onsdag den 13. februar 2013

et temmelig farvefattigt indlæg

I dag vil jeg fokusere på den mest lunefulde og besværlige plante, jeg kender, nemlig tropaeolum azureum. Som navnet afslører, hører den til tallerkensmækkerfamilien og får blå blomster. Derudover er det en slyng- og knoldplante, og den stammer fra det nordlige Chile.

Først et billede af blomsten for at vise, hvad det er, jeg drømmer om.


Som skrevet står startede såprocessen 1. januar, idet jeg puttede denne pose med fugtet vermiculite og  nogle få frø i grønsagsbakken i køleskabet.


5. februar opdagede jeg nogle sytrådtynde dimser, som afslørede, at to af frøene havde spiret. I dag var der én mere. Det er svært at forestille sig, at den udvikler sig til sådan en solid knold.         
De to første blev pottet op med det samme og har allerede sendt en lillebitte
stængel op i lyset.

Den, jeg fandt i dag, har jeg pottet op i en gennemsigtig potte i håb om, jeg så kan følge med i, hvad der sker under jorden, og placeret i en kølig vestvendt vindueskarm i godt selskab.


I stalden står der en potte med en knold, som jeg var så heldig at kunne købe for halvandet år siden hos Kirsten Andersen, Den er godt i vækst, alligevel er det slet ikke sikkert, at den kommer til at blomstre i juni, men man har da lov at håbe. Sidste år så den ligesådan ud, men gad pludselig ikke mere og gik i dvale, hvilket efter sigende godt kan vare flere år, hvis man er rigtig uheldig. Kunsten er efter sigende aldrig at lade den tørre ud.


Jeg vil slutte med et billede mere,  nærmest for at overbevise mig selv om, at jeg ikke er totalt skør.


8 kommentarer:

 1. Du er da ikke skør! Men fuld af både gå-på-mod og tålmod ;-) Jeg glæder mig til at se din egen plante når den blomstrer overdådigt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, bare det sker engang, helst i år.

   Slet
 2. Ja der er masser af håb og mod i dine planteprojekter. Den er smuk den Tropaeolum azureum ...en meget anderledes farve en ellers. Hvor er de skønne de grønne hyacintglas! Dem er jeg forelsket i. Skøn farve.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så morsomt, at de to hyacintglas er drejet i modsat retning. Det skyldes vist nok, at de er fra to forskellige glasværker.

   Slet
 3. Jeg synes også, det er imponerende, at du har tålmodigheden til at vente.
  Håber du får blomster i år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Faktisk handler det nok mere om, at jeg kan lide en udfordring, end om tålmodighed; men det kunne være rart med blomster til foråret.

   Slet
 4. Spennende. Den har en nydelig blåfarge det er verdt å kjempe for. Hell og lykke! Hilsen Anne

  SvarSlet