Travlhed

Som andre haveejere oplever vi i disse dage, at planterne vokser og vokser og står utroligt frodigt, også ukrudtet. Derfor har jeg tilbragt de seneste dage iført havehandsker og med næsen tæt på jorden og rumpen i vejret. Det kan give anledning til mange spændende observationer og overraskelser, men gør det samtidig besværligt at tage billeder, selvom juni allerede nu bugner af smukke blomster og spændende og friskt løv.
Det første billede viser plettet gøgeurt/ dactylorhiza maculata, som jeg flyttede til en mere lys  placering sidste år.

Ellers vil jeg i dagens indlæg holde fokus på fire mindre træer eller buske, og den første er stewartia, som er en hovedingrediens i vores ældste surbundsbed.

Sidste år fik den ikke lov til at komme på bloggen, så i dag viser jeg et par ekstra billeder.


Den næste er blomsterkornellen cornus kousa satomi, som i hvert fald hos os er en pladskrævende busk, hvor jeg gennem årene har fjernet de længste skud. Vi er enige om, at den skal på slankekur og trimmes ret kraftigt. 

 

Bag ved eller ved siden af satomi står China Girl, hvis vækst er mere opret. Blomsterne er grønligthvide især i starten af blomstringen. Det serud, som om de nyeste skud bruger energien på at danne blade i stedet for blomster.


Den sidste, cornus teutonia, vil jeg kalde et lille træ. Dens blomster er hvide lige fra udspringet. De minder en del om blomsterne på Eddie's White Wonder, som for længst er afblomstret.


En enkelt rose skal der nu alligevel med i et juniindlæg. Rosa arvensis splendens  er på ganske få år blevet en stor plante, som huserer på østgavlen af laden. Blomsternes og knoppernes farvespil  er virkelig noget særligt.



Det sidste billede viser udsigten fra vores indkørsel i formiddags, da et regnvejr trak ind over guldregnene.

Kommentarer

  1. Ja, nå er det travelt i hagene. Ugresset vokser minst like hurtig som alt annet. Nydelige cornus. Jeg må en gang få prøvd de her og se om de overlever. Flott rose!

    SvarSlet
  2. Hvis ikke det vokser dobbelt så hurtigt; sådan opleves det i hvert fald. Rosen er fin, nem absolut ikke til den lille have.

    SvarSlet
  3. Hej Marie

    Der sker bare så meget i haverne nu før midsommer. det er som om planterne skal nå noget, og det skal de jo nok også..
    Flot tema med Cornus, nogen fra slægten kunne jeg godt tænke mig at prøve.

    Ha en dejlig pinse

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det kan du have ret i. Det er, som om de ræser afsted for at nå en deadline:-)

      Slet
  4. Ja både krudt og ukrudt gror vildt, jeg kan ikke nå det, men har ikke helt opgivet, jeg når det, jeg når.
    Jeg har aldrig haft navnet på min kornus, men nu kan jeg se, at det må være en China Girl, for den har også grønne blomster.
    Godt at se din Stewartia, den er så flot.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, så kan man ikke gøre mere. Alle blomsterkorneller er fine i mine øjne. De er forskellige, men kan kan alligevel ikke tage fejl af 'racen'.

      Slet
  5. Hej Marie!

    I min värld är Stewartia något av det vackraste träd man kan ha i en trädgård. Du har valt ut riktiga juveler i detta inlägg, Cornus är en god tvåa efter Stewartia. Jag har bara en Cornus `Schmetterling` och igår kunde jag konstatera att trädet var översållat med blommor, aldrig hänt tidigare.
    Den sista bilden är förtjusande vacker med guldregnet och de lite hotfulla mörka skyarna i bakgrunden. Du är en duktig fotograf!

    Ha det så gott, nu väntar även jag på regntunga skyar!

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg vil gerne kalde dem juveler, især fordi de ikke bare er smukke nu, mens de blomstrer, men også har smukke høstfarver. Kontrasten mellem deg blomster og den gråblå himmel var simpelthen så slående, at billedet nærmest tog sig selv.

      Slet
  6. Hei Marie.
    Skulle gjerne hatt plass til å plante flere små trær. Den hvite cournes er nydelig.
    Jeg har ikke så mye ugress. Har plantet så tett at jeg må heller tynne ut litt.
    Her har det regnet i hele dag.
    Fortsatt god helg.
    Hanne-Lise.

    SvarSlet
    Svar
    1. Selvom de træer, jeg viser, er små, kan de sikkert hurtigt blive for store til din have. Du er heldig, at ukrudtet ikke har plads til at brede sig.

      Slet
  7. Hej Marie!
    Så vackra de är, Eddies white wonder blev favoriten bland dem. Rosen är fantastisk, vackert med tegelväggen som bakgrund.
    Ha en fin helg /Marika

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er lidt vildt, så voldsomt rosen vokser. Den indtager al den plads, den får tilbudt.

      Slet
  8. Sista bilden - wow! Sen är jag glad över träden och buskarna du visar. Jag har de här men de är inte gamla nog att blomma och då är dina ståtliga exemplar med sina blommor ren inspiration :)

    Ha det gott! Carina

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg husker tydeligt, hvor betaget jeg blev, første gang jeg så en blomstrende kornel i en have. Den blev jeg virkelig meget inspireret af. Det er snart mange år siden.

      Slet
  9. Det er godt, jeg ikke skal udpege én plante som den flotteste. Men satomi er nu ret flot og bred. Kan du nænne at studse den? Du har så megen plads - i hvert fald i forhold til mig ;-)))
    Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Jo, det kan jeg godt nænne - har faktisk allerede gjort det lidt,men kun så meget at busken virker mere samlet.

      Slet
  10. Hei Marie.
    Det eldste surjordsbedet er virkelig vakkert!! Og trær i bed er fint.
    Stewartia og koreakornell er også to av våre favoritter i hagen.
    Sist år blomtret vår hvite koreacornell i 7 uker. I år ble den frostskadet,og etter en uke med regn ov vind ligger de fleste blomstene på bakken, det samme skjer med Satomi. Så vi håpe at stewartiaen hag greid seg bedre..
    Ha en fin uke/Eirin

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er interessant at læse om jeres erfaringer med de samme træer. Frosten har åbenbart ramt hårdere hos jer. Det er ærgerligt, når blomstringen bliver ødelagt på den måde.

      Slet
  11. Tak for Arvensis Splendens - jeg har tænkt på den der lige nu blomstrer i min gamle have. Det er en fantastisk rose og helt ustyrlig :-)
    Dine fire små træer er flotte og hvor de dog blomstrer dejligt hos jer.
    Ukrudtet trives i dette vejr, det oplever jeg også her.

    SvarSlet
    Svar
    1. Vi har jo ikke haft arvensis i mere end 3 år, men har allerede fundet ud af, at den er ustyrlig, som du skriver. Faktisk tror jeg, at blomsterkorneller generelt blomstrer fint, når først de har fået nogle år på bagen. Måske var det noget til jeres nye have😊

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

En nødtvungen pause

Hvad er du for en fætter?

gårdspladsen og blomster hist og pist

Med en uge til sommertid