søndag den 8. september 2013

lidt søndagssguf

Jeg troede, at rosen Augusta Luise var opkaldt efter Struensees datter med dronning Caroline Mathilde; men hun viser sig at hedde Luise Augusta, så det passer nok ikke. Hvorom alt er, så er det en smuk rose, som changerer i rosa og abrikos og har et anstrøg af gult, og helt udsprunget ligner den nærmest en pudderkvast. Ikke så underligt, at den er nomineret som årets rose 2013.


Farvemæssigt minder den en del om troika og Abraham Darby.Langt om længe kom der en blomst i David Howard. Men 2 af de tre knolde, vi lagde  i foråret, er der ikke livstegn fra. 2013 har været et mærkeligt dahliaår.


Druemunken actea pachypoda, også kaldet doll´s eyes, står med sine karakteristiske bær nu. Jeg kan godt lide samspillet mellem de tunge frugtstande og de fligede blade.


For en gangs skyld har vi haft held med at overvintre chokoladecosmos, og for mig at se er både plante og blomster usædvanligt store.


Pink winky har været så flink og frodig , selvom den ikke bliver vandet.

Fløjlshortensia, hydrangea aspera, har derimod lidt meget under tørken, og selvom den blomstrer, er blomsterne noget mindre end sædvanligt.


Codonopsis igen igen

Til sidst fire limegule naboer, hvor tobaksblomsten har været så sød så sig selv.


8 kommentarer:

 1. Augusta Louise har jeg også, men den har en noget sporadisk blomstring. Nu får vi jo ikke meget regn, havde vi fået det, ville den bestemt ikke være køn. Har din ikke problemer med det?? Hvor står Pinky Winky flot hos dig, det er imponerende, når den ikke er blevet vandet. Min Hydrangea Villosa har heller ikke været glad for tørken.
  Fantastisk at du har overvintret chokoladecosmos, det synes jeg er svært.

  SvarSlet
  Svar
  1. Rosen har vi ikke haft længe nok til, at vi har seriøse erfaringer med regn. Vi er også stolte over, at overvintringen lykkedes, men har faktisk ikke gjort andet end det, vi plejer, så jeg aner ikke, hvorfor det er lykkedes i år.

   Slet
 2. Wauw! Sikke en flot limegul collage. Hvor stor er din have egentlig med alle de forskellige planter du har plads til?
  Har du navn på astrantiaen og solhatten?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nu to solhatte i collagen, meringue og green jewel.

   Slet
 3. Hej Marie

  Flotte blomster du kan vise - og bær - Druemunken ser godt ud!

  Er det Allium christophi - det sidste billede?

  Ha en dejlig aften!

  SvarSlet
 4. Det er da en fantastisk Pinky Winky i min kan man næppe ane blomsterne. Jeg har lige købt nye stauder og jorden er bare så tør allevegne i haven. Så de får en ordenlig slurk med på vej ned i jorden.
  Jeg er glad for, at du skriver at det er et mærkeligt dahlia år. For jeg har faktisk en der endnu ikke har blomstret endnu! Den står i en krukke og er blevet vandet....!
  En fin limegul collage.

  SvarSlet
  Svar
  1. Din dahlias adfærd er da virkelig mystisk.

   Slet