En meget speciel januar


For første gang,  efter at jeg startede Hortofilia i 2011, har jeg haft en januar helt uden blogindlæg og haveaktivitet. Dels har mit ankelbrud gjort  mig næmest immobil, dels har operationer for grå stær i begge øjne med 14 dages mellemrum gjort det meget svært for mig at læse, selvom operationerne er forløbet perfekt og har givet mig det bedste syn nogensinde,  når det drejer sig om det lange syn.
Nu lysner det heldigvis: Walker støvlen blev fjernet efter tre uger, og jeg måtte igen støtte på foden og gå omkring uden at bruge krykker, så nu var det slut med at få maden serveret og beordre Søren rundt for at hente og bringe alt muligt. Det lange syn har aldrig været bedre, og med et par midlertidige læsebriller kan jeg igen læse  uden at få ondt i både øjne og hoved. Helt fint bliver synet  dog først, når jeg kan få et par briller med glidende overgang. Jeg kan nærmest ikke vente til mandag, hvor jeg har en aftale hos optikeren.
Men man skal ikke glæde sig for tidligt: Kun to dage efter at jeg havde smidt støvlen, blev jeg ramt af en belastningsskade i højre arm og skulder, noget,der er utroligt smertefuldt og effektivt forhindrer en normal nattesøvn. Udover at det gør ondt at bruge højre arm, har det også gjort et alvorligt indhug i armkræfterne, og derfor har det været mere end svært at tage billeder og lave blogindlæg, idet jeg altid arbejder med musen i højre hånd. 
Heldigvis er haven ikke gået i stå ligesom mig. Der er stort set de samme januarblomstrende planter, som der plejer at være. Når man har været lukket inde i flere uger, er det herligt omsider at kunne humpe rundt og tage tingene i øjesyn, og her kommer nogle af de ting, jeg møder på min rundtur.

cyclamen coum album

adonis amurensis

clematis winter beauty i drivhuset

narcissus Julia Jane, også i drivhuset

daphne mezereum album

hamamelis Jelena

dompap

sarcococca

Kommentarer

  1. Hej Marie!
    Jeg har tenkt så mye på deg for det har jo vært så stille fra deg i hele januar, men det var godt å lese at det går fremover med deg tross alle tilbakeslag. Så vakre dine Cyclamen coum album er! Jeg har blitt så glad i denne planteslekten. Utrolig å se clematis i blomst i blomst nå. Her har jeg ikke sett dompap på mange år. Jeg savner dem her om vinteren, men de trives sikkert bedre hos deg enn her i kulden 😉
    Du må ha en fortsatt god bedring, og håper at det går rette veien nå!

    SvarSlet
  2. Det ble en i blomst for mye der 😉

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit. Det går fremad med helbredet, selvom jeg ville ønske, at skulderen kommer hurtigere i orden, end det ser ud til lige nu. Glæden ved cyclamenslægten deler jeg jo 100%.

      Slet
  3. Rart at høre fra dig igen, sikken en omgang du har været igennem, godt du kan se langt igen, der skal lidt tålmodighed til med hensyn til nye briller. Bent var gennem turen for et par år siden, jeg husker alle de gange, jeg skulle dryppe hans øjne. Søren har haft nok at se til, men godt du kan klare dig selv igen, bortset fra at din belastningsskade nu generer dig, håber det snart bliver bedre. Jeg nød at se billeder fra dig igen, jeg var da ved at blive bekymret. Men du måtte have en pause, kan jeg godt se. God bedring

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for dine gode ønsker, Lisbeth. Der måtte nødvendigvis en pause til med indlæg og kommentarer, selvom læsebrillerne hjalp lidt. Søren er flink til at give mig øjendråber to gange om dagen, men vi ser begge to frem til, at det bliver slut med det.

      Slet
  4. Hold da op for en januar. Du havde jo godt fortalt om fussen, men jeg blev noget bekymret, da den åbenbart holdt dig helt væk. Jeg har også fået en stær-operation. Det er en kæmpe forskel, men mærkværdigvis var mine øjne længere end normalt om at falde til ro bagefter, så jeg fik vist lavet mine nye briller en uges tid eller to for tidligt. Nu går jeg og overvejer om jeg skal få det justeret. Bare en note om, at du skal være helt sikker på, at synet er helt konstant, før du bekoster nye briller.
    Det var under alle omstændigheder dejligt at høre fra dig, og se lidt af havens skønheder. Særligt den lille narcis er så fin og forårskåd.
    Fortsat god bedring med det hele.
    Mange hilsener Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for det, Lisbeth. Jeg har valgt Thiele som optiker, netop fordi de har en særlig ordning, hvis det viser sig, at de nye briller skal justeres. Jeg hader simpelthen mine læsebriller og venter utålmodigt på at kunne lægge dem i skuffen. Det kom mest bag på mig, at den grå stær havde bevirket, at jeg havde set alt i et sepia- eller nikotinfarvet skær, som forsvandt sammen med de gamle linser.

      Slet
    2. Det var sørme en smart ordning. Bare jeg havde haft sådan en. Ja, den nye og rigtige farver skal man lige vænne sig til. Mærkeligt. Vores hoveddør fik pludselig lilla ruder :-))))

      Slet
    3. Og vores gardiner var kridhvide i stedet for tisgule.

