torsdag den 7. november 2013

novemberblomster

I november kan det godt være svært at vise blomster på bloggen, hvis man ikke vil vise de samme igen og igen, men i dag er det alligevel lykkedes.


Fuchsiaen passede ikke ind i collagen.

I drivhuset er en nerine bowdenii på nippet til at springe ud - min erfaring er, at den ikke holder ret mange år i haven, selvom går for at være ganske hårdfør.


Den vinterblomstrende og stedsegrønne clematis winter beauty står med knopper, også i drivhuset.
 
De skulle gerne udvikle sig til små jingle bells hen over vinteren.

I sandbedet har den første vintergæk stukket en knop op i lyset. Den hedder Mrs. Mcnamara.

I skovhaven står et træ, som jeg tænker på som vores Rapunzeltræ. Det er en stynet naur, som akebia quinata selv har fundet ud af at klatre op i og danne fletninger og snoninger på.18 kommentarer:

 1. Jeg vil gerne have en clematis i min pavillion, men da jeg ikke har varme der, tør jeg ikke. Har du varme i dit drivhus?? Jeg kan ikke huske, at jeg har set din akebia i blomst, men den har jo nok blomstret. Jeg spørger bare fordi, jeg har tre, ingen af dem har blomstret endnu.
  Det er fine blomster, du har endnu, Nerinen er rigtig fin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har ikke varme, men dækker planterne med bobleplast. Desuden har vi en petroleumsvarmer, som vi dog synes oser for meget. Akebiaen har blomstret i flere år.

   Slet
  2. Multi Blue er sikkert ikke så sart, som den du viser her, den gror jo også udmærket udenfor. Det kunne være så dejligt med sådan en fin en som din med duft. Armandii prøvede jeg udenfor, det gik helt galt, den døde kort efter, den var plantet ud. Den var fyldt med blomster.

   Slet
  3. Nej, Multi Blue er uden tvivl mere robust. Men, Lisbeth, I må da se at få lagt strøm ind, så du kan overvintre både kamelia og klematis i sikkerhed. Det må du ønske dig i julegave.

   Slet
  4. Nej nej det vil Bent ikke være med til, jeg har prøvet :) Måske en gang, men det bliver nok ikke lige med det samme.

   Slet
  5. Nej, så er det udelukket. Vores bedre halvdel skal jo også være tilfreds.

   Slet
 2. Hej Marie

  Det er da flotte blomster du kan vise!
  Jeg har også stærkt overvejet et drivhus, men har holdt mig tilbage fordi jeg ikke kan overskue at passe det når jeg er så meget i Sverige.
  Men det frister når jeg kan se hvad du har på vej!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det kan jeg godt se er for besværligt.

   Slet
 3. Hej Marie.Dejlig collage du viser af årets sidste blomster.Din winter beauty er bare så fin......har selv en multi blue i mit drivhus.......og den blomstre to gange i løbet af sommeren.Og Lisbeth det er ikke opvarmet.
  Det er godt nok tidligt med den lille knop på vintergækken.
  God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu hvor året går på hæld, nyder vi nok ekstra meget de blomster, haven byder på.

   Slet
 4. Ja inspireret af et billede du viste sidste år, tror jeg har jeg også fået indkøbt en akebia quinata og sat i vores amputerede grantræ i forhaven. Amputeret fordi vi troede, at det var i fare, når der kom storm - helt af med det ville jeg ikke, så løsningen blev akebia'en, som gerne skulle omkranse og skjule den grimme top. Meen der går nogle år - kan jeg godt se.
  Jeg er også imponeret over den første vintergæk? Det er da tidligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder som alletiders placering til din akebia. Når først den er kommet godt i vækst, bliver det vist en kraftig plante. Vintergækken er også anskaffet, fordi den er tidlig på færde.

   Slet
 5. Dejligt ser der ud på dine havebilleder. Mrs. Mcnamara er hun efterårsblomstrende, eller bare tidligt på færde (jeg vil notere mig navnet) Glæder mig til det bliver gækketid - mine står ikke optimalt, så jeg er spændt på hvormange der kommer "op" i år.......... eller næste år bliver det jo nok :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen skulle starte sin blomstring december/januar alt efter vejret. De lidt mere specielle af mine vintergækker står i lerkrukker i sandbedet i år, og jeg glæder mig meget til at følge dem.

   Slet
 6. Kære Marie,
  Du har da stadig mange blomster i haven!
  Og dine vintergækker... Det var da helt utroligt, så tidligt
  Kh Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Vintergækken springer efter sigende ud december-januar. Jeg er spændt på, om det kommer til at holde stik.

   Slet
 7. Hej Marie
  Hvor er det dejlige billeder. Tænk at du har så mange blomstrende vækster. Winter Beauty, er da helt skøn. Det må være dejligt at have noget at glæde sig over blomstre hele vinteren. Desværre har jeg ikke noget drivhus.
  I stedet ser jeg frem til at skal i Spiren, der hvor påskeklokkere bor :) det er allerede mellem jul og nytår de begynder at blomstre.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er herligt at have blomster også om vinteren. Hvis man nu køber en påskeklokke, som blomstrer tidligt, mon den så gør det hvert år, eller er den blevet drevet frem.

   Slet