søndag den 15. september 2013

masser af regn og ldt sol

De sidste par dage har vi fået en hel del regn; men alligevel var der tør jord at finde, da vi plantede om i surbundsbedet i dag. Her kommer lidt billeder af løst og fast.
Love you kiss har en enkelt blomst i år. De andre knopper snuppede rådyrene i foråret.


Mine codonopsis roder vildt. Denne blomst med den lilla ring er grey-wilsonii, men skulle have været vinciflora uden ring. Sådan noget sker ikke sjældent, når frøene er indsamlede af amatører som én selv.


Patrinia har jeg vist i blomst tidligere på sæsonen; men den er sådan set lige så fin i afblomstret tilstand.

Hanesporetjørn har både nogle gevaldige torne og nogle iøjnefaldende bær.

Vores nye sand plunge bed er blevet "bepottet" - det glæder jeg mig til at følge. De store krukker rummer tulipanløg fra sidste år, som jeg vil drive frem i drivhuset, så der er plads til endnu flere potter.

Særkrone, amorpha, har et smukt, fliget løv. I år har den ikke udviklet sine mørkviolette, ærteblomstlignende blomsterklaser.


Den hårdføre begonie har udviklet sig til en ganske dekorativ staude med de typiske, lyserøde blomster med gul midte.

Black beauty har jeg efterhånden vist mange gange - den har blomstret siden slutningen af juli.


Alunrod i regnvejr15 kommentarer:

 1. Det er altid spændende, at se med på din blog, for det er helt vildt så mange forskellige skønne planter du har i din have :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Herligt at du har fornøjelse af at besøge min blog.

   Slet
 2. Her må jeg give Vivi ret, du har mange spændende planter at vise frem.Jeg skal da love for at Black Beauty har blomstret længe, jeg er ude efter en sentblomstrende lilje, måske skal det være den.
  Hvordan er det gået med det I købte mod rådyrene, det har jeg længe tænkt på, jeg ville spørge om, jeg kan jo også bruge noget, der virker mod dem :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Liljen står på nordsiden af stuehuset, hvilket helt sikkert forlænger blomstringen. Vi er enige om, at midlet virkede i foråret, og siden har vi ikke rigtig haft besøg af dem.

   Slet
  2. Hvad var det nu midlet hed?? Jeg har prøvet at søge på din blog, men det gav ikke resultat.

   Slet
  3. Certosan - jeg købte det på nettet fra et tysk firma, hvis navn jeg ikke har længere. Der var det lidt billigere end fra Danmark.

   Slet
 3. Jeg har også været ved at flytte stauder idag, og fandt trods ca 30-40 mm regn i løbet af den sidste 1½ uge - et tørt sted under nogle store hostablade.
  Er ret vild med den Black Beauty!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der skal meget regn til for at gøre den udtørrede jord fugtig igen. Black Beauty er også en god lilje - den er smuk, robust og breder sig stille og roligt.

   Slet
 4. Godaften Marie.Ja! jeg er også vil med din smukke lilje.....den er kommer på min laaaaaange liste.Men er også imponeret over din collage over alle de dejlige alunrod.Har selv fået en del i have det sidste års tid.....har 5 forskellige og synes det er en rigtig dejlig plante der trives god her i haven.God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Alunrod synes jeg også er en dejlig bunddækkeplante, som man lægger mere og mere mærke til, efterhånden som der bliver færre og færre blomster i haven.

   Slet
 5. Så mange dejlige planter du har i haven din!
  Din collage med alunrod/heuchera er jeg da helt vild med. De er nemlig fine også selvom, der ikke er noget der blomstrer. De lyser så smukt op. Jeg har også fået købt Gunsmoke, som jeg så første gang hos dig, mener jeg.
  Jeg er vild med de flotte tegninger bladene får.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det kan ikke være hos mig, at du har set gunsmoke, men jeg bliver ganske nysgerrig efter at finde ud af, hvordan den ser ud.

   Slet
 6. Hej Maria

  Flot at Black Beauty har blomstret til nu - det er imponerende.

  Dit sandarrangement ser spændende ud!

  Ha en dejlig dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også selv spændt på sandbedet. jeg er optimistisk.

   Slet
 7. Glæder mig også til at følge dit sand plunge bed.

  Havehilsen
  Ole

  SvarSlet