fredag den 15. november 2013

Efterårets diskrete charme

Fuji kirsebær har udviklet en herlig efterårsfarve, og når man zoomer ind, ser man både dens karakteristiske zigzagvækst og et væld af blomsterknopper, nogle af dem endda med en anelse hvidt på spidsen.                                                  
Blågræsset dauerstrahl lever op til navnet.

Veronicastrum lavendelturm har en speciel udstråling med de mørke frøstandes kontrast til de nærmest karrygule blade

Stewartia er også iøjnefaldende med alle sine frøstande på de nøgne grene. Vandgranen smider sikkert snart nålene.


Et par hortensier har helt mørklilla blade, hvorimod pinky winky har smidt bladene og beholdt blomsterstandene.Klokkeranken udvikler sig nærmest i slowmotion, og julerosens blomst holder utroligt længe i vores novembergråvejr.


8 kommentarer:

 1. Som altid noget spændende at vise frem! Fuji kirsebærtræets stammer har nogle sjove proptrækkergrene. Ser godt ud. Veronicastrum lavendelturm er smuk lige nu. Men sikkert også om foråret. Har du billeder af den fra tidligere på sæsonen. Kunne være sjovt at se en sammenligning. Eller bliver jeg for krævende?

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, du er bestemt ikke for krævende. Jeg har et link her http://hortofilia.blogspot.dk/2013/07/juliblomster.html. Den kommer som rosinen i pølseenden.

   Slet
 2. Ja og smukt løv har Fuji kirsebærtræet også. Så fandt jeg lige ud af, hvad det er for en græs, jeg har, den ligner i hvert fald til forveksling en af mine græsser. Hortensiaerne bliver rigtigt fine nu med det meget mørke løv.
  Julerosen er så fin, du når slet ikke at komme til at mangle blomster, ser det ud til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, når man piller lidt i juleroserne, finder man en del knopper, som er på vej. Det bliver spændende, hvordan vinteren arter sig, og om de får lov at springe tidligt ud. Jeg synes, græsset er en gevinst i haven i utrolig lang tid.

   Slet
 3. Godaften Marie.Som vanligt har du mange spændende planter at vise frem.Er bare vild med alle dine græsser.......men har selv kun plads til de lidt mindre.
  Din Fuji Kirsebær har da nogle sjove grene.Og smukt løv på hortensiabladene.
  Utroligt at julerosen allerede har så flot en blomst.
  God weekend Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Min egen favorit i dag er kirsebærbusken, hvis blomster er så smukke og feminine at se frem til. Ja, de første blomster i juleroserne er ofte lidt forpjuskede.

   Slet
 4. Hej Marie

  Er det ikke meget tidligt med juleroser? - jeg har selv en i blomst, men den står så beskyttet og lunt at jeg ikke rigtigt regner med den.

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, det er vel tidligt; men sidste år var der en anden, som blomstrede lige så tidligt. De står i grunden godt, hvilket godt kan undre lidt i betragtning af den lange tørkeperiode.

   Slet