torsdag den 25. oktober 2012

Er frosten på vej?

Man kigger på havens sidste blomster på en anden måde, når man har i baghovedet, at frosten snart kommer og tager dem. Der er ellers ikke meget lys at gøre godt med, når man forsøger at tage billeder i haven i denne tid. Det hele kommer let til at se endnu mere afdæmpet og trist ud på billeder, end det gør i virkeligheden.

Aster lateriflorus lady in black er en af de sidste planter, der blomstrer overhovedet. Dens specielle charme er det mørke løv, som dog bliver mere grønt, efterhånden som blomsterne springer ud, og de nuttede små blomster.Rozannes blomster lyser stadigvæk op uden for køkkenvinduet; men det får  ende, når frosten gør sit indtog.


Den limefarvede tobaksblomst, nicotiana langsdorffii for at det ikke skal være løgn, lyser også op. Det er rart, at den sår sig selv.


De nøgne jomfruer waterlily og agrippinus blomstrer endnu, men vil hurtigt blive smadret af frosten.Glasbærbusken giver endnu mere farve, nu hvor de fleste blade er faldet af. Jeg har oven i købet
plukket nogle grene til dekorationer.


Amsonia hubrichtii har det mest fantastiske efterårsløv.

Den danner et nydeligt tableau sammen med nogle græsser, frøstande fra purpursolhat, dahlier og kanelbusk i baggrunden..

 Salvien hot lips har spredte blomster henover dette bed, men er desværre frostfølsom, så den bliver gravet op i morgen. Vi skal vist også sørge for at få regnvandstønden tømt, hvis den skal i brug igen til næste år.11 kommentarer:

 1. Ja hvis der kommer frost nu er det med at glæde sig over alle de fine blomster, du trods alt har endnu. Din asters med det mørke løv ser spændende ud, det er nogle søde blomster, den har.
  Amsoniaen er fin med det gule løv. Jeg har fået fat i en Amsonia, men den er ikke så finløvet som din.

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg har også amsoniaen med de større blade. Dens h'stfarver er også gode, men ikke helt på højde med den med de tynde blade.

   Slet
 2. Jeg har som du også været en tur rundt i haven for at nyde blomsterne måske for sidste gang i år.
  Fine billeder du viser.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det slog mig også, da jeg læste dit indlæg, at du havde den samme vinkel på dine blomster.

   Slet
 3. Godaften Marie.Ja! du har da stadig noget at glæde dig over.Men det er nok kun en stakket frist.Mine solhatte står stadigt fint.
  Skal have købt en glasbær til næste år-den er så smuk om efteråret når der ikke er så meget der blomstre.Rigtig god aften til dig Jette

  SvarSlet
 4. Ja, desværre er det nok vintervejret som kommer nu. Du har ellers mange fine blomster endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved næsten ikke hvad jeg foretrækker, vintervejr eller regnvejr, som vi har været belemret med i virkelig lang tid.

   Slet
 5. Smukke billeder rundt i haven, dine glasbær er smukke, og jeg skulle netop til at sige: Husk at tømme vintønden. Jeg missede to sidste år så bunden gik ud af dem! I år har jeg allerede tømt halvt af, så håber jeg de klarer den, så jeg stadig kan tappe resterne. Krydser fingre!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ok, man behøver måske ikke at tøøme dem helt?

   Slet
  2. Nej helt tømmer jeg dem ikke. Men jeg har lukket for tilførslen af vand nu, og så har jeg tappet ca. 50 l af i hver tønde, sådan at jeg har lidt vand til mine pelargonier i udestuen. Jeg har fyldt alle min zinkvandkander ,og stillet dem ind, sådan at de ikke springer eller bliver bulede af frosten.

   Slet