farveindslagBente havde et indlæg i går, hvor hun beskrev sin augusthave som en have, hvor der ikke er forfærdelig meget knald på farverne. Jeg har det stik modsat: i august begynder de mættede sensommerfarver at sætte deres præg på haven.

Først motiver hentet rundt omkring i haven.


Dernæst en række billeder fra det bed, jeg kalder det varme bed, og som jeg har bøvlet en del med. For at få det resultat, jeg ønsker, har jeg nemlig bl.a. brugt stauder som røllike, hestemynte, anisisop og nymodens solhat, som desværre ikke lever ret længe, og når de så ikke dukker op som forventet, opstår der jo huller i bedet. Noel Kingsbury har i øvrigt skrevet en interessant artikel om netop denne type stauder.
Jeg savner selv meget den mørkviolette farve, som bedet havde sidste år fra anisisopen "black adder" og en meget mørk hestemynte, Som hurtig erstatning har jeg plantet nogle mørke staudesalvier rundt i bedet; men de ses ikke lige nu, da de er blevet klippet tilbage  for at give en genblomstring.


Midt i jagten på farver skal man jo ikke glemme småtingene. Denne gule anemone er jeg meget glad for - dens knopper er små kunstværker.


Også codonopsis deltoidea er smuk på sin afdæmpede måde.
Kommentarer

 1. Ja jeg har også mere knald på farverne nu. Det synes jeg er fint nok, dit varme bed, ser rigtig godt ud, men selvfølgelig er der altid noget, der driller. Jeg har ingen problemer med solhattene, de blomstrer lystigt rundt omkring, men den gang det hele stod meget tæt i staudebedet, gik det ikke altid så let.
  De sidste to billeder er bare guf til øjet :o)

  SvarSlet
 2. De gode gamle solhatte har jeg heller ingen problemer med. Det er nye varianter, som ikke holder ret længe, heller ikke selvom de får en veldrænet og solrig placering.

  SvarSlet
 3. Hvor har du dog mange skønne blomster.
  Dine staudebede er rigtig smukke.
  Gode billeder.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet

Send en kommentar