nærbilleder

Mens vi var på vores miniferie på Fyn, fik haven hele 37mm regn, oven i købet uden at der skete væsentlige skader, så vi må siges at have været særdeles heldige.

I dag har jeg holdt mig til nærbilleder først og fremmest af små liljer og starter med martagonliljerne Claude Shride, albiflorum, arten og R.O.Backhouse.

Pomponium afslutter blomstringen med en lille krølle.

Clematis crispa og fusca dwarf .
                               
En ny klokkesnerle/ codonopsis subscaposa. Billedet og blomsten har nok nogenlunde samme størrelse.


Kinesisk voksblomst/sinocalycanthus sinensis viser sin første blomst i dag, desværre med en antydning af den sorte belægning, den udvikler i fugtigt vejr. Knoppen er også interessant.


Thalictrum diffusiflorum 

2016 er et godt år for kalmia

Fodblad er nok først og fremmest kendt som bladplanter; men spotty dottys blomster er sådan set ganske kønne og farverige.

Kommentarer

  1. Hej Marie

    Ja Spotty Dottys har flotte favemættede blomster oh bladene holder deres flotte dyriske udseende meget længere end min Podophyllum hexandrum. Og ja det må da siges at være et flot Kalmia år - jeg har længe spået en Kalmia renaissance men den lader til at vente på sig!
    Lækre martagoner:)

    Ha en dejlig aften

    SvarSlet
    Svar
    1. Spotty dottys øverste blade er blevet lidt solbrændte i varmen, men ellers bevarer den dine pletter fint. Kalmia er ikke 100% hårdfør hos os, og det gælder nok det meste af landet. Det kan være en forklaring på, at de ikke er særligt udbredte på trods af de smukke blomster og den håndterlige størrelse.

      Slet
  2. Min Kinesiske voksblomst flyttede jeg ind i skovhaven i let skygge i foråret. Det har åbenbart passet den, for nu står den med masser af knopper uden sorte pletter, og den første har foldet sig ud i dag.Den stod i fuld sol og tung jord før.
    Hilsen
    Anne Marie

    SvarSlet
    Svar
    1. Dinesen mente, at det er fugtigt vejr, der giver de sorte pletter. Inde i skoven er den vel også beskyttet for den værste gang regn.

      Slet
  3. Flotte nærbilleder af dine skønne planter :-)

    SvarSlet
  4. Fantastiska bilder. Nu är det mycket på en gång i trädgården. Har många Thalictrum, gillar dem. men de är svåra att fotografera.
    Helene

    SvarSlet
    Svar
    1. Helt enig - thalictrum er en smuk art, men svær at indfange med kameraet.

      Slet
  5. Skjønne martagon, og albiflorum er min store favoritt. Vakker knopp på kinesisk voksblomst! Spotty Dotty står på min ønskeliste.

    SvarSlet
    Svar
    1. Albiflorum nyder jeg specielt, fordi den slet ikke viste sig over jorden sidste år. Spotty dotty er utrolig frodig her, men kan vist godt være besværlig.

      Slet
  6. Så tjusiga bilder av den mångfald av växter du har i trädgården. Kalmia är mycket vacker.

    SvarSlet
    Svar
    1. Kalmias knopper og blomster er så specielle. Resten af året står den jo bare som en meget anonym, grøn busk.

      Slet
  7. Den hvide martagonlilje falder lige i min smag.
    Jeg vidste ikke, at Kalmia kan være sart. Vi har haft den i haven i mere end 20 år og den blomstrer smukt hvert år.
    Blomsterne har vi tilgode i sinocalycanthus'en men den skal nok have tid til at etablere sig.
    Det er flot med nærfotos, planterne kommer rigtig til deres ret under lup.

    SvarSlet
    Svar
    1. Sart er den i hvert fald hos os. Vores voksblomst startede ret skyggefuldt, og da blomstrede den ikke. Det hjalp, da den kom til at stå lysere.

      Slet
  8. Ja I var godt nok heldige med 37 mm, vi går og sukker efter vand her hos os.
    Mine nyeste kalmia er ikke meget for at blomstre, men dine er fine. Mine martagonliljer har der heller ikke været meget gang i, men en enkelt har da blomstret, den var nu også flot.

    SvarSlet
    Svar
    1. I dag har det været et kraftigt blæsevejr, så det tærer jo på det dejlige vand, vi fik. Vores martagonliljer var der ikke meget go over sidste år, men de blomstrer fint i år.

      Slet
  9. Hej Marie.Hold da helt op........37 mm er da en slat.
    Vi fik kun 22 mm.Og her er allerede tørt igen.
    Flotte martagonliljer.Har lige opdaget at mine to de blomstre.
    Sjove klematis du har.Godaften Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det var en fin omgang regn, men som du skriver, så tørrer det hurtigt væk i det blæsevejr, vi har haft. Det er så sjovt at blive overrasket af nye blomster i haven. Nu begynder staudeklematisserne også at blomstre.

      Slet
  10. Hej Marie. Det var godt I fik regn. Vi har også fået en del. Dine liljer er spændende. Jeg kan også godt lide clematisserne. Du har mange spændende planter og jeg synes, dine indlæg er meget lærerige. Tak for det.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

En nødtvungen pause

gårdspladsen og blomster hist og pist

Hvad er du for en fætter?

Med en uge til sommertid