nytår og blomstertælling

Godt nytår derude! Mit nytårsønske skal være, at  vores lille univers af havebloggere vil trives og allerhelst vokse i 2017. Af nytårsforsætter har jeg to. Det ene er, at jeg skal blive flinkere til at lægge en kommentar på bloggene, og det andet er, at jeg som minimum skal vente til februar med at starte den indendørs frøsåning.

Jeg har fulgt eksemplet fra en engelsk haveblog og foretaget en registrering af de blomstrende planter i haven her ved årsskiftet. Selvom jeg ikke gjorde det samme sidste år, kan jeg se på mine billeder, at der dengang var flere helleborus, der blomstrede.

Hvem skulle tro det - billedet blev taget i solskin i går kl. 2 om eftermiddagen. Godt vi går mod lysere tider.

Kommentarer

 1. Det var et flott nyttårsønske som jeg bifaller! Nyttårsforsetter har jeg ingen av, for de er alltid så vanskelig å holde ;)
  Men det går jo an å prøve likevel!
  Fint påfunn å registrere hva som blomstrer ved årskifte og sammeligne fra år til år for deg som bor i "varme" strøk. Her er opptellingen enkel tror jeg, for den pleier å være på 0 :)
  Riktig godt nytt (hage)år ønskes deg/dere!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde, Marit. Jeg glæder mig til at udveksle haveoplevelser og planteglæder med dig igen til næste år.

   Slet
 2. Nytårsfortsæt nr. 2 kan jeg ikke holde.
  Sidste raket skudt af og frøsåning skydes i gang her på Gl. Byvej.
  Jeg har et rum i kælderen med ekstra lys, så det kan lade sig gøre :)

  Godt nytår

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det kan det jo godt, men sidste år havde jeg problemer med at give småplanterne ordentlige betingelser, efter at de havde spiret. Alt, hvad der overhovedet kan komme udenfor at stå, kommer derud.

   Slet
 3. Du har sørme meget i blomst! Her er der ikke en eneste påskeklokke der blomstrer, men min mahonia, vinterjasmin, en enkelt primula i krukke og kejserbusken blomstrer:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores mahonia blomstrer til gengæld ikke, den blev nu også flyttet i år, så det var næsten også for meget forlangt.

   Slet
 4. Fine nyttårsønsker, Marie! Jeg har allerede sådd de første frø, chili og staudevalmue ble sådd i går. Men mer blir det ikke på en god stund, for jeg har ikke nok ekstralys. Takk for det gsmle pr og godt nytt 2017, hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din nytårshilsen, Anne-Kristin. Med den tidlige såning når dine staudevalmuer sikkert at blomstre i 2017.

   Slet
 5. Ja lad os få gang i bloggene igen, det er et godt ønske. Nytårsforsætterne er der heller ikke noget i vejen med, jeg synes nu, du er flittig til at kommentere mange steder.
  Solen har vi heller ikke set her et par dage, jeg er bange for, at der ikke kommer mere sol i år, lad os håbe, vi får mere sol i det nye år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Man kommer let til at lægge kommentarer sådan temmelig rutinemæssigt hos de samme bloggere, synes jeg. På den måde kommer man måske til at overse nye bloggere. På den anden side er det vel også okay, at man f.eks. ikke kommenterer indlæg om julepynt og boligindretning, når det nu engang ikke interesserer én, i hvert fald ikke ret meget. Bare solen vender tilbage i januar, så den ikke bliver alt for mørk og langtrukken.

   Slet
  2. Ja det har du ret i, men der er jo ikke så mange at lægge kommentarer ved, og mange af de nye vender ikke rigtigt tilbage hverken på deres egen blog eller på vores. Jeg springer helst også over dem med julepynt og boligindretning, det er ikke lige os :)
   Ja mere sol i januar og frostklare dage, det ønsker vi os.

   Slet
  3. Nej, hvis man ikke oplever interesse for en tovejskommunikation, så holder man jo op med at lægge kommentarer, det er vist meget naturligt.

