novemberlyspunkter

Søren kom først hele to gange i weekenden, øv. Første gang, hvor han havde opdaget, at zebragræsset blomstrer i år. Når man ved det, kan man vist godt ane aksene i toppen.




Ellers kan nogle af dem ses her.

 2. gang da han fik øje på denne store svamp på toppen af en bunke haveaffald bag bøgehækken. Vi har i grunden mange svampe i haven i år.

Den gule azalea lyser op  i et beskyttet hjørne af skovhaven.

Det lille ambratræ ser derimod ikke ud, som om det får høstfarver i år - heller ikke i år.

Lunaria rediviva træder i forgrunden med sine ovale frøstande belyst af solen.

Bispehuens stedsegrønne blade får fine efterårsfarver. Shortias blade ligner meget, men ser sådan ud hele året.



Rendyrket fibonacci kan man vist godt kalde denne specielle sukkulent erhvervet på et plantemarked i august. Mon ikke jeg burde potte nogle af de små børn op for vinteren? Planten stammer fra Sibirien og tåler frost ned til -40 grader - mærkeligt! Navnet er også mærkeligt - orostachys spinosus.


Krukken herunder er utrolig frisk at se på, selvom vi er i november måned. Den hvide udplantningsplante, som er totalt nussefri, holder jeg meget af, euphorboa diamond frost.

Tudselilje blomstrer på livet løs, men blegner alligevel ved siden af glasbærret, som uden tvivl er havens primadonna lige nu, og indtil frosten kommer..








Kommentarer

  1. Ja den glasbær er fantastisk, og nu er det blevet in i haverne at have sådan en, se bare hvad du er skyld i :)
    Tudselilje nu det er da fantastisk.
    Der er fine efterårsfarver på azalierne nu, jeg har også nogen stykker. Min lille ambra får vist høstfarver, sidst jeg kiggede på den, var de ved at skifte farve.
    Øv hvor træls at Søren kom først, det er jeg helt med på.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg griner også lidt smule i skægget, når jeg ser de små nye glasbær, folk har anskaffet sig. Hvis dit ambratræ får høstfarver i år, vil jeg ikke helt opgive håbet.

      Slet
  2. Hej Marie

    Pudsigt at din Liquidambar ikke får høstfarver - man kunne tro det måske ikke er en styraciflua men en af de 4-5 andre arter i slægten.

    Jeg har prøvet Orostachys spinosus og ja den klarer fint vores vinter også den i år.
    Dette efterår blev mit eksemplar dog ikke den store succes. der er ikke lavet sideskud kun en ranglet blomsterstand. Så jeg regner ikke med selv at se noget næste år.

    Ha en dejlig aften

    SvarSlet
    Svar
    1. Jamen, jeg mener bestemt, det er en sturaciflua. Anne Marie fra Lønbæk har fortalt, at det afhænger af, hvor tør efteråret har været. Efter blomsterstand kommer den visse død, så du har nok ret i, at din orostachys er dødsdømt.

      Slet
  3. Jeg håber også, at vores ambratræ får høstfarve i år. De år, hvor den overraskes af vinteren og dermed ikke når at smide bladene, har der været frostskader.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er vist karakteristisk for træet, at det står med sine blade langt ud på vinteren. Det gjorde vores også sidste år.

      Slet
  4. Sjovt med zebragræsset. Jeg har den i en mindre udgave og min har også blomstret i år! Det må være den varme sommer. For jeg har da haft den i 4-5 år og det er første gang.
    Ja glasbær var nu også et hit sidste år.....men det var måske dig der introducerede den? Da fik jeg ikke fingre i den. Jeg så et sølle eksemplar hos vores lokale plantepusher, og den var vind og skæv, så den gad jeg ikke ha'
    En sjov plante den russiske orostachys - smukt løv den har, er den stedsegrøn? Den er da ihvertfald hårdfør!

    SvarSlet
  5. Jeg tror også, at det er den varme sommer, der får græsset til at blomstre. Min glasbær var i hvert fald også stor og flot sidste år. Den skulle være stedsegrøn, den russiske sukkulent - det bliver spændende at se, om den overlever vinteren. Kulden gør den ingenting; men den tåler ikke for meget væde.

    SvarSlet
  6. Hej Marie.Er bare vild med dine græsser.....og håber at min nye glasbær vil vokse sig ligeså flot som din.Dit lille ambratræ er bare så smukt.....selvom det ikke har efterårsfarve.
    Svampe har vi også på alle vores stubbe........de er meget spændende.
    God aften Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Glasbærret vil sikkert udfordre din tålmodighed. Jeg synes i hvert fald, at vores var længe om at komme til at se ud af noget. Helt enig - de forskellige svampe er så spændende.

      Slet
  7. Hej Marie,
    Skønne planter. Ambratræet er rigtig fint.
    Nu håber vi altså ikke på sibirisk kulde i år;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej, en mild vinter ville være fin.

      Slet
  8. Det var noen riktig fine novemberlyspunkter! Glasbærbusken ser jo helt fantastisk ut. Den har jeg aldri sett før.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hyggeligt at du kigger forbi - det er her om efteråret, glasbærbusken er så iøjnefaldende. Resten af året er den nærmest lidt kedelig.

      Slet
  9. Din ambra er Liquidambar styraciflua Gumball. Den kugleformet kan være længe om at skifte farve. Min frøs væk sidste vinter, så nu er der kun grundstammen, men den har til gengæld fået farve. Potteplanterne har alle fået flammende farver, da de manglede lidt vand under den sidste tørke i sep.:o(
    De gammeldags elefantgræsser blomstrer kun efter en meget varm sommer. For 25 år siden var der slet ingen med blomster, kun blade. så kom en varm sommer og der kom frø i nogle, som lagde grundlaget for vores nuværende kæmpe sortiment af blomstrende græsser. Naturen er underfuld.
    Hilsen
    Anne Marie

    SvarSlet
    Svar
    1. Vi har haft gumball i to vintre nu, og begge gange er frosten kommet, mens træet stod med alle sine grønne blade, og jeg gætter på, at det samme sker i år. Ja, du har helt ret i, at naturen er underfuld.

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

Mest krukker

Er det mon blevet rigtig vinter?

Så blev det november