Efterårsfarver


- er vigtige for vores haveoplevelser i oktober. Hos os lige nu er det hjertetræet/ cerciphyllum, der indtager førstepladsen og kan ses på lang afstand blandt de grønne planter.

Billedet ovenfor er taget ind under aften, og på billedet herunder er det tydeligt, at langt de fleste blade allerede ligger under træet som en tung dyne.

Nedfaldsæblerne på komposten danner også lidt af et farveorgie lige nu.

Sølvaks og høststormhat har jeg vist før; men jeg faldt for den flotte buket de selv har skabt ude i bedet.

En kommentar til den lilla pompomdahlia: Blomsten er rigtig fin; men planten består mest af uinteressante, grønne blade, så knoldene får lov at blive liggende henover vinteren.

De sidste asters lader vente på sig. Mon de når at springe ud, for vi får frostvejr?
Snowflurry 

Marina Wolkonsky


Vinget benved er en yderst neutral busk det meste af året - ikke engang blomsterne er der meget sus over; men når den står med sine efterårsfarver bliver den pludselig til en primadonna. Hos os står den i indkørslen, så vi nyder synet af den, både når vi kører hjemmerfra, og når vi vender hjem.


Kommentarer

  1. Det er flotte farger hos deg nå, Marie. Høsten med sine vakre farger er en fin avslutning på hagesesongen. Det er et nydelig hjertetre du har, og fargene er veldig fine på det. Eplene er jo en dekorasjon i seg selv. Vinget benved har jeg i flere år glemt å kjøpe, men nå har jeg bestilt en til neste år. Den bør plasseres så en ser den ja.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, nu begynder farverne ar "blomstre". Med den store have, du har, burde der bestemt også være plads til vinget benved 🙂

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

plantetid

En flot septembersøndag

Septemberfornemmelser

noget om såning af cyclamen plus det løse