mandag den 11. august 2014

klatreplanter i august

 - måske et tosset motivvalg på sådan en blæsende dag. Lad mig alligevel starte med aconitum hemsleyanum, en klatrende stormhat. Når man sår stauder, er det altid spændende at se, hvordan resultatet falder ud, og jeg er ganske godt tilfreds med denne flerfarvede version.Red wine varianten har jeg flyttet i år pga sparsom blomstring, og nogle få blomster bliver det da til.
   

På afstand er det nu pragtsnerlerne, som dominerer på espalieret.

Staudelathyrus har jo desværre ingen duft, men jeg synes godt om blomsternes afrundede form.

Codonopsis grey-wilsonii og clematis viorna blomstrer stadigvæk flittigt og codonopsis pilosula ligeså.


Staudeklematis har en virkelig lang blomstringssæson. Det gælder i hvert fald Aljonushka, Durandii, Petit faucon og Roguchi, som trives fint på toppen af sin høtyv uforstyrret af vindstødene.
 
Orange peel er navnet på en gul klematis, som efter flere års vækst omsider nedlader sig til at blomstre.10 kommentarer:

 1. Hej Marie.Viste slet ikke at man kan få klatrende stormhat................men fin er den.
  Og det er din staudelathyrus også...................har den i hvid.
  Må vist finde et bedre ophæng til mine pragtsnerler til næste år..............dit ser rigtig godt ud.
  Din Ruguchi er jeg helt vild med.................smuk facon.
  God dag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil også gerne have en hvid staudelathyrus. Pragtsnerlerne er i grunden så taknemlige at placere et sted, hvor de blivende planter ikke fylder ret meget.

   Slet
 2. En høtyvsclematis ha! sådan en skulle man ha' :-)

  SvarSlet
 3. Det er fine farver din aconitum har. Staudeclematis er da også fine, jeg har kun en. Jeg har en meget lys staudelathyrus, hvis du vil have frø. Du har ret i, at de er fine, de mangler kun duften, de almindelige lathyrus er ikke så holdbare i sådan et blæsevejr.

  SvarSlet
 4. Formodentligt var det den her aconitum, jeg nogle planter med til Samsø af. Jeg vil da gerne have frø af din lathyrus. Du er jo ikke så vild med at så, så måske kan jeg bytte med en plante i stedet for.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil gerne sende frø af lathyrus til dig, selvfølgelig vil jeg gerne have en plante i stedet, du har så meget spændende, men jeg vil nu gerne sende frø til dig uden du behøver give mig noget. Uha jeg har ikke helt styr på de planter, jeg fik af dig, men jeg håber de fleste lever endnu :)
   Hvad med frø af den hvide trælupin, jeg har masser og delt med folk på facebook også.

   Slet
  2. Dem synes jeg, du skal gemme til nogle andre, for jeg såede trælupin igen i år, og jeg tror, de kommer allesammen, men tak for tilbuddet.

   Slet
 5. Hej Marie

  Spændende Aconitum - red wine kender jeg, men dine frøsåede ser ud til at være en spændende ny variant?
  Din Clematis roguchi præsenterer sig flot må man sige!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Når man googler hemsleyanum, finder man som oftest rent blå blomster, men kan også godt støde på den her variant. Roguchi er lidt imponerende - det synes jeg også.

   Slet