decemberhaven

Solen trængte igennem skyerne lige efter frokost i dag, så det blev muligt at lave et lille indlæg derudefra.
Jacob hedder denne julerose, som er en rigtig julerose (helleborus niger). Den næste er derimod en påskeklokke (helleborus orientalis), som bare blomstrer tidligt, og det samme gælder for den med pink blomster. I modsætning til tidligere år har jeg i år ikke købt frendrevne juleroser som julepynt, da jeg har erfaring for, at de ikke har nemt ved at vokse videre i haven.



Ellers er det selvfølgelig ret småt med blomster; men Graham Thomas, rudbeckia og høstkrokus kan da stadigvæk levere nogle, omend lidt forkølede, blomster.

Pieris jap. Magic Merlot købte jeg som julepynt i 2013. Den overlever og ser sund ud, men bliver nærmest mindre og mindre med årene.

Magnolia grandiflora ved det ikke; men i år bliver den ikke pakket ind. Allerhøjst dækker vi stammen og jorden omkring den med kompost og halm eller grene. Tidligere har vi spændt grenene sammen i en søjleform, som så blev pakket ind i fleece, men nu vil det være at øve vold mod grenene,og træet er blevet for højt til den procedure.

Saxifraga stolonifera har smukke blade stort set hele året rundt.

Det er før sket, at vinteradonis er sprunget ud til jul. Det sker ikke i år, og et par af knopperne ser lidt medtagne ud. Jeg gætter på, at årsagen er det fugtige vejr.

I år blomstrede duetræet/ davidia involucrata for alvor, og i dag står den med sine runde frugter op mod den blå himmel. Jeg krydser fingre for, at den også vil blomstre i 2020.

Kommentarer

  1. I har været heldige med at jeres træer har blomstret i år. Godt jeg ikke har duetræ :) så behøver jeg ikke være misundelig i dette tilfælde ;) Magnolia grandiflora er godt nok blevet høj, håber den kan klare sig med lidt om fødderne. Juleroser vil ikke bo hos mig, men påskeklokkerne er godt på vej. Ja det var rart med sol, vi så den først ved 14 tiden.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, vi har helt bestemt været heldige med blomstrende træer i år. Vi krydser fingre for, at magnoliaen vil klare sig, selvom den ikke bliver vinterbeskyttet. Juleroserne er nok generelt sværere at få til at trives end påskeklokkerne.

      Slet
  2. Saxifraga stolonifera kjenner jeg kun som stueplante. På norsk kalles den mor med tusen barn. Jeg visste ikke at den overlevde ute i Danmark.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er ikke klar over, om det er nøjagtigt dn samme plante; men navnene er i hvert fald identiske.

      Slet
  3. Hej Marie

    Jeg tror du er den første i haveblogland -denne vinter- til at vise H. niger i blomst.
    Morsomt med duetræets frugter - spirer frøene mon?

    Ha en dejlig weekend

    SvarSlet
    Svar
    1. Måske. Jeg har egentlig ikke tænkt mig at prøve at så frø af duetræet, men hvis de kunne finde på selv at spire omkring træet, vil det selvfølgelig være fint.

      Slet
  4. De er smukke juleroserne. Desværre vil de ikke rigtig vokse her. Tilgengæld er påskeklokkerne mere end villige. Så skidtpydt.
    Solhverv i morgen,,, og forhåbentlig får jeg et par timer i haven i morgen, juhuu.
    hilsner gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. De er lidt lunefulde, de smukke juleroser. Haven her må vente til det nye år. I godt decembervejr er det ellers hyggeligt at nusse rundt derude.

      Slet
  5. Hei Marie.
    Julerosene er et must på denne tiden.
    Nå har sola snudd og vi går mot lysere tider igjen.
    Håper på litt bedre vær så en kan komme seg ut litt i hagen.
    God søndag.
    Hanne-Lise.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, lad håbe på bedre vejr, så kan komme ud og være aktive igen. Det trænger vi helt sikkert til oven på al julemaden.

      Slet
  6. Hej Marie!
    Julrosorna är fina, har inte varit ute och tittat till mina. Fanns några knoppar förut. Ha en skön helg /Marika

    SvarSlet
  7. En riktigt God Jul till dig och din familj Marie!

    SvarSlet
  8. Mon ikke den klarer vinteren? Foreløbig er der ikke megen kulde at se.
    Flot med duetræets frugter.
    Hilsen Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Sådan tænker jeg også, men frosten kan jo pludselig slå ned, og så tror jeg dens blade bliver ødelagt.

      Slet
  9. Hvor står din julerose fint. Her er det kun påskeklokkerne, der står med et par blomster. Spændende med frugter i duetræet. I må have en rigtig god jul

    SvarSlet
  10. Visst blir man glad av blommande julrosor nu :) Liksom gröna blad hos perenner. Mina M grandiflora är fortfarande små, frösådder, så de ställer jag in i ett ouppvärmt utrymme varje vinter. Pierisen var väldigt vacker och en riktig önskeväxt men en fundering är det inte en Skimmia? Tycker de små knopparna liknar mina Skimmia. Oavsett så var den riktigt läcker.

    Gott slut och Gott Nytt 2020! önskar, Carina

    SvarSlet
  11. Hvis du hadde økonomiske problemer, er det på tide at du smiler. Du trenger bare å kontakte Mr. Benjamin med beløpet du ønsker å låne og betalingsperioden som passer deg, og du vil ha lånet ditt på mindre enn 48 timer. Jeg tjente nettopp for sjette gang på et lån på 700 tusen dollar i en periode på 180 måneder med mulighet for å betale før utløpsdatoen. Ta kontakt med ham så ser du at han er en veldig ærlig mann med et godt hjerte. Hans e-postadresse er lfdsloans@lemeridianfds.com og hans WhatApp-telefonnummer er + 1-989-394-3740

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

Maj måneds kulde, gør laderne fulde

Med en uge til sommertid

Påskeblomster til påske

Forventning og utålmodighed