søndag den 1. marts 2015

ikke meget nyt

Vejret er blevet koldt og gråt igen, ikke just befordrende for hverken vækst eller haveaktivitet. Lidt nyt sker der dog.
Jeg har lagt mærke til, at de fleste af vores dorothealiljer kommer med to blomster pr stilk, og at nogle af dem har pletter, der nærmer sig det gullige. Det sidste kan vel tilskrives voksestedet, men det første kan nok kun være genetisk.

I dag fandt jeg omtale af en dobbelt dorothealilje, noget jeg ellers ikke har set eller hørt om før.
Leucojum vernum 'Gertrude Wister'

Helleborus multifidus har fået en af de luneste placeringer i haven og kvitterer med sit fine løv, men heller ikke i år ser der ud til at komme blomster.

Dens-canis er den tidligste hundetand og stikker nu næsen op flere steder rundt omkring på trods af den kolde og våde jord.

Løv fra matrem og trillium

 

Cyclamen coum og fritillaria raddeana 


To gule skønheder
            15 kommentarer:

 1. Så flotte blomster du allerede har i blomst! Det er fint å følge blogger fra flere land, så lærer jeg også blomsternavnene på flere språk. Dine Dorothealiljer kaller vi klosterklokkke, og jeg ser at mange av mine har flere blomster. I høst satte jeg løk av den litt senere høye sorten som blir ca 35 cm høy og har mange klokker. Gleder meg til de blomstrer! Ha en fin søndagskveld! Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtigt, at det er interessant at følge blogs fra andre lande, ikke kun pga navnene, men også for at se, hvordan klimaet arter sig. Den senere og højere art kaldes hvidblomme på dansk.

   Slet
 2. Hej Marie.Her har været også været trist og regnfyldt.....................men var da nogle timer i haven i går.
  De er bare Så fine dine dorothealiljer................må se at anskaffe mig nogle.
  Har lige gået en runde i haven ...........og kan se at mine matrem også har fint grønt løv.
  Utroligt så flotte din påskeklokker er på det sidste billede.
  God søndag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Du havde sikkert bedre vejr i går- det havde vi desværre ikke. Det er hyggeligt med de nye matremplanter. Løvet har sådan en frisk farve. Nu begynder grupperne med påskeklokker at se ud af noget.

   Slet
 3. Så meget spændende du har på vej, her går det vidst lidt langsomt. Jeg har ikke tjekket om nogle af mine dorotealiljer har to hoveder pr. stilk. De dobbelte er bare så søde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør vel i grunden heller ikke noget, at planterne udvikler sig langsom. Vi går bare og bliver utålmodige her i kulden.Den dobbelte dorothealilje må vi nok regne med kun at nyde i billedform.

   Slet
 4. Hej Marie

  Spændende med både hundetænder og Trillium - ingen af dem har jeg set her hos mig endnu. Raddeana ser godt ud - dem liftede jeg sidste år og tog til Sverige - så det har længere udsigter:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Lidt mere varme, så springer de første hundetænder ud. med trillium og raddeana går der nok en del tid endnu. Det må være lidt sjovt at operere med to haver, som udvikler sig forskudt.

   Slet
 5. Jeg skal da have kigget til mine Dorothealiljer, men jeg tror også, de har to blomster på samme stilk.
  Jeg har heller ikke set skyggen af mine hundetænder eller trillium endnu, skønt jeg spejder ivrigt.
  Hvor er multifidusen fin, jeg mistede desværre min, den er i hvert fald ikke at se derude. Jeg synes godt nok, at der er gået meget tabt af det, jeg har investeret i. I dag har jeg gennemgået min notatbog og fundet ud af, at meget af det, jeg har købt på plantemarkeder er gået tabt i årenes løb. Jeg skal vidst til at tænke mig lidt om, det er ærgerlig hvis pengene bare er tabt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske har du ikke dens-canis hundetanden. Det er i hvert fald den eneste, der stikker over jorden hos os. Det er virkelig ærgerligt at miste de planter, man har investeret i, men desværre er der jo planter, som kræver særlig omsorg, og sommetider kan man jo komme til at købe planter, som reelt er 1-årige.

   Slet
 6. Er det ikke tidligt med Dorothealiljer.... jeg tror da kun der er lidt grønne spirer her hos mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg, det er, men jeg har også set dem i blomst på andre blogs.

   Slet
 7. Dine klosterklokker ser så flotte ut! Spennende den navnesorten du har! Jeg visste ikke at det var så mange forskjellige sorter av de. Vakker camellia du har!

  SvarSlet
  Svar
  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  2. Sammenlignet med vintergækkerne er der vel heller ikke ret mange forskellige dprpthealiljer. Nu vil der være kameliablomster de næste måneder.

   Slet