søndag den 28. oktober 2012

To frostnætter

er det foreløbigt blevet til, og ifølge prognosen er vi allerede på vej tilbage til det velkendte fugtige gråvejr.

Nogle planter klasker helt sammen i frostvejret, mens andre bare bliver smukkere. Denne alunrod og den fyldte primula hører til den sidste kategori.P.J: mezzit er en gave med det varierede løv og funkler ekstra pga rimen.


I det hele taget fremhæver rimlaget planteløvets farvespil.

Hvor er det herligt at opleve klart vejr igen, hvor naturens farver kommer meget bedre til deres ret.

Tempeltræet kommer vist ikke til at stå ret længe med det gule løv i år.


Tulipantræets løv changerer mellem grønt, gult og brunt

Fliget tørstetræ er derimod grønt endnu.


Nu hvor georginerne er væk, dukker der andre ting frem som denne prikkede julerose.Den første blomst er allerede afblomstret.

Noget er gået helt i kage med den næste blomst.


Til sidst en lille samling rosenblomster, som er helt uberørt af frosten. Det er brown velvet,  St swithun, nostalgi, Louise Odier og barcarole.6 kommentarer:

 1. Flot rosencollage du har lavet, godt der er nogen der har klaret frosten, som ellers pynter gevaldigt på det hele. Vi gider ikke rigtig have regn og rusk igen, det klare vejr var meget bedre. Mit lille tempeltræ har smidt alle blade nu.
  Fantastisk at dine juleroser blomstrer allerede, de er skønne.

  SvarSlet
 2. Nej, klart frostvejr er langt at foretrække. Jeg tror, træerne ovre hos jer er længere fremme i udviklingen end her i hovedlandet.

  SvarSlet
 3. Hvor sjovt at du allerede har juleroser. De to øverste billeder er bare så fine! Jeg er også helt vild med collager .... din er også flot!

  SvarSlet
  Svar
  1. Collager kan være en behagelig afveksling fra at tage hver rose enkeltvis, plus at roserne måske også får noget synergi fra hinanden. Ja, julerosen er alt for tidligt på den.

   Slet
 4. Godaften Marie.ja! jeg siger da også....hold da helt op hvor er det tidligt med juleroserne.Jeg er også vild med alle de skønne alunrod,mine står også lige
  så fint endnu.Og fin collage af de sidste roser.
  Rigtig god aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Alunrod er en fantastisk bladplante, efter min mening bedre end hosta sådan set, fordi de netop også pynter i den kolde tid.

   Slet