blomster og blade

Cyclamen coum albums første lillebitte blomst er sprunget ud - den kan godt minde en smule om blomsterne i hundetand.

           

Lungeurt er også tidligt på færde - lige nu er det svært at forestille sig, at blomsterne bliver mørkeblå.

Ved terrassen står denne fyldte helleborus og ser rigtig kedelig ud med de visne blade. Jeg kan næsten ikke lade være med at klippe dem af, så blomsten kommer til sin ret.


Fyldt vintergæk og dorthealilje begynder at springe ud.


Alunrod har en utrolig lang sæson og lyser stadigvæk op - her er det marmelade og autumn leaves.


Slangeskæg er også stadigvæk dekorativ, når den fanger solens stråler.

Trillium- og meconopsisblade fryder dog mit øje noget mere, for de indvarsler jo den nye sæson.

                  
     Til sidst et billede af en martagonlilje, som har åbnet        
      hangaren. Kan jeg virkelig have lagt den så øverligt - lige i    
      jordoverfladen?

Nej, for resten,vi skal også lige se Eva højt til vejrs i æbletræet.Kommentarer

 1. Det er så herligt, at der begynder at være liv i haven - og du har jo rigtig meget at glæde dig til i din have :-) Fantastisk at din lungeurt allerede er i blomst - så langt er min slet ikke.

  Jeg tror faktisk, at det vil være en fordel at klippe de blade væk fra julerosen, som har sorte/mørke pletter. Så vidt jeg husker er det en virus, som misfarver bladene, så det er om at få de angrebne blade væk så hurtigt som muligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen der er ikke sorte pletter på bladene, de er bare visne og grimme, og så beskytter de alligevel blomsterne mod vejr og vind.

   Slet
 2. Hvor er den sød den lille cyclamen. Den fyldte helleborus er smuk, men det er nok risikabelt at fjerne de kedelige blade. Vinteren kan jo sagtens vende tilbage. Jeg ved ikke meget om martagon-liljer, men jeg har haft andre liljer (asiatiske), som før har lavet det nummer med løg lige i jordoverfladen på denne årstid. Det oprindelige løg ligger muligvis stadig nede i den dybde, som det blev lagt i. Jeg håber ikke, den sultne snegl når at ødelægge for meget.

  SvarSlet
 3. Jeg fik også øje på sneglen, da jeg uploadede billedet, som heldigvis ikke er af den rigtig slemme slags. Jeg tror, jeg lægger en grangren i nærheden til brug, hvis frosten vender tilbage.

  SvarSlet
 4. Fine billeder også af den lille Eva i træet. Dine planter er meget længere, mine Dorothealiljer er først på vej op, man kan se lidt hvidt, men slet ikke som din. Bladene på helleborus har jeg for længst klippet af, de pynter ikke, men den dobbelte er smuk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva syntes, det var vildt, det hendes bedstefar lokkede hende til. Nogle af dorothealiljerne plantede jeg om sidste år, fordi de stod meget mørkt og derfor kom meget sent i gang. Det har bestemt gjort en forskel i år.

   Slet
 5. Sikke en masse liv, der er i din have. Jeg har to trilliummer i min skyggehave, men de er da ikke at se endnu!

  SvarSlet
  Svar
  1. Den her trillium har altid været tidligt på færde. Bladspiserne stak op over jordoverfladen allerede i december, og sådan har den altid opført sig.

   Slet
 6. Hvor er din Cyclamen coum albums smuk.
  Dine planter er meget længere fremme end mine er.
  Fine billede af Eva i træet.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak firdi du kiggede ind. Jeg synes, det er så herligt, at en meget piget pige som Eva også holder af at klatre i træer.

   Slet
 7. Hej Marie

  Ja, det var da ualmindelig tidligt på din martagon, og nej du har da vej næppe lagt den forkert, indimellem skal de lige finde ud af hvor de er. Bliver den generet for meget af frost eller sådan noget, kan den endda måske finde på at trække sig tilbage, og springe et år over?
  Det er et flot skud ellers:)

  Jeg var iøvrigt lige inde på din super oversigt i Podophyllum fanen - Jeg står og skal bestille lidt i Belgien og valgte Podophyllum versipelle på din beskrivelse - hans eget billede viser nok en mere kedelig voksen plante...

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt du kunne bruge min oversigt. Det er ellers svært, både med podophyllum og trillium, at skelne helt korrekt mellem de forskellige planter. Forhåbentligt får du ikke ret i dit gæt om, at liljen måke holder et pauseår. Det ville være så ærgerligt.

   Slet
 8. Hej Marie.Godt at bedstefar var der til at passe på Eva.Er da spædt på at se om mine slangeskæg viser sig.Må vist også ud og klippe nogle grimme blad ad mine juleroser og påskeklokker.
  Dejligt med alunrod.........min limefarvede står også ligeså flot.
  Godaften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. hej, Jette, de alunrod er da så imponerende, ikke mindst når man sammenligner dem med de konkurrerence plandplanter, nemlig hostaerne, som det halve af året ligger som en smattet masse henover jorden. Jo, selvfølgelig var bedstefar med på stigen.

   Slet
 9. Ja du fører da stort med alt det du kan fremvise i haven. Det er det jeg siger, I ligger lunt i svinget.
  Hvad er det for en fæl fætter du har taget billede af ved din lilje.....en dræber allerede på denne tid.
  Uha .
  Men billedet af Eva højt til træs er herligt. Er det en hule I er ved at bygge til børnene?

  SvarSlet
  Svar
  1. Indtil nu har vi i ikke haft dræbersnegle, så det tror jeg altså ikke, det er. Og nej, det var et lille ad hoc arrangement, som det ikke er planen at fortsætte med. Det afhænger selvfølgelig helt af, hvad Eva siger. hendes ord er lov.

   Slet
 10. Hvor har du mange skønne planter. Den lille cyclamen er jeg ret vild med.
  Sikkert en flot udsigt Eva har deroppe fra træet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg måtte da også ret dybt ned i knæene for at få et ordentligt billede af den lille cyclamen. Udsigten snakkede Eva nu ikke om, hun gav mere udtryk for, at det noget vildt noget, hendes bedstefar havde lokket hende til at gøre.

   Slet
 11. Hej Marie
  Skønt gammelt æbletræ- lige noget for børn.

  Kærlig Hilsen
  Jettemajken

  SvarSlet
 12. Så koselig å se det spire og blomstre hos deg. Jeg gleder meg så inderlig til det blir min tur her på Fagertun også. Veslejenta i epletreet er en heldig jente :) Det må være toppen av lykke å få hjelp til å klatre så høyt og kjenne seg helt trygg samtidig :)

  SvarSlet
 13. Jeg glæder mig også til at se billeder fra din have, når sneen forsvinder, og blomsterne begynder at dukke op. Jeg tror faktisk, at Eva overskred en grænse, for hvad hun turde gøre, da hun kratrede så højt op.

  SvarSlet

Send en kommentar