søndag den 26. oktober 2014

flere lyspunkter

Weekendens  og især lørdagens vejr bød på et kærkomment gensyn med solen, som forvandlede pinky winky til en busk af guld.


I det hele taget er det først i den forgangne uge, at de gyldne farver for alvor er  begyndt at gøre sig gældende både i haven og rundt omkring her på egnen.Selvom dahliaerne blomstrer lystigt, ved vi jo godt, at deres frihed snart er slut; men vi venter til den første frost med at tage knoldene op til vinteropbevaring. Der bliver så bart rundt omkring i bedene, når de forsvinder.Roserne kan også levere en enkelt blomst hist og pist, det er dog ikke Edens favoritvejr for øjeblikket.Klokkeranken har sendt en lang blomsterranke over i syrenhortensiaen.

Og Rozanne blomstrer flittigt.10 kommentarer:

 1. Det er utroligt dejligt med de gyldne høstfarver imellem de meget røde. Lige nu er det den gule troldnød der er det rene guld. Om få dage er det den røde, der flammer i de røde nuancer.
  Nu blomstrer min Gracillimus også. Piller lidt i toppen på Zebrinus. Måske kommer der lidt der også.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores gule troldnød har for længst smidt sine blade. Det er så pudsigt med de græsser, som er begyndt at blomstre i vores klima. Du skulle også tage at tjekke morning light. Vores har i hvert fald tykke stilke, men når vel ikke at springe ud.

   Slet
 2. Hej Marie

  Imponerende så meget vore haver alligevel og på trods bare præsterer.
  Flot frisk osa chinensis "viridiflora", den virker sund!

  ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Igen må vi bare konstatere, at 2014 er et super haveår. Jeg synes bestemt, at den grønne rose er sund.

   Slet
 3. Ja det er dejligt med høstfarver, jeg synes nu, at det kniber lidt her på øen. Bladene falder af, inden de når at få de smukke farver. Smukke billeder af efterår, roser og klokkeranker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nå, du har da vist masser af billeder af høstfarver, synes jeg. Klokkeranken har sat masser af knopper - spændende hvornår frosten tager dem.

   Slet
 4. Smukke efterårsbilleder :-) Det er lidt forkert med efterårsvejret i år. Det er alt for mildt. Nogle planter har taget efterårsfarver, men der står stadig mange,som endnu har de grønne farver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du ret i. Men bortset fra, at vi har fået rigeligt med regn, er nu et behageligt efterår at færdes ude i.

   Slet
 5. Hej Marie.Skønne planter i efterårsfarver du viser....................har ikke haft så meget tid til at blogge,da jeg er gang med den store tur indenfor.
  Men i dag lokkede det gode vejr mig udenfor..................og der er da stadig mange ting at glæde sig over.
  Klipper du din store græs?.....................for de lange aks er begyndt at flyve rundt i hele haven.

  Skal helt sikker have en dahlia med mørkt løv....................for den er da dejlig.
  God dag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores græsser er heldigvis ikke begyndtat flyve rundt i haven endnu. Når det begynder at ske, fatter jeg fluks saksen. I dag hvor solen kigger indenfor, kan jeg også godt se, at den store indendørs tur er ved at være påkrævet.

   Slet