tirsdag den 3. april 2012

rim på græsset

Endnu en nat med frost, og denne gang blev det lidt ud på formiddagen, før rimen forsvandt. Juleroserne kunne ikke lide det; betty ranicar så sådan her ud, da jeg kørte hjemmefra ved nitiden.


 Og da jeg kom hjem ved tolvtiden, havde den rettet sig helt op. Fantastisk modstandskraft, planterne har. Tulipanerne reagerer vel ligesådan på frostgrader.


Viburnum mariesii vil snart springe ud på sin typiske lagdelte facon. Billedet får mig til at spekulere på, om jeg bør skære de nederste grene på busken væk. Det skal jeg vist have kigget nærmere på.


6 kommentarer:

 1. Det er utroligt hvor hårdføre påskeklokkerne er.

  SvarSlet
 2. Ja tænk hvad de kan påskeklokkerne, de retter sig flot op igen.
  Måske skal du overveje at klippe de nederste grene på Mariesii, det har du ret i, når man kigger på billedet. Den har jo også masser af flotte grene, kan jeg se.

  SvarSlet
 3. Ja det er imponerende - har altid tænkt på helleborus (den hvide), når jeg har sunget en »rose så jeg skyde..« De er så hårdføre.

  SvarSlet
 4. 7-9-13 her har der ikke været rim eller frost mine Helleborus står stadig med stive stilke.

  Go` Aften til dig.

  SvarSlet
 5. Ja, det er en utrolig modstandskraft mange af vores planter har. Jeg mistede nu faktisk en hel portion blomster i vinter i min påskeklokke. Den sprang nemlig ud i januar og blomsterne kunne ikke klare den hårde frost vi fik i februar. Jeg har været lidt nervøs for om den var død. Men nu skyder den friske grønne blade. Heldigvis har jeg flere klumper af samme plante, og de andre står fint, for de var ikke så tidlige på den.
  Jeg ville også beskære din busk. Så kan du jo også bruge pladsen nedenunder til stauder :-)

  SvarSlet
 6. Ja, det er utroligt, hvad juleroserne kan tåle :-) Vi har haft en del frost her hos os på Nordfyn forrige nat - selv i det store drivhus :-/

  Jeg har tilføjet din blog min blogliste :-)

  Fortsat god påske.

  Kh. Marlene

  SvarSlet