mandag den 9. september 2013

dahliaparadis

I går besøgte vi Sørens bror og svigerinde. Ane er en utrolig dygtig blomsterbinderske, og hvis I nogensinde handler på torvet i Viborg, har I sikkert stødt på hendes smukke produkter. Lige nu er det dahlia, der er den helt store favorit, og det er en stor oplevelse at vandre rundt i hendes kæmpestore dahliabed.

Det er ikke kun skønheden, der afgør, om blomsterne finder nåde for Anes blik. F.eks. er de to næste dahlieblomster for store - på størrelse med en frokosttallerken - til at kunne bruges i en buket.Og denne mørkerøde skønhed har for veg en stængel og kan ikke holde hovedet oprejst i afklippet tilstand.

 Anes egen favorit er en af de små ponpongeorginer, fordi  stilken er stiv, den holder utroligt længe og passer sammen med alle mulige andre planter. Jeg tror, det var denne her.


Eller måske denne.
Vi ved allesammen, at det er et kæmpearbejde at grave dahlier op og sortere og overvintre dem for så at plante dem ud igen, og en del skal bindes op, men det kom bag på mig, at det også er et kæmpejob at fjerne visne blomster hele tiden for at holde gang i blomstringen og undgå, at visne blomsterblade sætter sig og skæmmer planterne.21 kommentarer:

 1. Det var da en fantastisk masse dejlige dahlia,
  du har fotograferet. På dit sidste billede får man en fin fornemmelse af den store variation i farver
  og blomster. Skønt farveorgie!

  SvarSlet
  Svar
  1. Farveorgie rammer da lige i plet.

   Slet
 2. Fantastisk Daliabed! Nettopp på grunn av opp og ned graving og øvrig arbeid har jeg ikke Dahlia. Og nettopp av den grunn beundrer jeg dem som har tid og krefter til det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan tænker jeg netop også.

   Slet
 3. Ja der er godt nok mange flotte dahlia i den have, og det er den rigtige slags, jeg kan lide dem alle :) men sikken et arbejde, så mang skal jeg ikke have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal vi heller ikke; men man kan ikke undgå at blive lidt fristet.

   Slet
 4. sikken brag af blomsterfarver, og ja... der er masser af arbejde forbundet med dahliaer, jeg har selv mange og tager "bøvlet" med et smil ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Smilet vil da heller ikke gå væk, når man ser sådan et flor som belønning.

   Slet
 5. De fleste er nok også på deres højeste lige nu.
  Bedet er også pænt. Dahlia på rad og række ligner ellers ofte en mark.

  Du klagede forleden over dine egne. Mine de tidligste, har indstillet blomstringen for i år, men de sene er ok nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ane er nu også virkelig kræsen, når hun vælger sine dahliaer, så de matcher nok på en måde hinanden temmelig godt, selvom det selvfølgelig ikke er første prioritet.

   Slet
 6. Ja, jeg tror sørme jeg har handlet med Ane på torvet i Viborg. Skønne dahlia, du viser billeder. Jeg må sige at jeg er enig med Ane i, at de mindre ponpondahlia er de kønneste, især i buketter. Hilsen Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Så må du ind og købe buketter med ponpondahliaer på torvet.

   Slet
 7. Det skønne ved dahlia'er er at de holder så længe i en buket! Selv her i heden har de bare været så skønne at plukke ind af!
  Man må sige, at den kære Ane har sans for skønhed! Hold da op hvor berusende et syn!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, man fristes næsten over evne af synet, selvom man udmærket ved, hvor meget bøvl det indebærer.

   Slet
 8. Åh hvor er det et flot Dahliabed og et kæmpearbejde for at holde det evigt fint og blomstrende så der kan klippes til buketter.

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg er helt enig i begge betragtninger.

   Slet
 9. Tak Marie for de fantastiske billeder. Ja det er et stort arbejde, men det lønner sig nu. Det beviser dit indlæg. Hils din svigerinde (og svoger). Synd jeg bor for langt væk fra Viborg...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skal nok lade din hilsen gå videre.

   Slet
 10. Jeg er helt vild med georginer og hvor ser de bare flotte ud dem du viser.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også heldigt, at jeg huskede at tage billeder. Jeg synes let, man kan blive for optaget af omgivelserne, når man besøger andres have, til at få taget billeder.

   Slet
 11. Hej Marie.Sikke da en masse skønne dahlia......og flot collage du har lavet.
  Har ikke så mange i år..........har haft gang i så mange projekter.Så er der ikke tid til at plante og tage op i store mængder......men smukke er de.God dag Jette

  SvarSlet