   Slet
 6. Hej Marie

  Ja, det var da imponerende med så meget i blomst, jeg har vist kun en enkelt of temmelig forslidt sag...
  Spændende diskussion du og Lisbeth har, godt med lidt gode input, hvis/når jeg får lavet min vejledning til nye havebloggere!
  Det er som om de mest interessante af de nye, det er dem der gør det stille og roligt. Andre kommer med en docerende og belærende facon: "Sådan overvintrer du dine anemoner", eller sådan noget. Uden rigtig at forstå, at der bland dem de taler til, findes dem der måske er ret gode til at overvintre både det ene og det andet.
  Nå, nu kom jeg da lidt igang:)

  Godt nytår til dig og dine!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det docerende og belærende er der vist ingen, der bryder sig om at blive udsat for; men hvis nu man som nybegynder lige har gjort sig disse enestående erfaringer og er optaget af formidle dem, så kan jeg kun trække lidt på smilebåndet over den belærende stil, der sommetider bliver resultatet. Ind imellem har jeg omvendt tænkt, at jeg selv har redegjort for lidt for, hvordan jeg f.eks. bærer mig ad med at så diverse frø, netop af frygt for at blive for belærende.
   Hvad der er interessant, er jo særdeles subjektivt, og selvom billeder er et must på en haveblog, skal man bestemt ikke undervurdere betydningen af en interessant eller underholdende tekst og en personlig stil.
   Der fik du også mig i gang:)

   Slet
 7. Det var et godt nytårsønske, som jeg også bifalder. Som de andre er jeg også imponeret over hvor meget du har blomst, min collage ville i så tilfælde nok kun indeholde to ruder.
  Det med at kommentere hos de sædvanlige kan jeg godt genkende, jeg forsøger dog også at skrive hos nogle nyere bloggere.
  Rigtig godt nytår til dig og dine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vinterblomstrende planter er med til at få vinteren til at glide lettere ned, derfor har jeg arbejdet ret målbevidst med at få et vist udvalg af dem. Det er fint, at vi er flere, der er bevidst om vigtigheden af at lægge kommentarer, de giver nu engang en ekstra motivation for at holde fast i bloggeriet.

   Slet
 8. Hej Marie

  Jeg får næsten dårlig samvittighed, når jeg læser dit svar til Frk. Anemone... Jeg læser rigtig mange haveblogs, men kommenterer ikke så meget. Helt afhængigt af om jeg har en kommentar der ikke allerede er så rigeligt repræsenteret eller at jeg simpelthen ikke kan lade være. Tid er heller ikke en uvæsentlig faktor.

  Som flittig læser af din blog, vil jeg gerne rose dig for din formidlingsevne. Den rammer i hvert fald mig spot on. Du har et skønt sprog, fine billeder, oftest navne på planterne, god længde på indlæg og mange interessante emner. Du er også ret stabil til at komme med indlæg og ind i mellem kommer der et som maner til eftertænksomhed eller en trækken på smilebåndet. Der er vist altid svar på kommentarer, det gør også at man som læser føler sig motiveret til at komme igen en anden gang. På det område er I en hel del der er meget flittige.

  Alt i alt er det en fornøjelse at besøge de mange haveblogs. Der er lige fra drømme og lykkefølelse til mareridt og frustrationer og alt der i mellem. Det gør det spændende at følge med i og jeg tror vi er mange der nyder jeres indsats, selvom antallet af kommentarer ikke altid viser det.

  Så en stor tak for skønne, hårrejsende, bedårende, nydelsesfulde og neglebidende indlæg fra blogland i 2016 og med ønsket om et godt nytår til jer alle.

  Mvh. Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej, Gitte. dårlig samvittighed skal du bestemt ikke have; men efter at have mødt dig IRL er det jo næsten som at få besøg af dig, når du lægger en kommentar, og det glæder mig virkelig at læse, at du kan lide min blog. Lidt flere indlæg om din egen have ville jeg naturrligvis også gerne læse - du har jo din egen personlige stil både i haven og på bloggen - men tiden er jo alles herre, og indlæg skal have rod i lyst og ikke pligt.

   Slet
  2. Hej igen Marie.

