græsser i november

Vi har efterhånden mange græsser i haven; men det er langt fra dem allesammen, der bidrager med noget særligt i novemberhaven.  Et, der gør det, er det blågræs, som hedder sesleria autumnalis. Det kan ses fra køkkenvinduet,og dets farve får det til at se ud, som om det er ramt af et solstrejf. Desværre viser billedet ikke dette alt for godt.


Molinia caerulea transparent har stået med sine fine strå i flere måneder. Som navnet antyder, er det vanskelig at fange dets graciøsitet med et kamera.

I skovhaven har milium effusum indgået uregistreret partnerskab med skovfrytlen. Om foråret er miliegræs klart gul, mens farven her i november nok snarere er lys grøn.

Stipa tenuissima pony tails er et herligt lavt græs, som starter først på sommeren og hurtigt udvikler sine ganske fine strå. Desværre er det ikke helt vinterhårdført, men sår sig til gengæld under de rette vilkår.Det næstsidste græs, jeg vil vise, er det elefantgræs, der hedder Dronning Ingrid. Pudsigt nok bliver det i mange kataloger beskrevet som et mindre græs, der passer godt i terrassebedet, hvilket altså ikke holder stik i vores have. Efterårsfarven skifter mellem gråbeige og lillabeige alt efter belysningen.


Det allersidste græs har Søren brugt som tag på foderhuset.Kommentarer

  1. Hej Marie. Tak for kommentar hos mig, jeg må vist også hellere følge med herinde :o)))

    SvarSlet
  2. Du er meget velkommen. Jeg er jo helt uerfaren som blogger og har nok endnu ikke helt fundet ud af, hvordan man manøvrerer, f.eks. det med at være fast læser.

    SvarSlet

Send en kommentar