torsdag den 27. juni 2013

Lidt forskelligt

 I går var min søster og jeg på planteturné og startede hos Harald Larsen, som har en have fyldt med spændende planter. Det var så livsbekræftende at se, hvordan Harald Larsen, selvom han er noget oppe i årene, har bevaret sin planteentusiasme og fundet en  balance mellem, hvad kroppen kan holde til, og hvad haven kræver. Mit smukkeste køb var ubetinget den mørke martagonlilje Claude Shride.


Næste stop var Lille Malund, som altid er et besøg værd. Det eneste billede, jeg fik taget, var af deres kæmpekål, crambe cordifolia. Den stod utrolig frodigt, mens vores egen står alt for tørt og skal flyttes snarest, så den kan blive lige så stor og flot.


Turen sluttede hos Jespers Planteskole i Holstebro. Da var købelysten dog ikke ret stor; men vi nød bl.a. deres mange smukke roser, og jeg snusede rundt i deres rhododendronafdeling for at se, om de havde planter med træagtig facon lidt a la de store flotte rhododendrontræer i Lille Malund.

Herhjemme er frueskoen Ulla Silkens sprunget ud.

Bourbonrosen La Reine Victoria har jeg vist før. I dag får den selskab af mme Pierre Oger, som er en spontant opstået sport (mutation) af førstnævnte. Torben Thim beskriver meget rammende dens farve som perlemorsrosa. Farven skulle være den eneste forskel på de to roser; men jeg synes personligt, den lyse rose er lidt mindre end sin moder.Begge roserne står som overstandere i staudebedet - her mme Pierre Oger  i et lidt rodet billede.

I køkkenhaven står denne flotte skærmblomst, som er Sørens pastinakfrølager.

Estisk Rød Slangehvidløg er en morsom plante rent visuelt, men jeg tror også, at jeg vil prøve at høste nogle hvidløg fra den i år.
Til sidst 3 salvier, først caradonna og så salvia verticillata hannays blue  foran en rosa salvie.
12 kommentarer:

 1. Hej Marie

  "Claude Shride" er jo en af de klassiske martagoner - den kan jeg godt forstå du ville have!


  Jeg har slangehvidløg og bruger masser af den den, den er dog ikke specielt rød så Estisk Rød Slangehvidløg er det næppe:)

  Du må have en dejlig aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil følge dit eksempel og begynde at bruge af hvidløget.

   Slet
 2. Hej Marie.Altid dejligt med ture rundt til besøgshaver:Har været i Lille Malunds have to gange med min søster......skønt sted.
  Har lige fundet en matagon-lilje ved hækken da vi klippede den.
  Flotte salvie du viser.Godaften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var da et dejligt fund at gøre - forhåbentligt kom I ikke til også at klippe den over.

   Slet
 3. Jeg tænkte hvem er Harald Larsen, ja men det var jo ham, jeg ikke fik besøgt på grund af den lange vinter. Det må jeg lige huske, måske næste lørdag. Har han noget spændende, som er værd at køre efter?
  Lille Malund og kun et billede, ja det var jo ikke meget. Det er ikke nemt at huske at tage billeder, når man er optaget af at kigge og beundre.
  Fik du købt noget hos dem?
  Smukke roser og fruesko Ulla Silkens, du viser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi syntes, der var mange spændende ting; men "almindelige" stauder har han jo ikke mange af udover iris og dagliljer. Hans hjemmeside giver et billede af sortimentet, selvom han ikke nødvendigvis har alt det, der står på hans planteliste. Vi aftalte pr telefon at komme ca kl 10, men den blev nu 10.30 på grund af alt vejarbejdet.

   Slet
  2. Jeg vil også hellere se det spændende han har, men tidspunktet er et problem. Vi har plads på færgen kl. 17 og kommer fra Fyn, så det kunne være lækkert hvis vi måtte komme klokken 13, men jeg kan forstå, han er ældre, så han sover måske til middag.

   Slet
  3. Du kunne da ringe og forhøre dig - det er jo lidt specielt, når man er afhængig af færgetider.

   Slet
 4. Hvad tid var I hos Harald Larsen? Der står lukket mellem 12 og 16.

  SvarSlet
 5. Jeg kan godt lide dit "rodede" staudebed. Jeg vil nu bare kalde det frodigt.
  Slangehvidløg har jeg også, men jeg har lidt svært ved at finde en god placering til dem. De er jo så dekorative.
  Salvie caradonna er utrolig flot med de mørke stilke og mørke blomster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi besøgte forresten også Stouby planter for nogle år siden og købte en alt for dyr fruesko. Den døde så året efter, da jeg havde glemt, at jeg havde plantet den og derfor jog spaden lige ned gennem den, da jeg ville plante noget nyt.

   Slet
  2. Det er den slags frustrerende uheld, der sker engang imellem. Hans varer er nok heller ikke ligefrem billige; men på den anden side har han jo ting, man ellers kun kan få i udlandet.
   Caradonna bliver jeg også mere og mere glad for - i starten synte jeg, den var lidt opreklameret.

   Slet