mandag den 23. marts 2015

koldt og tørt blæsevejr

Brrrr. En af de koldeste dage i lang tid, oven i købet med en interessant snert af kyllingemøj i luften. Alligevel er jeg glad for, at jeg gik en runde. Den første trilliumblomst er (næsten) sprunget ud.


Paeonia Delavayi er også allerede godt i gang med sit årlige show.

"Bare der kommer blomster i år," tænkte jeg, da jeg fik øje på denne lille pudderkvast af en trådpæon, og det ser det jo ud til, at der gør. 

Løvet herunder stammer fra vild kørvel, mørkbladet kvan, lundgylden og en mørkbladet storkenæb.

Et par påskeklokker - jeg gemmer mange af frøplanterne fra den mørke, fordi de oftes bliver næsten lige så mørke som moderplanten.


Primula som rosinen i pølseenden.

14 kommentarer:

 1. Man bliver så glad ved at se alt det som vælter op af jorden.

  Hilsen Bente.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør man nemlig, også selvom fingrene er ved at fryse af.

   Slet
 2. Åh ja det er dejligt med en rundtur, der sker noget hele tiden. Men du har ret, koldt har det været i dag, jeg har været lidt ude alligevel, men da solen gik helt væk, gik jeg helt ind :)
  Dine trillium er længere inde mine, men det er jo ikke noget nyt. Min Delavayi kan heller ikke være med, men den er på vej.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det pynter på delavayi, at knopperne udvikler sig - den ser herrens ud om vinteren. Jeg er så fristet til at fjerne alle de tørre blade og kviste, men mon ikke de beskytter den, og så må de vel hellere blive siddende lidt endnu.

   Slet
  2. Deilig å ta en rundtur i hagen selv om det er kaldt og surt. Igår hadde vi snø og sludd, og vi lengter etter skikkelig vår.
   Så da er det fint å "titte" innom hos andre:-)
   Eirin

   Slet
  3. Gad vidst hvor længe I skal "døje2 med sne og slud. forhåbentligt får det snart ende.

   Slet
 3. Hej Marie

  Flot Trillium og lækker Paeonia delavayi - min har dårligt nok sprængt knopperne - sådan var det også sidste år? - Du var langt foran på dette tidspunkt!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. De to, du nævner, varsler ligesom en ny fase af haveåret - dejligt.

   Slet
 4. Jeg er så betatt av dine påskeklokker! Det er så spennende når det dukker opp frøplanter av de, for det kan jo bli mange flotte krysninger av de.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det har du fuldstændig ret i. Og med årene kan det blive til mange planter.

   Slet
 5. Det ser sgu' godt ud :) :) og især din trilliumblomst ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den trilliumblomst har ligesom tabt underkæben.

   Slet
 6. Hej Marie.Fkot billede af din Trillium knop...................og den mørke paeonia delavayi er da spændende.Og alle dine smukke påskeklokker gad jeg godt ha i min have.............men mine er ikke noget at skrive hjem om i år.
  God dag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores påskeklokker har åbenbart nærmest den modsatte skæbne, for blomsterne i vores påskeklokker blev meget skadet af frosten sidste år, men står fint i år.

   Slet