Påsken 2023


Et påskeindlæg skal der til hvert år, og i år har påskevejret været perfekt havevejr.  Nu mangler der bare noget regn, så vi kan komme i jorden for alvor. For en gangs skyld ser jeg frem til regnvejr.
Hvad planter angår, så er det ved at være trilliumtid med store såvel som små varianter. Den store chloropetalum står i surbundsbedet og de to små i spaltebedet, og der står også kobjælden med de dunede knopper.

Pseudotrillium rivale

Trillium hibbersonii


I surbundsbedet er blodurt godt på vej, og det også der, man finder den opstammede pieris.



Hasselbror/ corylopsis 

Nogle billeder fra skovhaven:

Selvsået miliegræs/ milium effusum


Pachyphragma sammen med lundvortemælk/ euphorbia amygdaloides ssp. Robbiae

Fuji kirsebær/ prunus incisa kojou-no-mai


Ligesom kobjælde er vortemælk  iøjnefaldende stauder, allerede før de springer ud. Her kommer en rød lundvortemælk og en brogetbladet med tilnavnet Ascot Rainbow.



To løgplanter: fritillaria raddeana og hundetand erythronium dens canis.


Vi har været særdeles flittige i haven henover påsken, og en af de virkeligt tunge opgaver var opgravningen af dette elefantgræs. Det var på tide med en foryngelseskur.

Kommentarer

  1. Jeg er så imponert over din flotte camellia som blomstrer så fint med de mørke røde blomster. Ellers ser resten av det du viser i dag helt supert ut. Trillium er så vakre, og de er heldigvis enkle å få til i hagen. Nydelige hundetenner!

    SvarSlet
  2. Hej Marit. Ja, den røde camellia passer godt ind i skovhaven og trives godt. Jeg klipper den lidt ind efter blomstringen, så den ikke bliver alt for ranglet. Det kan godt mærkes, at vi er kommet ind I april. Der er mange flere blomster derude.

    SvarSlet
  3. Hvor er der dejligt i skovbunden i jeres skovhave. De selvsåede miliegræs i froskellige grønne nuancer lyser op sammen med gule påskeliljer og blå skillaer. Pyha! Det er noget af en opgave, når elefantgræsserne skal graves op, og det skal de i grunden temmelig ofte.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Elna. Skovbunden lyser især op her om foråret, inden der kommer blade på træerne. Ja, hvis man ikke deler græsserne forholdsvis jævnligt, vil de være tilbøjelige til at vælte, men det er en godt nok krævende omgang med spaden.

      Slet
  4. Hej Marie!
    Så fint det är i skovhaven. Alla påskliljor och julrosor. De små blå lyser upp så fint. Är det scilla? Vi har också haft riktigt soligt och fint. Vi har fått jobba oss varma, för den riktiga värmen har inte riktigt kommit. Men det har varit skönt.
    Hälsningar Marika

    SvarSlet
    Svar
    1. Enig. Det er dejligt at få varmen gennem havearbejde. De små blå hedder snepryd på dansk (chionodoxa). Nu er det spændende, om regnvejrsprognosen kommer til at holde stik.

      Slet
  5. Dejlige forårsbilleder. Denne gang kikkede jeg ekstra på hundetand, yndig. Vortemælk er osse fin. Jeg har en rødligbladet, og juhu den har overlevet. Osse den lille stikling jeg lavede sidste år.
    Jeg har klapset de første røde liljebiller i kejserkronerne. Så nu skal jeg huske det daglige eftersyn. Kejserkronerne har ellers haft travlt i påsken. De er ligeved at springe ud nu.
    De lover regn et par dage, og det er fint nok. Overfladen er faktisk tør. Jeg gav et par buske der var plantet i efteråret, en spand vand i går. Og i dag viser de friske bladknopper. Om det har været det ekstra vand eller varmen er ikke til at sige.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
  6. ps, jotak til lærkesporesmåfolk. Mon vi kan finde ud af at bytte med noget?? under alle omstændigheder skal du jo ikke ha portoudgifter.......
    Gunvor

    SvarSlet
  7. Øv, det var godt nok tidligt med de første liljebiller, men jeg ved godt, at de er glade for kejserkrone og vibeæg. Ja, jorden er helt sikkert tør nogle steder, og andre steder er den tilpas fugtig, når man graver lidt.
    Det kan ikke koste alverden at sende nogle småløg over til dig. Det må vi aftale nærmere. Min mailadresse er hemach7@gmail.com. Det er nok smartere at få din adresse via mail i stedet for på bloggen.

    SvarSlet
  8. Ja de elefantgræs er voldsomme, jeg tog en bid med, jeg tror ikke, den overlevede det. Det har været fine solskinsdage, men her hos os har det blæst meget. I formiddags blæste der en meget kold vind, det var knap så koldt i eftermiddag, men vinden var stadig slem. Nu lover de regn, jeg er spændt på, om vi bliver snydt, haven og jeg ville elske noget regn.

    SvarSlet
    Svar
    1. Men kønne er de jo også, elefantgræsserne. Her til morgen ser det ikke ud til, at det har regnet ret meget i løbet af natten, og lige nu er solen tæt på at trænge gennem skyerne.

      Slet
    2. Vi har fået over 10 mm i løbet af dagen, men vi har også haft solskin.

      Slet
  9. De store græsser er jo fantastiske, som jeg har kunnet se på dine billeder navnlig i eftersommeren, men de er godt nok besværlige at dele. Så tunge at arbejde med, men ville man undvære dem?
    Ellers lægger jeg særligt mærke til de fine 'miljøer' af buske, stauder og løg i din have. De er så fint sammensat og giver de skønneste billeder! I er nok lidt længere fremme i det jyske, men med regnen i dag - og vinden fra vest - får vi også en mildning nu, og der er jo så meget på vej. Så meget at glædes over - og glæde sig til. Et herligt påskeindlæg!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej, personligt synes jeg, græsserne er det tunge arbejde værd. Vi har fået nogle få mm regn i dag, og jeg synes ligefrem, det ser ud, som om planterne labber vandet i sig. Nu begynder det også at vise sig, hvilke planter der har taget skade henover vinteren. Jeg kan allerede se, at det er flere, end der plejer at være.

      Slet
  10. Sikke mange fine sager du viser frem. Skovhaven er så smuk ved denne årstid. Tænk at dit Fuji kirsebær blomstrer allerede. Er det ikke tidligt? Den mørke vortemælk er helt fantastisk, og som du siger, allerede nu inden blomstringen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, der sker en masse derude. Kirsebærtræet mener jeg ikke er specielt tidligt på færde. Det er både vortemælkenes knopper og planternes form, der er dekorative. De fylder lidt på samme måde som buske.

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

En våd og kold rundtur.

Maj måneds kulde, gør laderne fulde

Aprilblomstring

plantetid