søndag den 4. marts 2018

spredte indtryk fra den første weekend i marts

Der har været livlig fugleaktivitet på terrassen i denne uge.  I dag fik jeg taget billeder af en kvækerfinkehan og et dompappar. Det er jo især hannen, man lægger mærke til pga det orange bryst, men hunnen er i mine øjne lige så flot.Nu lakker det mod enden med hjemmeavlede æbler og grøntsager. Porrer avler vi hvert år, og 2017  var et fint år for persillerod, som vi ellers har vekslende held med at dyrke.

Det røde skud på den gule pæon mlokosevitchii stikker op over det tynde snelag og ser lidt vejrbidt ud.

De nye skud på almindelig benved/Euonymus europaeus 'Red Cascade' har nogenlunde samme farve

Vi er enige om, at dette må være fasanspor.

Bregner kan både være vintergrønne og vinterbrune.

Her venter der et stykke arbejde.


Ungkarleblomst/  Aeonium arboreum 'Zwartkopf' bilder jeg mig ind står og kigger ud og længes efter lunere vejr.

Det kunne se ud, som om katten tror, det er blevet forår, og det er det vel på en måde også.

I går tog vi ned til fjorden for at undersøge, om vandet havde trukket sig så langt tilbage, som det blev hævdet på tv, og det havde det. Hele 40 meter var der fra den normale vandstandslinje ud til vandet - det har vi aldrig set før.

25 kommentarer:

 1. Flotte fuglebilder! Ja,dompaphunnen er like fin som hannen, men den er ikke like iøynefallende i fargen. Den er litt mer anonym.
  Den Aeonium du viser er så fin. Jeg har holdt på å kjøpe den, men de er ikke så enkle å få til har jeg lest. Har du hatt din i mange år? Jeg har sett bilder av den og da ser den nesten svart ut.

  SvarSlet
 2. Jeg har to store aeonium og en lille. De store har jeg haft i tre år, og der har ingen problemer været med dem overhovedet, lige bortset fra at de skal overvintre frostfrit.

  SvarSlet
 3. Godmorgen Marie

  Det er de små tegn vi ser efter derude i disse dage. Men mon ikke den mildning der nu åbenbart er på vej sætter rigtig gang i det hele?
  Imponerende som vinden har flyttet rundt på vandet!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Her til morgen med snevejret virker det ikke mildere, men det kommer jo nok. Blæsten har bestemt også været hård på det seneste.

   Slet
 4. God morgen
  Ja der er da langt ud til vandet, vi må vist have kigget til vores vand herovre, der er nu nok mere is.
  Min aeonium står i værkstedet og ser sølle ud, den er slet ikke rød og fin som din, men den får heller ikke så meget lys. Om sommeren er den mørkere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske ses effekten tydeligere inde i Limfjorden. Mine aeonium er også en my mørkere om sommeren.

   Slet
 5. Jeg kører over Aggersundbroen hver dag og jeg har også lagt mærke til, at der er meget lavvandet i fjorden. Det er lidt sjovt, at se ved broen, på den ene side kan man kun se is og på den anden side er der vand. Jeg ved egentlig ikke hvorfor, mener at der er lige lavvandet på begge sider, men der er nu også is i sejlrenden.
  Jeg så en engelsk græsmand i tv her til morgen. Han snakkede om at de klipper græsserne ned slut marts, begyndelsen af april, så jeg tænker at vi i hvert fald ikke skal klippe dem ned før slut marts, men det plejer vi nu heller ikke. Jeg synes nu somme tider, det næsten er for sent, det er noget mere besværligt, hvis de er begyndt at skyde med de nye skud.
  mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
 6. Isen tvang jo også en båd i karambolage med Aggersundbroen i sidste uge, og jeg synes, isen deroppe var forbløffende hurtig til at blive dannet. Efterhånden klipper jeg græsserne tilbage med hård hånd og ser stort på, at de må skyde forfra. Ellers bliver det alt for besværligt, som du skriver.

