torsdag den 18. oktober 2012

kl. otte- femogfyrre blev oktober hængt til tørre

 i form af hortensiablomster. Det bliver spændende at se, hvordan de reagerer, ikke mindst hvor meget farve de evt. mister.


Nu vi er herovre, vil jeg gerne præsentere mit nye roderum i den gamle ko/svinestald. Søren har brugt det meste af 2012 på at fjerne sit jernlager m.m. herovre, hvilket har været en ufattelig stor opgave, sætte nye, gamle vinduer ind i hveranden vinduesåbning, fordi de har været muret efter, tømre en ny dør ud til laden samt kalke/ male ude og inde.

Han har også kreeret dette plantebord af et gammelt havebord og en brugt zinkplade og brugte lister. Kan I ikke høre, hvor han gnider sig i hænderne af tilfredshed med genbruget?


Nogle flere tremmekasser til æbler og georginer er det også blevet til.


I loftet sidder et velfungerende genvindingsanlæg, som skal aktiveres, når det begynder at true med frostgrader indendøre, så dahliaknolde, frostsarte planter, æbler, kartofler m.m skulle være sikrede.

Det eneste, der nu mangler, er et stik til noget vækstlys, så  vi kan holde gang i vores store camellia og ikke skal vente alt for længe på dens første blomster. Tidligere har den overvintret i drivhuset, hvor der selvfølgeligt er uendeligt meget mere lys.19 kommentarer:

 1. De fine hortensiablomster skal nok blive flotte, så godt de hænger der med masser af luft omkring sig. Det er et skønt rum, I har fået der med mange praktiske håndlavede sager. Der er ikke noget som en handy man ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, dem kan vi ikke undvære.

   Slet
 2. Hold da op hvor har I fået et lækkert rum til have-godter. Det er jeg sikker på, at I bliver rigtig glade for - tillykke med det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, ja, vi glæder os næsten allerede, til det bliver vinter.

   Slet
 3. Hold da op for et " værksted" Det ser helt fantastisk ud :)Rigtig god fornøjelse med al den plads :)

  ( Er det kranse du skal bruge hortensia til, er det nemmere at bruge dem friske,modnet som de er nu!De bliver ret sprøde når de er tørre!!)

  SvarSlet
  Svar
  1. nej, det er til en æresport. Jeg giver dem noget lak, når de har tørret lidt. Mon ikke det gør dem lidt mere robuste?

   Slet
 4. Hvor ser det da godt ud.
  Alle tiders rum. Det bliver i rigtig glad for.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er faktisk allerede glade for vores nye rum.

   Slet
 5. Sikke dog et dejligt indlæg! Og tak for kikket i din 'nye' svinestald. Det er godt og ha en handymand!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de handymænd er uundværlige - man atøder på dem ustandseligt her blogland.

   Slet
 6. Jeg er dybt imponeret over det fine rum, heldigvis kan han lide at gå og pusle med det, gætter jeg på, især fordi han gnider sig i hænderne over genbruget :)
  Nu sidder jeg så her og er bekymret for, hvor Søren fremover skal arbejde med alt det, han plejer at lave. Der er forhåbentlig et andet rum, hvor han kan arbejde med jern, han laver jo mange gode sager til jeres have.

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg har af gode grunde ikke vist hans side i stalden. Men du har helt ret - han skal under ingen omstændigheder forhindres i at lave jernting til haven pga pladsmangel.

   Slet
 7. Godaften Marie.Det er da en dejlig lade i har.Sådan en kunne jeg godt bruge til alt det man får samlet sammer.Og skønt at i kan opbevare både blomster og grønt derinde.Er det egne hortensia?flotte store hoveder.
  knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror også, det bliver rart at have tingene mere samlet, end vi har haft hidtil. Ja, hortensierne er egen avl. De har haft et rigtig godt år.

   Slet
 8. Hold nu op....... Sikke et lækkert loft I har i den gamle stald!! Wauw!!! Lækkert rum I har der. En masse der kan nusses om og med i den skønne lade, og at det bliver holdt frostfrit er jo bare en ekstra gevinst.
  Spændende med de hortensiaer! Den følger du forhåbenligt op på!?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det loft holder jeg også meget af. Tænk at man før i tiden lavede sådan noget fint håndværk i ganske almindelige udhuse.

   Slet
 9. Loftet var også det første, som fangede midt blik. Tilslutter mig fuldt de tidligere kommentarer: skønt, skønt rum.

  SvarSlet
 10. Hvor er du heldig at have sådan et rum. Det er vist enhver haveejers drøm - i hvert fald min :)

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg synes også jeg er heldig. Nu har jeg bare lige læst, at man ikke skal opbevare æbler og løg/ knolde samme sted, fordi det hæmmer løgenes blomstersætning. Gad vidst om der er hold i det.

   Slet