      Slet
  5. Godt at se et indlæg fra dig igen, og trods alle benspænd har du da ikke mistet dit gode blik for havens mange godbidder. Dejlige billeder af alle de små forårsbebudere!
    Håber bare du snart kan se frem til en ende på problemerne og atter springe omkring som en vårhare i haven!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Vårhare - den var god! Men sådan en omgang lærer i hvert fald en at sætte pris på er godt helbred.

      Slet
  6. Hej Marie!
    Trevligt med ett blogginlägg från dig. Låter bra att du blivit av med kryckorna. Hoppas du får ordning på resten också. Synen är så viktig, så bra att man kan korrigera den med en operation. Du har mycket fint i trädgården.
    Med en önskan om god bättring /Marika

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for de gode ønsker, Marika. Det er rart atter at kunne færdes frit igen og se godt nok til at kunne lave indlæg og lægge kommentarer på andres blog.

      Slet
  7. Hej Marie,
    Sikke en kæmpe omgang du har været igennem. Ønsker dig al mulig fremgang og dit haveliv giver humør og overskud. Din Cyklamen er så smuk. Jeg er blevet helt vild med dem og de kan åbenbart godt lide min have. Håber du kan komme ud og nyde duften af vinteren der er på vej væk og lyset er på vej tilbage. Tak for smukke billeder.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne, tak for dine ønsker. i tre uger kunne jeg ikke komme ud i haven, så jeg ser virkelig frem til et smukt forår. Når først de små cyclamen får fat, er de virkelig et smukt og pålideligt element i haven. smuk

      Slet
  8. Det var godt at høre fra dig igen, du har været savnet. Det lader til, du er på rette vej efter alle dine genvordigheder. Fortsat god bedring! Når nu det skulle være, var januar da en heldig måned i forhold til haven, den kan da stort set passe sig selv.
    Der er vist mange, der er forelskede i 'Julia Jane'. Hun må være favorit til at vinde i diverse skønhedskonkurrencer. Hun ser lidt sart ud, så hun trives nok bedst i drivhuset. Har du prøvet at have hende i haven?

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for det, Elna. Julia jane trives desværre ikke udenfor hos os, og jeg er i det hele taget bange for, at det danske vejr er for fugtigt for den, både sommer og vinter. Om sommeren skal den helst have en tør periode, hvor løgene bliver gennemvarmet, og det har vi jo ikke nemt ved at levere her i landet.

      Slet
  9. Så trist med din ankel och arm. Men härligt att operationen gick bra. Julia Jane är så himla söt men överlevde inte hos mig. Nu har jag ett ställa jag skulle kunna pröva under en tätväxt en där det är snustorrt sommartid. Clematisen i ditt växthus så fin den är :)

    Ha det gott! Carina

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, nu håber jeg, at det værste er overstået. Det lyder som et godt sted, du har fundet til den lille narcis. Jeg krydser fingre.

      Slet
  10. avav husker godt din fod. Men det er da noget træls noget du osse har sloges med.
    Godt du har blik for de fine forårsglæder. Det er nogle fine blomster du har. Bare de sarte små "danserinder" så søde.
    hilsner Gunvorgod bedring

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for din hilsen. Gunvor. Det er hyggeligt at være tilbage i bloglandia.

      Slet
  11. Synd for dig med alle de genvordigheder. Dejligt at du nu trods alt kan komme lidt ud så du kan vise os de smukke sager. Fantastisk farve på din hamamelis. Sikke det lyser op. Bliver træet meget stort? Jeg har set flere flotte billeder af forskellige sorter, men er bange for at det kan fylde for meget i min lille have.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er helt skønt, at jeg nu kan komme udenfor, selvom skulderen ikke tillader ting som f. eks. frøsåning. Troldnød vil jeg snarere beskrive som en vaseformet busk. Måske kan man godt finde en plante, som er mere træagtig. På 20 år kan den blive op mod 4 meter bred og høj, så halvstor er den da.

      Slet
    2. Tak for det, Marie. Det lyder godt. Så må jeg "bare" finde det helt rigtige sted!

      Slet
    3. Velbekomme. Jeg tror, en solrig placering vil gøre busken mere blomsterrig. Vores står i halvskygge, og det har jeg lidt fortrudt.

      Slet
  12. Hej Marie

    Sikken en tid du har haft! Godt det på alle måder lysner og du kan se fremad!
    Lækre billeder af det tidligste forår - inde og ude:)

    Ha en dejlig ny uge

    SvarSlet
    Svar
    1. Det må du nok sige. Det har på den anden side været lærerigt at opleve, hvordan det er at være hjælpeløs og afhængig af andres hjælp.

      Slet
  13. Det har da været en hård start på 2022 for dig. Jeg læste godt om din brækkede ankel, men fik desværre ikke kommenteret og ønsket god bedring - og nu er der endnu flere ting at ønske god bedring med... Jeg er også opereret for grå stær på begge øjne for mange år siden - det er helt utroligt hvad man oplever af klarsyn lige efter :)
    Godt at din højre hånd har kunnet holde cameraet for det er da nogle skønne billeder du beriger os med.
    God bering, fra Ulla

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

En våd og kold rundtur.

Maj måneds kulde, gør laderne fulde

Aprilblomstring

Skovhaven, hundetand, hjertetræ med omgivelser