og agurker i drivhuset.

      Slet
  7. Dejligt at pakke skønhederne ud, så I kan nyde dem i haven. Jury's Yellow har en meget fin farve. Jeg kan godt se at Hasselbror kræver en del plads, men den er utrolig smuk som overstander i et bed. De to Helleborus er så smukke - helt betagende når man man virkelig kan se detaljerne.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, når krukkerne kommer på friland, begynder det at lugte af forår. Vi er heldige, at vi har plads nok til hasselbror; for jeg har undersøgt, om det eventuelt kunne lade sig gøre at klippe den ind ved at tage de yderste grene; men det ville ødelægge den fuldstændigt.

      Slet
  8. Ja der er mange skønheder på din blog i dag. Men jeg bemærker også den smukke mosbegroede stenbelægning på det 3. billede. På billedet ses også en stentrug med en speciel form. Hvad mon den har været brugt til?
    Ferskenblomsterne kan man kun holde af, de er yndige.
    God påske!

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Sjovt du lige nævner mos belægningen, for den er Søren lidt flov over, mens jeg synes godt om den. Stentruget fik jeg af Søren, da jeg blev 50. De gamle, danske Stentruget var alt for dyre, men dette her er kinesisk og blev formentlig som vasketrug.

      Slet
  9. Så vakre kameliablomster. Sukk.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak. I dag i regnvejret ser de ud, som om de nyder at være blevet flyttet ud I den friske luft 😊

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

Maj måneds kulde, gør laderne fulde

Påskeblomster til påske

Forventning og utålmodighed

Aprilblomstring