   Må desværre skuffe dig, du har aldrig mødt mig
   ;-). Jeg er ikke blogger, men kun trofast læser. Har rigeligt at se til, så det begrænser sig til at nyde jeres indsats.

   Mvh. Gitte

   PS: Tænker du forveksler mig med Majas Arv, hun hedder vist også Gitte?

   Slet
  3. Tilgiv mig, det gør jeg da også - i nytårseuforien overså jeg helt den lille forskel på jeres blognavne. Dine kommentarer en skam også særdeles velkomne.

   Slet
 9. Hej Marie!

  Först vill jag säga så här på årets sista dag att jag är så glad över att ha fått kontakt med några trevliga och kunniga trädgårdsbloggare i våra grannländer. Utbyte av kunskap och erfarenheter värderar jag högt, sedan är det fascinerande att följa årstidernas växlingar i trädgårdar som finns i ett varmare klimat och som startar sin växtlighet långt före min trädgård i Sörmland.

  Många bloggare faller bort och det är viktigt att vi tar hand om de nya. Jag är inte så duktig alltid att kommentera på nya bloggar. Jag är totalt ointresserad av matlagning, shopping och inredning så för mig är det svårt att överhuvudtaget kommentera sådana inlägg. Det får andra göra som delar det intresset.

  Förutom trädgård har jag ett stort intresse för ekologi, klimatfrågor samt natur där djurens välfärd ligger mig varmt om hjärtat. Jag förväntar mig inte att alla delar mina intressen men jag skriver för min egen skull och blir glad förstås om någon orkar läsa det jag skrivit.

  Ett tack till dig Marie för året som gått och för många intressanta och lärorika inlägg.

  Gott Nytt År!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Gunilla, hvor kan jeg nikke genkendende til mange af dine kommentarer. Ikke mindst oplever jeg det som virkelig berigende at dele haveerfaringer med bloggere fra andre lande end lille Danmark. Dine mere generelle interesser har jeg stor sympati for, men er langt mindre afklaret om min holdning til de emner, og derfor undlader jeg som oftest at kommentere de indlæg, du lægger om disse emner.

   Slet
 10. Jeg kan tilslutte mig begge dine nytårsforsætter. Jeg hader at have for mange forspirede som ikke kan komme ud i foråret, men af en eller anden grund kan jeg ikke nære mig når januar bliver for lang:)
  Jeg er ikke god til at finde nye havebloggere. Jeg kikker efter nye indlæg i min egen linkliste og derfor bliver det de samme blogge jeg tuller rundt på og så er det kun hvis en ny lægger en kommentar hos mig eller hos jer andre at jeg får øje på dem.
  Jeg nyder at læse med hos dig - du ved så meget og jeg elsker at lære nyt om alle de navne, dyrkningsmetoder og nørderier du beskriver:)) Jeg er ikke så god til at følge engelske bloggere, men så er det godt at jeg har dig som kan fortælle om det der inspirerer dig:-)

  SvarSlet
 11. Netop, vi er tilbøjelige til at "tulle" rundt i den samme gamle trummerum, og det går jo sådan set også udmærket. Det glæder mig meget, at du kan lide at følge med her på bloggen, og det er jo absolut gensidigt. Udenlandske blogs kan give nogle lidt anderledes input, synes jeg.

  SvarSlet
 12. Rigtig godt nytår til jer :-)
  Jeg håber også på, at jeg får lidt mere tid til bloggen, end jeg har haft de sidste måneder. Har ind imellem helt dårlig samvittighed over, at jeg ikke får lagt nogle kommentarer rundt hos alle jer skønne havebloggere, men døgnet har desværre kun 24 timer ;-)

  SvarSlet
 13. Hej Marie.
  Ja, det var et godt indlæg. Jeg kan dog ikke se hvad alt er, så jeg manglede et navn på noget af det.
  Men ellers tror jeg da jeg vil gøre dig kunsten efter, for selvom det er januar, er der jo faktisk utroligt mange dejlige blomster og knopper i haven. Jeg bliver så glad på mine ture ud og inspicere haven.
  Knus
  Malene

  SvarSlet

Send en kommentar