  SvarSlet
 7. Det er nu ellers et dejligt billede af alle græsserne, men jeg glæder mig også til at få mine klippet ned. Når de begynder at knække flyver de over det hele og det er trods alt lidt lettere at styre når man selv bestemmer hvornår de skal væk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja nemlig! Nogle af elefantgræsserne skal desværre også tyndes ud. Ellers kommer de til at fylde bedene fuldstændigt. Det er en opgave, der godt kan sammenlignes med at grave bambus op i hårdhed.

   Slet
 8. Hej Marie!
  Fint med fåglarna, är det en Bergfink, såg den för första gången hos mig förra året. Domherrarna är fina både hannar och honor. Katten ser ut att njuta. Vi har ett stilla snöfall men betydligt varmare än det var, -3 grader.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Vejret tydeligvis blevet mildere, selvom det sner her til formiddag, og fuglene er stadigvæk sultne.

   Slet
 9. Hei Marie. Fine bilder av fuglene. Gressene kan også være fine om vinteren, men det er litt av en jobb og klippe de ned. Er veldig glad i gress, de er så dekorative. Bregner er en plante jeg skal ha mer av ved inngangen. En fin dag til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Græsser og bregner er efterhånden blevet uundværlige planter i haven, og så er det praktisk, at de ikke kræver havens bedste plantested for at trives.

   Slet
 10. Det er dejligt med fugle i haven.Jo ældre jeg bliver jo mere sætter jeg pris på dyrelivet og herunder de mange stillitser,de to dompappar,de trofaste blåmejser og musvitter med mange flere,som nyder godt af vores foderpladser.
  Græsserne er meget dekorative,men vind og vejr laver dem lidt pjuskede.Nu må det gerne snart blive havevejr!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan næsten ikke lade sig gøre at holde foderpladserne forsynet med fuglemad i disse dage. Fuglene er morsomt iagttage, men jeg kunne også godt tænke mig at komme lidt i gang selv igen i stedet for.

   Slet
 11. Tak for navnet på Ungkarleblomsten, den er jeg på jagt efter,og nu har jeg navnet:-).Benveden er E.planipes med de røde spidse knopper. E.europaeus har butte grønne knopper.
  Her er vi begravet i sne,så det står på indendørs sysler med at så nåletræs frø.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
 12. Det er rart med en fagperson i baggrunden. Jeg er ret sikker på, at benveden er købt som europaeus, men der kan jo sagtens ske fejl, og knopperne kan man jo ikke tage fejl af.

  SvarSlet
 13. Det er et smukt billede fra Limfjorden. Østenvinden blæser noget rundt med vandet. I går kunne der skøjtes på Ringkøbing Fjord. Men i dag er det blevet tøvejr, og det har regnet, så nu er isen nok usikker. Benvedens knopper ser så elegante ud, og de har en smuk farve.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vinteren i år er endt med at være vinterlig, selvom det ikke så sådan ud til at begynde med. Benveden er faktisk et af de sjældne træer, der har noget at byde på hele året.

   Slet
 14. Gode billeder, der illustrerer disse dage med både fugle, sne og skud i planterne.
  Hvordan vinteropbevarer du din Aeonium arboreum 'Zwartkopf'? Jeg havde engang en, der ligner. Den var knaldsort, og jeg slog den ihjel i drivhuset, fordi jeg troede den kunne klare vinteren der. Jeg har ikke kølige steder indendørs. Kun en lillebitte vindueskarm i bryggerset, hvor der måske er 18 grader. Tror du den kan overvintre så varmt?
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror, det er den samme aeonium, selvom den ikke er slet så mørk lige nu. Mine har stået i vindueskarmen hele vinteren, og der er nok 15 grader. Det eneste, der sker ved 18 grader, tror jeg, er, at den mister flere af bladene. Tilnavnet ungkarleblomst har den vist fået, fordi den overlever enhver form for mishandling og forsømmelse, dog ikke frostgrader.

   Slet
  2. Tak. Det er åbenbart ikke en ungkarl-inde-blomst, for den overlevede ikke mig. Jeg har derfor gået uden om den siden, men nu tror jeg, jeg vil prøve igen :-)

   Slet
 15. Så fine billeder - ja de stedsegrønt Bregner er utrolige smukke.

  Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Maria. Ja, bregnerne er smukke på en afdæmpet måde.

   Slet