Spredte septemberindtryk

 


Sidst på eftermiddagen i søndags fik vi fint besøg i haven af dette lille rådyr. Han var vild med de lyserøde høstanemoner og forduftede kun nødtvungent, da jeg åbnede havedøren. Et skridt mere til højre og han ville have trådt i alpeviolerne.



Et par roser inviterede til at blive fotograferet. Det er Eden rose og Augusta Luise.


Den hvide violfrøstjerner skulle egentlig have stået opret, men har draperet sig  romantisk henover stammen på det tibetanske kirsebærtræ. Lungeurten blev klippet tilbage under tørken og har udviklet friske nye blade.

Krukken med opstammet husløg / aeonium arboreum schwartzkopf udfylder et bart hjørne i et bed.

De sidste billeder stammer allesammen fra vores sensommerbed.

Sanguisorba blackthorn er en  helt utroligt flot kvæsurt, to meter høj og helt opret. Den er jeg vild med.


Dagøje/ heliopsis helianthodes Summer Nights har blomstret i flere måneder

Dahliaen After Eight  synes jeg indgår i helheden på udmærket vis. Dens mørke løv bidrager med noget dybde, som grønne blade ikke kan levere. Den hvide kvæsurt er sanguisorba canadensis.


Hvid træasters/ eurybia divaricata har små blomster, som med lidt god vilje godt kan beskrives som hvide. Den  er bestemt ikke en primadonna, men passer godt ind i miljøet med kvæsurt og høje græsser.

Kommentarer

  1. Den du kaller Husløg, kan den leve ute i hagen hos deg? Jeg husker at vi solgte de i blomsterbutikken hvor jeg arbeidet som sukkulent til å ha som stueplante inne. De er veldig fine, og jeg har ikke sett de til salgs her på mange år. Den skal vel ha veldig lite vann?
    Nydelig rådyr! Ja, det er best å få de bort så de ikke ødelegger for mye.

    SvarSlet
    Svar
    1. Sukkulenten skal ganske rigtigt opbevares frostfrit, men skal jo næsten ikke vandes, så det er overhovedet ikke et problem. Vi tror, kiddet og dets forældre holder til i læbæltet, så vi gruer lidt for, hvordan vinteren kommer til at forløbe.

      Slet
  2. De er nu søde de rådyr, ude på marken. Bare den ikke får smag på dine roser.
    Hvor er den flot den kvæsurt. Fantastisk den er så høj og kan holde sig opret alligevel. Min alm har det med at lægge sig ovenpå sine naboer.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Nogle af roserne har vi beskyttet med noget hegn, fordi de ikke kunne være i fred for rådyrene sidste år. De fleste kvæsurt synes jeg som dig er tilbøjelige til at lægge sig ned over naboplanterne.

      Slet
  3. Sødt billede af rådyret... bare de ikke spiste haven. Og så ser dit sensommerbed virkelig smukt og velkomponeret ud i både form og farve.
    Mange hilsner Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak, Lisbeth. Enig, rådyrene er brutale gæster at have.

      Slet
  4. Flotte kvæsurt - de ser så sunde ud - i det hele taget et smukt sensommerbed.
    Ja, Bambi ligner næsten en statue på dit billede.
    Jeg nyder dem helst på billeder...

    SvarSlet
    Svar
    1. Selvom jeg også helst ser rådyrene langt ude på marken, kunne jeg alligevel ikke stå for synet af Bambi, der spiste høstanemoner. Sensommerbedet må gerne vokse lidt vildt, og det gør det bestemt også.

      Slet
  5. Hej Marie

    Flotte velkomponerede sammensætninger - haven præsenterer sig rigtig godt!
    Imponerende billede af 'Bambi' sjældent at være så tæt på!

    Ha en dejlig ny uge

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for den positive kommentar, Karsten.

      Slet
  6. Flot billede du har fået af rålammet, godt den ikke trådte i alpeviolerne.
    Jeres sensommerbed er bare fantastisk, minder lidt om vores pavillionbed, men jeres har mere fylde og størrelse.

    SvarSlet
    Svar
    1. Lammet var ikke særligt sky, og det var jo mit held. Vi er selv godt tilfredse med sensommerbedet. Typisk for mig så er jeg begyndt at spekulere på, hvad der skal graves op og flyttes til næste år.

      Slet
  7. Jeg kan huske, du viste billeder af sensommerbedet sidste efterår. Det ser ud til, at planterne er groet godt i sommer, så fyldige mener jeg ikke de var sidste år. Navnlig græsserne er blevet meget store. Der er nogle smukke farvesammensætninger i bedet, hvor næsten hele farvecirklen er repræsenteret.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. I 2018 med tørken kunne man sagtens bevæge sig rundt på gangene, det kniber nogle steder i år. Det er sjovt som afveksling at have sådan et bed, hvor planterne vælter lidt rundt. Der er bare en tendens til, at det er de stærkeste, der overlever.

      Slet
  8. Ja, du må hellere fotografere alle dine roser inden det nuttede rådyr får spist dem! Jeg kan udmærket forstå din glæde ved det smukke syn af dyret midt i høstanemonerne - man føler sig nærmest lidt beæret over besøget - men det er jo mildt sagt et tveægget sværd. Nå, men det ved du jo alt om... dejligt billede!
    - og herlige billeder af det store græsbed med de støvede farver! Det ser meget frodigt og triveligt ud.

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Et tveægget sværd beskriver rådyrene rigtig godt. Det kunne ikke gøre så meget, hvis de nippede til de store græsser, men de falder jo ikke i deres smag.

      Slet
  9. Hei Marie.
    Nydelig bilde av rådyret. Vi har de her også. Heldigvis ikke oppdaget frukttrær, baljer med grønnsaker eller bærbusker. Vi har porter så de kommer ikke inn i hagen.
    Oppstrammet husløk var flott. For noen flotte bed dere har, og jeg skulle gjerne sittet under parasollen din.
    God onsdag.
    Hanne-Lise.

    SvarSlet
    Svar
    1. Vi kan ikke indhegne gården desværre, det ville ellers være en oplagt idé. Husløget
      kaldes vist også ungkarletræ, fordi det er så nemt at passe☺

      Slet
  10. Hej Marie!
    Vi fick också besök av ett rådjur i somras, har inte sett den sedan dess. Du har så mycket fint som lockar dem. Hoppas de inte återkommer. Sonen med flickvän kämpar med att inhägna sina odlingar mot hjortar. Din höstrabatt är mycket vacker, lite dova höstfärger. Fina rosor, har några blommor kvar på Blue for You, men de blir nog de sista rosorna för i år.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er et stort arbejde, din søn har gang i, men er sikkert nødvendigt. Blue for you er en flot rose, som jeg desværre ikke har i haven.

      Slet
  11. Hei Marie.
    Rådyr er vakre, men helst utenfor hagen:-) Vi har stengt dem ute av hagen med et gjerde på 180, og kan nyte dem på jordet utenfor.
    Får håpe de ikke gjør for mye skade i vinter.
    Sensommerbedet er vakkert og gir ro når en ser det!
    Ha det godt/Eirin

    SvarSlet
  12. Hyggeligt med en kommentar fra dig. Det er ikke muligt for os at sætte et hegn, ligesom I har gjort. Ellers ville vi bestemt gøre det. Mon ikke det er de høje græsser, som vajer i blæsten, der giver denne følelse af ro.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

Maj måneds kulde, gør laderne fulde

Påskeblomster til påske

Forventning og utålmodighed

Aprilblomstring