mandag den 29. oktober 2012

back to normal

Regn og gråvejr, så kender vi det igen. Jeg vil starte indendørs i dag og vise, hvordan vore plantehotel ser ud. Hortensiablomsterne har opført sig lidt forskelligt. En 4 stykker krøllede ligesom sammen og måtte smides ud, mens resten har fået en omgang hårlak og ser fine ud Det samme har kristtjørn og glasbær.

I fredags samlede vi dahliaknolde. Det bliver noget lettere at kontrollere deres tilstand i år, hvor vi har meget mere opbevaringsplads.


Frosten gav for en kort bemærkning haven og planterne en skarpere definition, mens regnvejret bringer det typiske efterårskaos og -forfald tilbage. Men det holder jeg nu også meget af.I duetræbedet står vores gunnera . Fordi den står ind under lætræerne, bliver den ikke voldsomt stor, men fryser heller ikke så tidligt tilbage.


I samme bed står rhodo insigne med den helt  metalagtige bagside på bladene.


Når man kigger op, får man øje på blåbælg iført efterårsfarver.


Clematis viorna plantede vi ud i haven i foråret, og den har taget rigtig fat, nok ikke mindst takket være al den regn, vi fik hen over sommeren. Nu står den med disse specielle edderkoplignende frøstande.


13 kommentarer:

 1. Hvor ser det skønt ud med dit luksuriøse plantehotel - ren haveguf! :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er faktisk lækkert med så meget plads.

   Slet
 2. Gode billeder af planternes forfald.
  Hvor er det fint i jeres plantehotel.
  Ha´ en dejlig dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. ha´selv en god dag. I har garanteret haft regnvejr det meste af dagen.

   Slet
 3. Det må være dejligt med eget plantehotel, det er vi flere som godt kunne bruge. Lader I dahlia knoldene ligge sådan hele vinteren? Godt at vide, at man også kan sætte gunneraen i læ under træer, jeg overvejer stadig om vi skal have en.
  Insigne ser rigtig fin ud på bagsiden af bladene, og Viorna har da en meget speciel frøstand. Den skal jeg lige have googlet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske dækker Søren knoldene til og vander dem lidt et par gange, for at de ikke skal tørre ud; men de må jo på den anden side heller ikke rådne. Ja, clematis frøstande plejer at være sådan nogle gråhvide uldtotter.

   Slet
 4. Det er et luksus plantehotel, du har. Det ser så hyggeligt ud. Jeg blev også helt vild med den Viorna pga. frøstanden. Den er da ret speciel, så den får lige en Googler af mig også.
  Jeg troede ikke at knoldene skulle vandes overhovedet, eller er det fordi, der er lidt varmere på plantehotellet end ellers?
  Skønne billeder fra din have!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har faktisk oplevet, at knoldene blev så tørre, at de skulle have en lille sjat vand. Viorna kan jeg kun anbefale.

   Slet
 5. Godaften Marie.Er kun lidt misundelig på al den plads du har.
  Jeg må se hvordan vi klarer os med drivhuset og udestuen.
  Mange smukke billeder fra din efterårs have.
  Rigtig god aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Til gengæld er jeg lidt misundelig på din udestue.

   Slet
 6. Hej Marie
  Den klematis er en af de skønneste med de fløjlsagtige klokkeblomster.
  Hvis du samler frøene, når de begynder at blive brune og slipper let, skulle de kunne såes til foråret.
  Tak for i dag.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for såtippet og tak for i dag. Alle nyanskaffelserne blev plantet i eftermiddags.

   Slet
 7. Det må da være en usædvanlig glæde at have et sted at opbevare planterne på den måde. Det mangler jeg i høj grad her! Har ingen steder til mine dahlia, så de står i bryggerset.

  Det ser bare rigtigt godt ud.

  Kh. Marlene

  SvarSlet