søndag den 2. februar 2014

ny måned og nyt vejr

Sneen måtte gerne være blevet liggende i februar, men på den anden side er det opløftende at kunne se blomster og andre forårstegn på den daglige rundtur. Vinteradonis er nok min favorit i denne tid.


Rådyrene holder til ude i læhegnet, men har alligevel skånet vores troldnød, som nok snart vil blomstre af. Tænk at blomstre af i februar.
 

I indkørslen vil det snart vrimle med erantis og vintergækker, hvis altså bare solen ville blive mere stabil.Roser i februar kan jeg ikke huske at have set før - de er da også mere kuriøse end kønne.
 

De fleste helleborusblomster, der har haft næsen oppe i frost- og blæsevejret, ser ret så sølle ud. Heldigvis er der mange friske knopper på vej.

Apropos helleborus så faldt jeg for en fyldt julerose i går, helleborus niger snow frills. Orientalishy-briderne findes jo i alle mulige fyldte varianter, men dette her er den første fyldte julerose, jeg har set.

 
Frill betyder flæse eller kruset pibestrimmel eller manchet og passer utrolig godt på blomsten.

Et tredje helleborus indslag er disse bittesmå frøplanter. De blev sået 9. september og har stået i et uforstyrret hjørne i min rodeafdeling lige siden, og der bliver de resten af vinteren.

Når man bor på landet, hører der læbælter til. Det giver nogle gode lange kig og nogle gode legemuligheder for børnebørnene. Det er vist ikke svært at se, hvilket læbælte der er ældst.

               

 


12 kommentarer:

 1. Adonis er virkelig skøn, min er nok senere, den er ikke oppe endnu, den er heller ikke gul som din, så det er nok ikke en våradonis.
  Dejligt med solskin, det nyder vi meget i dag. Min troldnød blomstrer også endnu, og en enkelt mosrose er der en lille knop i.

  SvarSlet
 2. Nej, det drejer sig sikkert om to forskellige adonis. Jeg synes, løvet er så lækkert. Vores solskin varede kun til kl okken halv elleve, så var det gråvejr igen.

  SvarSlet
 3. Hej Marie

  Her kom der også sol idag - 1 time før den gik ned, det var uventet men meget velkomment!
  Spændende med din Helleborus niger variant, og ja Frill er er godt navn. Fin og ren og ikke så fyldt at det handikapper blomsten.

  Ha en dejlig søndag aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Solmængden i dag var på ingen måde migrænefremkaldende, men som du skriver slrdeles velkommen.

   Slet
 4. Hej Marie.Kan godt forstå at vinteradonis er din favorit lige nu.........for den er da bare smuk.
  Vi har haft en del sol i dag,så jeg har været ude med mit nye kamera.
  En smuk ny helleborus du har købt........den har jeg aldrig set.
  Skønne læbælter du har.Kan lige forestille mig at børnebørnene nyder at lege derude.
  God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har lige været inde på din blog og set de fine billeder. Du bliver sikkert rigtig glad for dit nye kamera med tiden.

   Slet
 5. Spændende med en fyldt Niger. Og fantastisk, at vi aldrig har set det sidste, at der hele tiden dukker nye spændende planter op.
  Åh, tænk at have sådan et læbælte. Vi nøjes med et forkølet kommunalt hegn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, vi har aldrig set det sidste; men denne nye blomst er da smuk. Nogle gange er de nye "opfindelser" mere sjældene end kønne.

   Slet
 6. Så vårlig du har det! Tenk blomstring på denne tiden av året:)
  Jeg kommer neppe til å se en eneste spire ute på et par måneder enda. -Og da kommer alt på en gang. Det ser ut som du bor i en helt annen verden - planteverden i allefall. Heldige deg!
  Den hvite, fylte julerosen er så skønn. Tror ikke jeg har sett en slik før.
  Ha en god ny uke :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tænker også, at vi bor i to vidt forskellige haveverdener, når jeg besøger din blog. Det er så forfriskende at se, hvordan andre lever med deres haver.

   Slet
 7. Jeg vidste ikke at udtrykket var Frill. Marianne fra Spiren kalder dem præstekraver, hvis ellers det er det samme der tales om. Når mine viser sig, skal jeg huske at tage billeder! Den er meget yndig den Helleborus.
  Der er et smukt løv den har din vinteradonis.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror ikke, det er det samme, der er tale om, men ved det ikke.Jeg glæder mig til at se billeder af din præstekrave og sammenligne dem.

   Slet