status quo og primulafrø

Haven er stadigvæk stivfrossen, så den største udvikling plantemæssigt fandt jeg i drivhuset i dag hos meconopsis napaulensis, som har de lækreste bløde blade i udspring - den lyser langt væk af ikke at kunne lide vinterfugt.


I dag har jeg hygget mig med at gøre status og  lave  collager over de primulaer, jeg har sået de sidste 3 år. Sammen med meconopsis og codonopsis er de en fast bestanddel af min frøliste.

Først kommer 2013. De første 4 billeder er farvevarianter af kisoana. Frøene er fra amatørforeningen AGS så jeg kan ikke vide, hvilken farve de får. De 2 næste er florindae i gult og rødt. Så kommer cusickiana, flaccida, som jeg har sået flere gange uden held, og til sidst chionantha, som jeg såede og plantede ud sidste år.



Den næste collage viser blomster fra de primulaer, jeg såede i 2011 og 2012, og som var i haven sidste sommer. De to første hedder japonica oriental sunrise og pulverulenta, og de har garanteret overlevet i store mængder. De sidste er mere tvivlsomme.  Nederst til venstre er det vialii og capitata, som begge forsvinder ret hurtigt. De tre til højre er poissonii og 2 farvevarianter af munroii, og da det er første gang, jeg har dem i haven, er jeg usikker på, om de har overlevet.


Den sidste collage viser 3 primulaer, som jeg har købt hos Kevock Garden. De er lidt specielle, og jeg kunne ikke opdrive frøene nogen steder. De hedder noget så besværligt som melanantha, maximowiiczii og tangutica.










Kommentarer

  1. Din skønne meconopsis bliver rødviolet? Og tænk, en sort primula, melanatha!?! Du har virkelig en flot stor samling primula. Jeg har sået primula i nov. som står ude i bakker og venter spændt på om de er en sucees. Det er færste gang jeg prøver.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg tror, den bliver rød, men der findes vist også gule og hvide varianter. Du får garanteret primulaer ud af dine bundfrosne frø.

      Slet
  2. Spændende collager. Der er da et par stykker, jeg godt kunne se i min have.

    SvarSlet
  3. De er så FLOTTE - og forskellige - har du et lidt fugtigt bed til dem, eller ?

    SvarSlet
    Svar
    1. Vores lermuld holder ganske godt på fugten, så den eneste, der godt kunne tænke sig npget ekstra fugt, er florindae. Den går ikke ud, men bliver ikke så frodig som under optimale betingelser. Og så er der også nogle af dem, som absolut ikke kan lide fugt omkring rodhalsen.

      Slet
  4. Hvor er der mange smukke iblandt.
    Vi er kun så småt begyndt at få nogle primula i haven. Min mand bryder sig ikke om de krøllede blade, og da vi er fælles om haven, ja så har primula været valgt fra. Dog er der opblødning på vej :)

    Jeg vidste ikke, at florindae også fandtes i rød. Den må være perfekt ved vores havebassin.

    SvarSlet
    Svar
    1. Min mand er heldigvis glad for primula. Derimod kan han ikke fordrage snabelkalla, så dem har vi ikke.

      Slet
  5. Øj øj du får en skøn have med alle de fantastiske primula. Der var vist lige lidt nyt til min ønskeliste ;o)

    Ha en go dag...

    SvarSlet
    Svar
    1. Det bliver i hvert fald spændende at følge de nye.

      Slet
  6. Hej Marie.Flot collage af alle din smukke primula.Jeg er selv ret vild med kugle og etage primula.Men du har da mange fine som jeg da godt kunne se i min have.
    Rigtig god weekend til dig Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Så må du vel til lommerne. Primula er nu også rimelig taknemlige at plante, fordi de fleste gerne kommer det ene år efter det andet. De skal bare omplantes en gang imellem.

      Slet
  7. Ja du må være samler af primula, den sidste sorte er jeg vild med melanantha hed den vidst. Flot, men det er de nu alle sammen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Den sorte er nok også den mest besværlige at stille tilfreds. jeg tænker nu ikke på mig selv som primulasamler, selvom jeg da har en halv snes flere, når jeg tænker efter.

      Slet
  8. Primula... hvor er de bare skønne, dem vil jeg også samle på, har kun 6 forskellige ind til nu, men jeg syntes de er rigtig svære at så.

    Har du et godt trik?

    SvarSlet
    Svar
    1. Specielle tricks kan jeg desværre ikke byde på, men jeg plejer at så dem i februar og stille dem udenfor, så de får en kuldeperiode, medmindre der er andre anvisninger på frøposen.

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

En nødtvungen pause

Hvad er du for en fætter?

gårdspladsen og blomster hist og pist

Med en uge til sommertid