Flemmings tulipaner


I går havde vi havebesøg af Sørens ekskollega, fra dengang han arbejdede på den nu nedlagte Salling Planteskole,  og han inviterede os hjem til ham for at se det farveorgie skabt af tusindvis af tulipaner, som han lever midt i lige nu. De gule og røde appeldorn tulipaner mener han er 30 år gamle, men han supplerer hele tiden med nye, og hans favoritbutik er Lidl, som altid har favorable tilbud. 
Løgene ligger i jorden år efter år, hvilket gør mig lidt misundelig, for her i haven forsvinder de efter ganske få år. Det er tulipanerne, der dominerer, men de har i virkeligheden følgeskab af masser af primulaer og narcisser. Senere er det dagliljer og roser, der kommer til at sætte dagsordenen.  Hvis en rose går ud eller mistrives,  er det ikke et problem; for Flemming laver selv flere hundrede roser hvert år.
Hvor er det interessant at se sådan en have og få et indblik i, hvad der driver haveejeren, og hvordan han tackler de udfordringer,  der uvægerligt følger med det at have en have.








 

Kommentarer

  1. Jeg elsker sådan et farveorgie, pragtfuldt.
    Apeldoorn er vist en af de mest trofaste typer, dog har jeg osse et par andre, meget gamle sorter, der kommer trofast år efter år. De nyere kommer et par år eller tre, og er så væk. Men jeg har nu osse lerjord og gammel skygget have, og de foretrækker vist masser af sol og veldrænet.-sandet. Narcisser kan jo være lige så drillesyge. Ihvertfald de nyere sorter. Her er det osse de rigtig gamle der er trofaste og de nye fristelser der forsvinder. Men det er måske med vilje fra forædleren side, eller købte vi måske ikke så mange løg?
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er nok nogenlunde de samme erfaringer, mange af os har gjort, at det generelt er de gamle sorter, der holder længst. Flemming har sjovt nok også lerjord og burde vel ret beset ikke have så stor succes med tulipaner.

      Slet
  2. Takk for de flotte bilder, Marie! Det er jo helt fantastisk å se så mange tulipaner på en gang ( han kan ikke ha rådyr i nærheten 😉)
    Jeg kan huske at min bestemor hadde Appeldorn tulipaner som var røde og kom igjen år etter år uten å gjøre noe mer med de. Gjelder dette bare Appeldorn tulipaner mon tro?

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej, Flemming bor i en lille by og er lykkeligt forskånet for besøg af rådyr. Egentligt troede jeg, at Darwin hybrider også er langtidsholdbare, men efterhånden er jeg begyndt at tro, at det kun gælder Appeldorn. Flimming har dog også erfaring for, at de liljeformede holder ret godt.

      Slet
  3. Ja så mange appeldorn kommer der ikke i min have, selvom de nyere sorter forsvinder vil jeg alligevel sætte nogle her. De røde er ikke mig, men det ser nu flot ud i hans have, må jeg tilstå. Her i haven er der kommet tre-fire tulipaner, og jeg genkendte en Ronaldo, den farve kan jeg bedre lide, dem må jeg have nogle af.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan ikke rigtigt ses på billederne, men der var nogle forskellige variationer af røde nuancer, og nogle af tulipanerne vil jeg faktisk beskrive som pink, samtidig med at de havde den typiske Appeldorn form. Gad vidst om ikke tulipaner kan krydse sig med hinanden. Det kunne i hvert fald godt se sådan ud.

      Slet
  4. Det er imponerende syn med alle disse tulipaner. Denne Flemming må være en meget farveglad person. Det må være et stort arbejde, når de visner, og alle hovederne skal nappes af.
    Jeg kan i særdeleshed godt lide det sidste billede, hvor narcisser og tulipaner i hvide og lysegule farver blander sig så smukt mellem hinanden.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Flemming elsker alle sine tulipaner og har lige været på sin årlige tur til Holland for at se på tulipaner. Den gule og hvide sammenplantning syntes jeg også rigtig godt om. Den var købt i Lidl, fortalte Flemming. Jeg tror, jeg vil besøge Lidl til efteråret.

      Slet
  5. Hurra for Flemming der ikke er bange for farver og overflod! Hvilken vidunderlig forårshave!
    Appeldoorn kommer igen og igen og hvis man prøver at flytte dem (jeg har forsøgt) opdager man at de ligger så dybt at det nærmest er håbløst, så man kan lige så godt lære at elske dem. Men de røde og gule tulipaner er jo bare flotte, og navnlig sammen med de gammeldags primula der bærer begge farver og en stor mængde påskeliljer. Ja, jeg synes det er et helt vidunderligt syn sammen med de friske grønne farver!
    Tak!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla. Helt enig. Det er et fantastisk syn,og samtidig tænker jeg, at det ikke er en have, som jeg personligt ville kunne leve i og med. Længe leve forskelligheden!

      Slet
  6. Hej Marie!
    Det är ju som ett litet Keukenhof med en massa fina tulpaner och lökväxter. Flemming går verkligen in för en färgrik vår. Heja honom.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlet
    Svar
    1. Keukenhof besøger Flemming faktisk hvert forår i tulipansæsonen🙂

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

Maj måneds kulde, gør laderne fulde

Påskeblomster til påske

Forventning og utålmodighed

Aprilblomstring