fredag den 12. oktober 2012

efterårsbær

er temaet for mit indlæg i dag. Jeg har samlet de fleste af dem i denne collage.I det øverste venstre hjørne ses en voksen vedbend, og jeg vil også gerne vise, hvordan den har indtaget et (næsten) udgået ahorntræ.


Desuden vil jeg gerne vise vores hanesporetjørn. Den kunne ikke skaffes, da vi fik vores læbælte forynget, så nu står den i stedet for og pynter i køkkenhaven.


Glasbærbusken står stadigvæk fyldt med skinnende bær.


I køkkenhaven har vi desuden 3 frøformerede buske, som sjovt nok udvikler sig forskelligt. En af dem er lidt kedelig uden bær og høstfarver, så den viser jeg ikke. En anden har det mest forrygende efterårsløv, men ingen bær.


Den tredje har bær, dog overhovedet ikke som vores  store busk, og moderat flot efterårsløv - måske bliver det endnu mere udpræget med tiden, eller også er der forskel på han- og hunplanter.


11 kommentarer:

 1. Flot collage af bær, jeg viser blåbær i dag, har du ikke det? Måske er de bare færdige, det er alle mine andre blåbærbuske.
  Med glasbær kan jeg slet ikke være med, jeg har kun en lille en, men forhåbentlig bliver den større med tiden. Dine er meget flotte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har blåbær; men de er ved at være færdige, som du skriver; men løvet er så flot lige nu. Glasbær er nok nogle år om at blive etableret; men så er den der pludseligt næsten uden at man har bemærket det.

   Slet
 2. Skøn skøn collage :-)
  De hvide hængende bær klaser - hvad hedder den busk mon? Jeg så et lille træ magen til på Frederiksberg i dag. Det var noget så smukt, helt uden blade.

  SvarSlet
  Svar
  1. De hvide bær er fra kashmirsk røn, sorbus cashmiriana. Vi har 3 på rad og række ved vores indkørsel og jeg nyder dem ekstra meget, fordi jeg selv har sået dem i tidernes morgen.

   Slet
  2. Tak, den fik jeg lige noteret ned. Orv, så har buskene en del år på bagen :)

   Slet
 3. Sikke dog en skøn collage :-))
  Håber på at kunne tage lignende billeder i min have om nogle år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Med den fart, I har på, er der ingen tvivl om, at du kan det.

   Slet
 4. En flot collage du har lavet! Sikke en rigdom du har i haven!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar. Faktisk tror jeg, at det at have en haveblog bidrager til, at man bliver mere obs på, hvad ens have rummer i de forskellige årstider.

   Slet
 5. Hej Marie.Hvilken skøn collage.Du har vel nok mange træer og buske med bær.
  Jeg vil også anskaffe mig en glasbær-de er da smukke.
  Billed øverst til højre-hvad er det for en?
  Rigtig god weekend til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Bærrene i øverste højre hjørne sidder på en lav (knæhøj) røn, som hedder sorbus reducta. Også god weekend til dig, Jette.

   Slet