tirsdag den 24. februar 2015

der nusses

I går fik vi det herligste solskinsvejr om eftermiddagen oven på morgenens snevejr. Det lokkede mig til at fjerne det mest "halmagtige" græs- og staudeaffald, selvom det sikkert ideelt set burde vente en månedstid.

Sidste år ved denne tid var de fleste dobbelte påskeklokker begyndt at springe ud. I år lader de vente på sig, mens de enkelte er godt i gang.I sandbedet kan man nu se blomsterfarven på en lille tidløs (colchicum solobifera, som vist nok nu retteligen hedder merendera).

I vindueskarmen er 2 olieplanter sprunget ud på deres karakteristiske maner. Jeg måtte agere fødselshjælper for at frigøre de store blade fra deres tykke skal.16 kommentarer:

 1. Det er da godt nok nogle livsbekræftende billeder du viser - både af de dejlige dorthealiljer, men også påskeklokkerne og ikke mindst dine to fine olieplanter (hvad er det - det må tjekkes).
  Jeg er vild med det første billede af påskeklokkerne, utroligt flot med det våde kronblad og lyset der går ind under.
  God aften.
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da virkelig livsbekræftende at have påskeklokker i haven i denne tid, som ellers godt kan være lidt farveløs.

   Slet
 2. Jeg tør ikke fjerne bladene endnu, men det er fristende. Det er sjovt med olieplanten, den skal ofte have fødselshjælp.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også kun det, der er mest halmagtigt, jeg har fjernet. De mere faste stilke har jeg ladet stå. Ja, olieplanten skal tit have lidt hjælp. Søren syntes, jeg var for hårdhændet, men det ser ud til at bekomme den vel.

   Slet
 3. Åh... så smukke påskeklokker, hvad skulle vi da gøre uden :)

  SvarSlet
 4. Hvor er det bare dejligt at det var vejr til lidt nusseri i haven. Selvom vi har haft to milde vintre er der alligevel forskel siden de dobbelte påskeklokker lader vente lidt længere på sig i år - jeg synes godt nok også at det er koldt.
  Det var fint at du var hjælper så olieplanten kunne folde sig ud :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ind imellem er der rigtig koldt derude. I går i solen var der modsat dejlig lunt. Nu nærmer den første forårsmåned sig jo også.

   Slet
 5. Dine påskeklokker er så fine. Jeg elsker påskeklokker :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er vi uden tvivl mange, der gør.

   Slet
 6. Hej Marie

  Ja, Merendera sobolifera kalder de den nu, men de er ret tæt på Colchicum så det er vist ikke helt afklaret. Jeg har ingen af dem, så jeg glæder mig til at kunne følge din!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Den sender åbenbart udløbere ud, så måske er en potte ikke det iddelle sted til den. Jeg tror, den skal ud i vores lille spaltebed.

   Slet
 7. Hej Marie.Ja !!! hvad skulle vi gøre uden de smukke påske og juleklokker på denne årstid.
  Sjove oliplanter.............dem kender jeg slet ikke.
  God dag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Uden påskeklokkerne var vinteren og foråret meget mere bleg. Olieplanten er en flot etårig plante med store blade.

   Slet