lørdag den 10. oktober 2015

hortensier m.m.


Det er da alt for tidligt, tænkte jeg, da jeg faldt over denne prikkede helleborus på min jagt efter hortensiamotiver.

Det samme tænkte jeg, da jeg fik øje på en blomst i vores store camellia.


nu til hortensierne. Egebladet hortensia har vi to af. Begges løv får flotte efterårsfarver, mens deres blomster er utroligt forskellige. Den til venstre hedder snowflake, og jeg mener, den til højre er Sikes dwarf.

             

Pinky winky  bliver mørkere og mørkere med alderen.

Love you, kiss har enkelte friske blomster.

En køkkenblå hortensia og dens raffinerede høstfarver.
Jeg fremturer med mine små alpevioler. Libanoticum får pink blomster i marts og anbefales til det alpine hus. Sådan et har vi ikke, så den står i mit sandbed.

Red sky har blomstret en måneds tid og har nu både blomster og en enkelt frøstand, som grangiveligt ligner et slangehoved.

En ensianknop og Abraham darby
 

13 kommentarer:

 1. Hej Marie

  Jo, det er da temmelig tidligt, Og jeg er slet ikke begyndt at tænke på jul eller sådan noget. Måske den har været en tur i supermarkedet og er blevet inspireret der?
  Flotte Hortensia og gode billeder af dem:)

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis du ikke tænker på jul, så har du ingen børnebørn, kan jeg regne ud - vores er i hvert fald allerede nået langt med hensyn til ønskesedlen. Mange hortensier kan det der med at ældes med ynde.

   Slet
 2. Uh, den-dér Snowflake ser skøn ud! Og så er jeg stadig vild med dine alpevioler, Marie!
  God lørdag aften til jer!
  Hilsner fra Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. God lørdag aften til dig, Nana. Snowflake blev plukket af en 4-årig her i eftermiddags, så jeg nåede lige at tage et billede.

   Slet
 3. Hej Marie
  Ja det er da godt nok alt for tidligt både for påskeklokken og din Camellia - havde det så bare været en julerose !
  Men du har godt nok mange fine hortensia.
  God aften.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Juleroserne har jeg desværre ikke taget på, men påskeklokkerne har vi i store mængder, og hvert år er der en af dem, som starter tidligt.

   Slet
 4. Jeg har set et par helleborus på facebook, men hos mig er der bestemt ingen endnu, ej heller kamelia, smukke er de nu sammen med dine hortensiaer og alpevioler. Også Abraham Darby har en flot blomst, er din sund, min er ikke og har ikke været der siden jeg havde rosenstængelsyge i mange af mine roser. Måske skal jeg tænke på en udskiftning af den og et par stykker mere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abraham Darby er sådan lidt både og. Den får altid stråleplet hen på sæsonen, men mister heldigvis ikke alle bladene, og blomsten er jo køn. Noget af det, jeg godt kan lide ved alpeviolerne, er, at der er gang i nogle af dem på alle tider af året, samt at både blade og blomster er dekorative.

   Slet
 5. Uf da, me'r cyklamenguf... jeg fulgte det link du gav mig og blev fuldstænding paf over alle de muligheder der var.... jeg har vist kun plads til endnu en eneste cyklamen (jeg har flere af eksemplarer af samme slags, men nænner da virkelig ikke at skaffe mig af med dem) så nu har jeg vist et problem. Men tak for dit venlige svar.

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme. Ja, den hjemmeside kan godt få mundvandet til at løbe. Jeg har de mere specielle slags stående i potter, da jeg ikke synes, jeg kan byde dem de helt rigtige vilkår ude i haven.

   Slet
 6. Har også lige set "påskeklokker" i blomst hos Rita:-) Imponerende camellia! Dine alpevioler er noget af det sødeste og fineste, et rent og yndigt udtryk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må jo være årets forløb, der har lokket påskeklokkerne tidligt i gang. Det er lidt sjovt at følge de bittesmå planters udvikling, og har man øjnene med sig, er der mange detaljer.

   Slet
 7. Imponerende kamelia, tar du den inn på vinteren?
  Vi har to som står ute, og en vi tar inn, den kom inn idag, og der ribbet vi av både blader og et par blomster.
  Utrolig vakre hortensiaer, nydelige på hver sin måte :-)
  Ha en fortsatt fin søndag.
  Eirin

  SvarSlet