tirsdag den 24. april 2012

grødevejr

I dag syntes jeg for første gang, at der virkelig var grøde i luften. Der er ikke noget bedre end denne specielle duft fra fugtig jord, som opvarmes af solen. Det ser også ud, som om planterne vokser mange centimeter hver dag.
Vi skal starte med et kig på Sørens kartofler og salat, som har stået under plastik indtil i lørdags. Der skulle gerne være nye kartofler midt i juni.


Også her i haven er judaspenge sprunget ud. Der er både den toårige og en staudeform, lunaria rediviva, som er den, jeg viser her. Den busker sig mere end den toårige, men sår sig selv lige så villigt.


I skovhaven er der tre forskellige farver småhjerte brugt som bunddække. Løvet er rigtig lækkert lige nu, og når det begynder at se trist ud, klipper jeg det ned, så der kommer nyvækst.

I et af surbundsbedene står ranzania japonica, som jeg omsider fik fingre i sidste år.


Cardamine, springklap, er en fin og nem forårsstaude, som visner væk først på sommeren.


Den rødviolette vårfladbælg er også en fin forårsstaude, som tilmed sår sig selv i passende mængder.


Pinseliljerne fra Sørens barndomshjem er allerede sprunget ud - det er vist tidligt.

Der dukker nye blomsterknopper op på denne glaucidium hver dag. Den står beskyttet, men også lidt trængt under hjertetræet og omringet af træets rødder, som man kan se.


Til sidst et kig på mit yndlingsbed lige nu: en mørk lærkespore er næsten afblomstret, ligesom den fyldte blodurt, hvis flotte blade dog holder et godt stykke tid; men den fyldte hvide trillium grandiflorum vil snart springe ud, og senere kommer en gul trillium, som dufter helt fantastisk. 


5 kommentarer:

 1. Altså hvor bliver jeg misundelig på alle dine fine sjældne planter, men jeg bliver også glad, for til sidst må det også kunne lykkes med den slags hos mig. De er så dyre, så jeg har ikke turde investere, sæt nu de ikke gror.
  Jeg er glad for at høre, at vårfladbælg frøsår sig, den blomstrer fint hos mig nu.
  Mine pinseliljer som var i haven, da vi flyttede hertil er også sprunget ud.
  Tak for at vi får lov at se alle dine fine planter, det giver inspiration til nykøb.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis du tænker på glaucidium og trillium, når du siger fine planter, så vil jeg sige, at de ikke er vanskelige at have med at gøre, bare man tager hensyn til deres særlige krav ved plantningen; men det skal man jo altid.Hvis man finder dem på plantemarkeder, er prisen også mindre afskrækkende.

   Slet
  2. Jeg tænkte også på Ranzania, men den kendte jeg nu ikke før.
   Det er rigtig, at det kan være billigere på plantemarkeder, men de er nu også ved at komme op i pris. Jeg gav kun 70 kr. for en trillium ved Thyboesminde, og så er der endda blomst i.

   Slet
  3. Det var da en god handel. Ranzania købte jeg på et havebesøg hos www.gtpoulsen.dk, så den var heller ikke så dyr.

   Slet
 2. Der er da rigtig gang i kartoflerne og salaten.
  Tak for de mange gode billeder af dine smukke planter.
  Ha` en god dag/aften.

  SvarSlet