torsdag den 28. februar 2013

3 forårsfavoritter.

Alt, hvad der blomstrer om foråret, er favoritter for mig, så jeg valgte at gå i arkivet for at se, hvad der blomstrede 1. marts sidste år, og det var bl.a. hundetand, krokus og juleroser. Hundetand kan man dags dato overhovedet ikke se endnu, krokusserne ses som bittesmå grønne bladspidser, og juleroserne er fyldt af knopper, som ser slemt forkølede ud.

22 kommentarer:

 1. Dejlige forårsplanter. Vi må væbne os med tålmodighed, det varer nok lidt endnu inden de blomstrer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du nok desværre ret i.

   Slet
 2. Jeg siger som du: Alt hvad der blomstrer om foråret er mine favoritter! Jeg kan desværre ikke være med til at vise forårsfavoritter da jeg ikke tog billeder før jeg begyndte af blogge i efteråret. Men så kan jeg jo kikke med hos jer andre :-) Tænk at alting var så meget længere fremme sidste år på denne tid ... Nå men så har vi det jo til gode ...

  SvarSlet
  Svar
  1. At blive haveblogger medfører forbløffende mange forandringer. Jeg synes, man bliver mere obs på, hvade der foregår i haven på alle tidspunkter af året.

   Slet
 3. Mine juleroser og krokus er stærkt på vej, men lidt mere sol skal der til. Jeg købte hundetand sidste år, så jeg er glad for at høre, at den ikke kan ses endnu hos dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, solen må gerne snart få mere magt.

   Slet
 4. Hej Marie

  Ja, Hundetanden har jo altid fascineret mig - bare navnet! og så det fine løv og blomst. Har den selv i hvid - Du har iøvrigt ret, vi er ikke lige langt fremme som sidste år!

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig - hundetand kan jeg godt finde på at samle lidt på.

   Slet
 5. Sjovt, som hukommelsen snyder. Jeg troede sidste vinter var meget længere og koldere end i år.
  Hundetand i alle afskygninger er også blandt mine yndlingsplanter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi må sammenligne, hvilke forskellige hundetand vi har hver især, når de engang langt om længe springer ud.

   Slet
 6. Jeg har forsøgt mig med et enkelt løg fra Hundetand, men så desværre aldrig noget til den. Vil nu prøve igen for den er altså lidt fin... Ellers kan jeg jo kun give dig ret i at de alle er skønne forårsbebudere. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Prøv igen - her i haven trives de godt. Vi har lerjord, som jeg letter og forbedrer lidt, når jeg sætter små løg.

   Slet
 7. Utroligt at vi er så forsinkede i år - det overrasker mig. Synes sidste vinter var lang, men denne har trods alt føltes meget lang, så der er nok noget om det.

  Dejlige forårsbebudere du viser. Hundetand kunne jeg også sagtens finde på at få ind i haven - den ser rigtig dejlig ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det undrer også mig, at haven var så meget længere fremme sidste år. Hundetand kan jeg kun anbefale.

   Slet
 8. Sikke nogenn skønne blomster du har valgt, kunne sagtens være mine favoritter også:)Erythronium er flot og der findes efterhånden en del arter og varianter!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør der nemlig - jeg har lige anskaffet japonicum, som har en specielt tydelig mørk markering.

   Slet
 9. Godaften Marie.Ja! jeg synes også at alt der kommer op af jorden i forårs månederne er dejlige.Men det kan være fordi vi har savnet dem sådan hele den lange vinter.
  Men skønne blomster du viser.God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. I grunden tror jeg ikke, at det er savnet, i hvert fald ikke udelukkende, af planter og blomster, som gør forårsblomsterne til noget særligt, men snarere det utroligt klare lys, vi har på denne årstid.

   Slet
 10. Den der hundetand er da svært yndig ... Meget inspirerende - den skal på min planteliste! For den må man da eje. Tak for inspirationen, Marie.
  Tak i øvrigt også for en dejlig blog. Jeg har vist ikke før fået lagt en kommentar, men du skal vide, at jeg følger dig og er en stor fan.
  Lune hilsener, Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme og tak for din positive kommentar. Det er sødt af dig. Jeg er nok lidt af en outsider blandt havebloggerne forstået på den måde, at jeg er noget mere plantenørd end havenørd, og mit hygge- og indretningsgen er vist ikke ret stort.

   Slet
 11. Den er flot din hundetand. Den findes ikke hos mig, og det er da i grunden en fejl. For den er så fin og yndig! Men jeg siger også som, dig alt hvad der blomstrer er favorit. Der er jo ikke en, man alligevel vil undvære. Jeg synes også, at løgvæksterne er lang tid om at komme op i år!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det eneste minus ved hundetanden er, at man næsten skal helt ned på maven for at fotografere den. Ja, når først solen får magt, må haven da eksplodere i vækst.

   Slet