søndag den 3. maj 2015

forrygende foråsvejr

- har vi i disse dage, med sol om dagen og en lille regnbyge ind imellem om natten, så i går havde vi travlt med at flytte rundt på store planter, som stod det forkerte sted, (hvorfor gør de altid det?) og plante de små nye planter ud, som vi havde hentet på plantemarkedet ved Gimsinghoved.

Pinseliljerne er uforlignelige, og efterhånden er de heldigvis til at opdrive i handelen igen. Vi har alle årene hæget om en lille flok , der stammer fra Sørens barndomshjem.

Det ses måske ikke så tydeligt, men de danner en flot kontrast til hortensiaens mørke løv.

Constance Spry lægger op til en overdådig blomstring - den er placeret omkring et udgået  blommetræ og har en fodpose af purissima, som bliver afløst af en geranium senere på sæsonen.

Akebia i skovhaven blomstrer allerede overdådigt; men man er nødt til at zoome ind på den for rigtig at kunne se blomsterne. Den gror op i et stynet navrtræ.


 


Saruma henryi blomstrer for første gang - den kunne også købes på plantemarkedet, hvilket jeg ikke har set før.

Motiver fra det varme bed, som i tidernes morgen var et gult bed.
 Græsser  i modlys.Den gule trillium spiser os af med halvanden blomst i år.

To småting fra spaltebedet: iris lacustris og viola jooi.


For to år siden tog den blå rhododendron russatum stor skade af frosten, men det betød ingenting for væksten, kun for blomstringen det år.


4 kommentarer:

 1. Ja og nu ser den flot ud igen, den fine rhodo. Der er nok at se til lige nu, tilpas med sol og vand er et godt incitament for at flytte rundt med planterne som altid står forkert :)
  Jeg skal love for, at der er gang i Constance Spry.
  Jo hvis man klikker på billedet, kan man godt se den flotte kontrast med pinseliljerne. Hvor er det en skøn tid.

  SvarSlet
 2. Ja, maj er vel den bedste havemåned i al sin friskhed. Søren synes altid, vi er for sent ude med at flytte planter; men det er nu sjældent, at det giver problemer.

  SvarSlet
 3. Hej Marie.Ja !!! så er jeg hjemme igen efter konfirmationsdag i det jyske.
  Dejlige forårsbilleder du viser...................og smart at lade Constance Spry vokse op af det udgåede træ.Viser faktisk også lige min der har godt fat i år,for sidste år fik den ikke nogle blomster.
  Vil også lige spørge dig ang. min store græs som jeg viste i efteråret.
  Synes den er meget længe om at vise lidt grønt................er det normalt?
  Lige nu er det tulipantid.....................men alting vælter op af jorden lige nu.Og bare de tre dage vi har været borte er der sket SÅ meget i haven.
  Flot blå rhodo du har
  God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi var også til konfirmation i går - i Kolding. Det er sådan en livsbekræftende begivenhed med de unge mennesker i centrum. Ja, jeg vil mene, at det er ganske normalt, at de store græsser først nu er ved at komme i gang. Rhodoen er mere over i det blålilla i dag, hvor solen ikke skinner.

   Slet