flere pæonbilleder

Det blæser hele tiden, og solen kommer og går - ikke just de perfekte forhold for fotografen; men når pæonerne blomstrer, så må man jo gøre et forsøg.

Jeg starter med den lille rockii, som kun er en meter høj - praktisk, når der skal tages billeder.

 Træpæonernes blomster kan blive overvældende store - knopperne er næsten smukkere.Mlokosevitchii blomstrer stadigvæk og matcher fint viburnum plicatum mariesii.

 Mariesii ses her i al sin magt og vælde.

Sidste pæon i denne omgang bliver delavayi.

Nu begynder de blå meconopsis at dukke op rundt omkring - de er glade for det kølige vejr.

Surbundsplanterne trives i det hele taget  rigtig godt i det kølige vejr. Her kommer orbiculare, blyrod sammen med majæble, en lav hvid azalea og fantastico.

Kommentarer

 1. Din lille rockii er så fin og den gule med. Jeg husker godt, at din Mariesii er stor, min ser mere udsprungen ud end din. Kan det nu også passe, min orbculare er næsten afblomstret, så det er ikke alting, du er foran med.

  SvarSlet
 2. Vores orbiculare står i skovhaven og får en del skygge. Det er sikkert derfor, den er bagefter jeres. Vores mariesii er ganske rigtigt ikke helt sprunget ud endnu, men står nu ikke specielt skyggefuldt.

  SvarSlet
 3. Hej Marie

  Det er da en klassisk "rocks pæon" må man sige!
  Flot delavayi - den ser stor og fridig ud:
  Og sikken mange Meconopsis - mine blev sat så meget tilbage af frosten i marts at jeg ikke tør håbe på blomster i år...

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er ingen dikkedarer med den rockii. I år skulle vi gerne se et mylder af meconopsis - der er i hvert fald sat utroligt mange knopper an.

   Slet
 4. De hvite rockii er så flotte! Knoppene er ofte finere på mange blomster enn når de er helt utsprunget. Det synes jeg gjelder spesielt roser.
  Vakre meconopsis du gar. Her står mine i knopp nå.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, du har i grunden ret, det gølder også roserne.

   Slet
 5. Hvor er de altså bare flotte :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! De planter, jeg viser denne gang, trives virkelig med det kølige vejr.

   Slet
 6. Det er fint at det kølige vejr hjælper med at trække den skønne blomstring ud. Endnu blomstrer ingen af mine pæoner, da de i forvejen er placeret i skygge.. Jeg er enig i at træpæonens knopper næsten er pænere end når den springer ud, jeg synes at de er så lækre når de står med sit flotte løv og store knopper:-)
  Viburnum Mariesii er skøn, den må jeg kikke nærmere på - jeg elsker Viburnum af alle slags.
  Jeg blev helt benovet da jeg havde én af to meconopsis der klarede vinteren og nu vil jeg være rigtig sød ved den så jeg kan få frø og prøve at så dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg deler bestemt din forkærlighed for viburnum. Frøsåning af meconopsis er en af mine tilbagevendende vinteraktiviteter, og jeg synes, det generelt lykkes ganske godt.

   Slet
 7. Hej Marie, meget skønne Pæoner, jeg håber at på flere i haven end de to der lige nu står og sunder sig efter en flytning. En rigtig god staude til slut maj og start juni hvor haven ellers kan blive lidt "farveløs"
  Henrik

  SvarSlet
 8. Hi, Really great effort. Everyone must read this article. Thanks for sharing.

  SvarSlet

Send en kommentar