søndag den 4. november 2018

syv på en søndag

Dagens indlæg har ikke et egentligt tema udover at være dagsaktuelt, så jeg har kopieret en overskrift, som man ind imellem støder på i forskellige varianter på engelske haveblogs. Det var i øvrigt ret koldt for fingrene at tage billeder i dag, men samtidig stille vejr og solskin. Med andre ord en rigtig fin novembersøndag.
Første motiv er tempeltræet/ginkgo biloba iført guldlamé.

Berkheya purpurea/ afrikatidsel udsender nogle lange, stikkende blomsterstilke med en smuk blomst for enden.

Den hortensia, der får de mørkeste blomster, får også det mørkeste efterårsløv og de mørkeste frøstande.

Berberis x admiration sammen med abies koreana ice breaker.

Friske dahlieblomster samlet i en collage, så jeg kan holde mig inden for de syv billeder.  Mest for min egen skyld nævner jeg lige navnene:
Ann Breckenfelder, happy single wink, star wars, karma choc, classic swan lake, verrone's obsidan.

Aster lateriflorus "lady in black" har myriader af små hvide blomster med rosa midte. Den bliver vist også kaldt sommerens farvel.

Høststenbræk på rad og række. Jeg har, igen for min egen skyld, været i gemmerne for få de rigtige navne:  saxifraga cortusifolia fortunei cherry pie og moe og saxifraga cortusifolia 'Rubrifolia'

21 kommentarer:

 1. Hej Marie!

  Vilket vackert exemplar av Gingko biloba, det är ett träd som jag blir mer och mer förtjust över för varje år som går. Här har trädet tappat sina blad trots att vi inte har haft någon hård frost ännu. Det får mig att fundera över vad det är som trots allt skiljer våra zoner åt, vi har ju haft en otroligt varm höst.
  Så vackra de är dina blommande höstbräckor. Här blev det ingen blomning i år heller men jag är glad att den enda jag har kvar fortfarande lever.
  Din rubrik - vad betyder syv? Lyckas inte gissa mig till vad det kan betyda

  Ha det så gott Marie!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvert efterår, når ginkgoen skifter farve, mindes jeg, at den var så mange år om at komme i vækst, at vi begyndte at tro, at det var et dværgtræ. Jeg må indrømme, at jeg også var nervøs for, at høststenbrækkene ikke ville overleve. Ideen med 7 er bare bogstavrimet, som f.eks. Også 'ordløs onsdag'.

   Slet
 2. Hej Marie!

  Älskar de där astrarna för som du skriver blommorna är så många och fantastiska i sin litenhet. Har sått Berkheya med fint resultat men nu så ska de omskolade plantorna överleva vintern. Ska kanske ta och sätta några i verkstaden där det inte blir minusgrader.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, en enkelt astersplante skaber et veritabelt blomsterflor. Vores berkheya er også sået i år, men så tidligt at de har nået at blomstre.

   Slet
 3. Flotte billeder.
  Sjov ide med Syv på en søndag - måske man skulle prøve det en gang; så kan det være jeg kan begrænse mig en smule :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan personligt godt lide udfordringen i at prøve at begrænse mig, men heldigvis er vi bloggere lige så forskellige som vores haver.

   Slet
 4. Hej Marie

  Imponerende flot blomst på Berkheya purpurea - er den hårdfør?
  Ja 7 på en søndag er da morsomt - og måske smitter det - i Sverige er det mere normalt at skrive med samme tema.

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, berkheya er hårdfør. I Danmark sker det i grunden yderst sjældent, at folk deler et tema, og hvis de har gjort det, er det vel som regel noget, der har udviklet sig spontant.

   Slet
 5. Her havde vi ikke så flot vejr, kun to timers sol i formiddag, det er heldigt, når nogle har solskin, næste gang er det måske vores tur :)
  Flot Ginkgo biloba, min er ikke så stor endnu, men jeg nyder din i stedet. Der var sommerens farvel, jeg har netop drøftet på facebook, hvordan den så ud, nogle troede, at alle asters var sommerens farvel, jeg mente nok, at den var hvid.
  Flotte høststenbræk, min var glad for at blive delt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi må deles om de livgivende solstråler:-) Vi er bestemt glade for tempeltræet, ikke kun efterårsfarverne, men også den regelmæssige pyramideform. Sommerens farvel har et svagt lyserødt skær fra den rosa midte, selvom kronbladene er hvide. Det kan da ikke undre, at det var dig, der havde ret:-}

   Slet
 6. Hei Marie.
  Jeg trodde også ginkgoen var et dvergtre. Det tok flere år før det begynte å vokse. Mye som blomstrer hos deg enda.
  God søndagskveld.
  Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ginkgoen er langsom til at udvikle sig. Det er rart at have blomster derude, selvom vi er godt inde i november.

   Slet
 7. Den mørke hortensia er min favorit. Men afrikatidslen er også smuk. Jeg kender ikke planten, men jeg mener at kunne huske, at du har skrevet om den før. Er det en staude, eller sår du den hvert år?

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hortensiaen leverer virkelig varen lige med undtagelse af om vinteren. Det er anden gang, jeg sår tidslen. Det er en staude, men ideelt set foretrækker den nok mere gruset jord end vores.

   Slet
 8. Hej Marie!
  Din Afrikatistel har en vacker blomma. En växt som jag inte sett annat än hos dig. Den mörka hortensian är så fin. Mina byter färg och överlever inte här. Gör ett försök att övervintra en igen, men har inte lyckats förut.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tidslen spirer villigt og er nem at så. Før i tiden var hortensier heller ikke helt hårdføre i Danmark, men i dag klarer de sig fint.

   Slet
 9. Jeg skulle lige tænke lidt, inden jeg forstod overskriften :-)
  Flot Tempeltræ, jeg synes ikke vores holder ret længe på bladene, den er ellers blevet stor de sidste år.
  Så fin din Afrikatidsel er og jeg kan se, at du skriver, at den er let at så fra frø, en dejlig egenskab :-)
  Høststenbræk er så fin på denne tid, det er vist den sidste du viser, at jeg har.
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
 10. Imponerende hva du kan fortsatt vise fra din hage! Jeg ble forelsket i din flotte hortensia. De med spesielt mørkt løv er ikke så ofte å se.

  SvarSlet
 11. Sørme syv søde skilderier. Det er godt at udfordre sig selv. Det kan kun gå galt :-) eller man bliver klogere :-))
  Som Marit er jeg da helt forelsket i din hortensia. Hvilke farver.... WOW
  Men du har sandelig mange andre smukke blomster på denne tid.
  Jeg har i år set høststenbræk andre steder, men kendte den ellers ikke. Den burde jeg have. Tror du den kan stå i en krukke?
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 12. Beautiful autumn photos Marie, especially the dark leaved Hydrangea is a beauty.

  SvarSlet
 13. Thank for your very good article! i always enjoy & read the post you are sharing!

  หนังออนไลน์

  SvarSlet