lørdag den 21. juni 2014

ny gammel rose

I efteråret plantede vi gallicarosen Charles de Mills, fordi jeg havde hørt den berømmet fra flere sider som en aldeles uundværlig rose, selvom den er engangsblomstrende. Allerede nu kan jeg godt se, at dens farvespil er noget ganske specielt.

I form og farve kan den godt minde om de rescht og Shakespeare 2000.


Nu vi er ved de mørkerøde roser - her er barcarole og black baccara fuldt udsprunget. Black baccara er mørkere end på billedet, men på ingen måde i nærheden af at være sort.Munstead wood står efterhånden rundt omkring i mange haver at dømme efter indlæg på bloggene og blomstrer overdådigt som mange andre roser i år.

Rød Willestrup ses ikke nær så tit. Den er ellers også utrolig smuk. Trods navnet har den intet med den anden Willestrup at gøre.

 

Nostalgi er en meget mindre dramatisk rose - måske lidt sødladen.

Med Ghislaine de Feligonde har vi klart forladt primadonnaerne - den er snarere en ingenue, hvis vi nu bliver i teatersproget.


Andet end roser. For fire år siden flyttede vi clematis tex. princess diana, og det er først i år, den blomstrer igen for alvor.Barnebarnet Evas gulerodsblomst og fyldt hvid engstorkenæb.


Blåt er mange ting.


   12 kommentarer:

 1. Umm, sikken masse dejlige roser! Charles de mills har jeg også netop i år stiftet bekendskab med her i haven, helt sikkert skøn rose. Også princess diana som jeg tog billeder af i går til et kommende indlæg - meget elegant clematis synes jeg. Den plantede vi her i foråret, så vi har da haft held med plantestedet. Gulerodsplanten har jeg ikke haft held med at så, desværre for den er så fascinerende i formen. Flot sidstebillede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Gulerodsplanten er simpelthen en rigtig gulerod, som blev sået sidst på sommeren sidste år, så den burde være nem at få held med. Jeg er forundret over, at den er så raffineret.

   Slet
 2. Roserne er skønne, men din Clematis er jeg ret vild med :-)
  Blå kan variere rigtig meget i farverne. Den blå lærkespore har jeg med fra min gamle have og den lilla til venstre herfor har jeg også lige opdaget her i haven. Er det ikke en campanula af en eller anden slags?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, det er campanula glomerata, nøgleklokke, en god, gammel mormorplante.

   Slet
 3. Hvor er dine roser smukke, men det er alle dine andre blomster nu også.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores planter har haft perfekte betingelser indtil nu; men tørken må snart begynde at sætte sit aftryk.

   Slet
 4. Hej Marie,
  Sikke smukke roser og flotte billeder.
  Jeg synes de meget røde roser kan være svære at få gode billeder af men det er lykkedes for dig.
  Er du god til at plukke roser ind til stuen? Det er jeg ikke. Går mange ture i haven i stedet. En del roser har måtte flytte i krukker, da de i trives i de meget fyldte bede.
  Du må gerne få gule digitalisfrø når de modnes. Jeg tror der er nok til alle.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var heldig med lyset i dag, for jeg synes bestemt også, at de røde blomster er en udfordring. Jeg plukker heller ikke mange buketter - ved ikke hvorfor. Jeg har faktisk en gul digitalis, med smalle klokker, er det også den, du har frø af?

   Slet
 5. Hej Marie.Dejlige mørke roser du viser ..............og synes også at Charles rosen minder om Rescht rosen som jeg har.Og hvor er klematissen Princess Diana fin.
  Elsker alle de blå farver i haven...............har rigtig mange campanula
  God søndag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommenta, Jette. Der er så mange ting at glæde sig over i vores haver lige nu.

   Slet
 6. Hvor har du mange smukke mørke roser, jeg kan virkeligt godt lide dem. Jeg synes også at farven er svær at gengive, selv har jeg kun rose de Rescht af de mørke, men ikke god på billeder.
  Princess Diana har jeg til gengæld fået her i foråret og den lille nye plante blomstrer med 3-4 blomster lige nu. Den er altså yndig.
  God søndag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Aner jeg en tendens til, at klematis er en speciel interesse for dig i år? Mørkerøde roser er da rendyrket romatik og drama.

   Slet