juni

I dag kører vi til København, og mens I andre går planteamok i Kolding, holder vi 5-års fødselsdag. Der vil bestemt også komme til at være tryk på.

Det lave blæregræs er nok på toppen af sin udvikling lige nu. Med blomstringen bliver den mindre frisk, så jeg kan godt finde på at skære den ned.


Yndlingsplanter tror jeg, jeg har flere hundrede af. En af dem er cornus kousa satomi, som blomstrer på livet løs lige nu


Knopurten centaurea Jordy er  sådan set en ganske ukompliceret og enkel staude, men har fantastiske farver og knopper, som danner en fin kontrast til det svagtt sølvagtige løv.

Kejserlys, asphodeline, har kun 1 sølle blomst i år, sidste år blomstrede den rigt - sådan kan man blive snydt.



Vancouveria hexandra har ikke noget dansk navn, men er et
kønt lavt bunddække med små hvide blomster, som godt
kan minde om gudeblomst i formen.



Jeg begik den fejl at plante den i surbundsbedet, hvor den gik totalt amok og invaderede alt og alle. Til sidst gravede vi den op, hvilket var et stort arbejde, og plantede den et knap så imødekommende sted.

Blechnum spicant

                         paeonia emodi
Nostalgi

Guldknap sammen med kærmindesøster og hakonegræs

Aftenstemning

Morgenstemning



Kommentarer

 1. Hej Marie.Sikke da en fin græs du viser.....har selv købt 4 nye til haven.....er rigtig gode i mine nye bede.
  Og den mørke knopurt er bare så smuk.
  Rigtig god tur her over til mit område,så kører jeg til det Jyske.Smukke stemningsbillder.God dag jette

  SvarSlet
 2. Din mørke knopurt er flot ! jeg har selv den lilla, men vil meget gerne have andre sorter, da de er meget nemme og uhøjtidelige.

  SvarSlet
 3. Jeg kan godt følge dig i det at have mange yndlingsplanter. Cornus Kousa er også blandt favoritterne her på matriklen. Men også pæonerne - og jeg har godt nok skiftet pæon-smag efter at jeg har set alle de flotte både her hos dig og hos Karsten F.
  Spreder den mørke knopurt sig lige så voldsomt som den almindelige lyseblå?

  SvarSlet
  Svar
  1. Glemte lige at skrive, at jeg rigtig godt kan lide kombinationen af hakonegræs og guldkop.

   Slet
 4. Ja, yndlinge må vi vel have mange af, hver til sin tid. Hvor er cornus kousa satomi dog smuk! Jordy og alle dens søskende kan jeg ikke undvære, selv om de gerne vil fylde lidt rigeligt, men de er jo til at styre, synes jeg. Vancouveria hexandra er nu på den 'indre liste'. God fødselsdag, dejligt med lidt flere jyder herovre på øen for en stund.

  SvarSlet
 5. Ja jeg har også mange yndlingsplanter .... det er svært at vælge en min Cornel er også begyndt blomstringen, det må være det dejlige solskin vi har fået.

  SvarSlet

Tilføj en kommentar