sidste majweekend

Lørdag i det triste efterårsvejr var vi på en spændende udflugt med arkæologiforeningen til Moesgård for at se særudstillingen med de kinesiske terrakottafigurer og blev absolut ikke skuffede. Det er svært at forestille sig, at figurerne oprindeligt var malet i livlige farver som figuren til højre.

                                                


Vi besøgte selvfølgelig også Grauballemanden.

Udsigten var god fra toppen af museet. Vi fandt ikke helt ud af, hvad det var, vi kunne skimte mod øst.


Den eneste skuffelse var, at der ikke var en stenalderudstilling. Heldigvis har vi selv forskellige staenaldereffekter, vi kan glæde os over herhjemme.


I dag benyttede vi tilbudet om at besøge en åben have her i området. Her blev vi bestemt heller ikke skuffede. Havens varemærke var masser af forskellige og sjældne træer, og vi var enige om, at vi aldrig før havde besøgt en privat med så stor en samling træer. Billeder fik jeg ikke taget, men noterede mig navnene på et par træer, som skal googles.

Herhjemme vil den lille rockii nok snart begynde at tabe blomsterbladene. 

Det er, som om delavayis blomster er større i år, end de plejer.


Jeg har observeret, at primula pulverulenta er blevet brugt i flere af årets Chelsea haver.
Rhododendron rosebud lever op til navnet. Den har været dækket af et par grangrene hele vinteren.


 Kommentarer

 1. Godaften Marie.Det var da en spændende tur i var på.....................har læst om terracotta figurerne.Og havebesøg har vi vist alle været her i weekenden.Var selv et rigtig flot sted i går med kæmpe træer og formklip..
  Det er da en fantastisk primula du viser.Og yndig farve din rhodo har.
  God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette. Primulaen er også en nem haveplante og nem at så, så den kan jeg kun anbefale. Rhodoen er meget feminin, synes jeg, med sine rosenknopper.

   Slet
 2. Hej.
  Det lyder spændende med besøg på Moesgård og godt at det var besøget værd for vi har nemlig bestemt at vi også skal derned en tur sammen med vores datter. Hun læser jo i Aarhus.
  Jeg kan rigtig godt lide din rockii, er den nem nok? Jeg har kigget på den flere gange og den er jo lidt dyr, så jeg har ikke rigtig turde binde an med den.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Bedstemorshave.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber, din datter er glad for sit studium. Rockiien er bestemt nem. Den står lidt vindudsat, så jeg beskytter den med et par grangrene om vinteren. Ellers kræver den ikke noget.

   Slet
 3. En skam du ikke har billeder af de sjældne træer, nå men der var ikke så meget ved at gå rundt med kamera i dag, også i dag var det efterårsagtigt.
  Jeg kan også godt lide din Rockii pæon, delavayiens blomster ligner mine, men måske er de lidt større. Min Rosebud klarer sig uden vinterdækning, den skulle jo ellers være sart ja. Smuk er den i hvert fald, min er først lige sprunget ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ærgrer også mig selv lidt, at jeg ikke fik taget billeder af nogle af træerne, men nogle af dem stod med helt nye og ikke helt udviklede blade og ville sikkert ikke se ud af meget på billeder. Jeg tager ikke chancen med rosebud, selvom man måske kunne være heldig at slippe for vinterskader.

   Slet
 4. Det var en spennende utstilling du var på! Jeg har lest om disse terrekottakrigerene, men visste ikke at de opprinnelig var malt. Synd at du ikke fikk tatt bilder av alle de flotte trærne. Trær er jeg veldig glad i, og har mange her både "ville" trær og plantede. Synes de gir hagen karakter. Nydelug rockii du har! Mine starter snart blomstringen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det eneste minus ved træer er, at det kan være svært at få plads til alle dem, man forelsker sig i. Og jeg er helt enig med dig i, at de giver haven karakter. Jeg glæder mig til at se dine rockiier.

   Slet
 5. Awesome work.Just wanted to drop a comment and say I am new to your blog and really like what I am reading.Thanks for the share

  SvarSlet
 6. Godmorgen Marie

  Har du også en stor rockii? Den lille præsenterer sig ihverttilfælde godt!

  Jeg er også spændt på min røde delavayi, masser af knopper og god vækst, den gul orange sprang ud igår, det går så dejlig langsomt i det kølige vejr;)

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vores ældste rockii er så stor, at den skal fotograferes fra en stige, hvis alle blomsterne skal med. Den blev købt for lang tid siden hos dette udmærkede firma.
   http://www.syringa-pflanzen.de/pfingstrosen-paeonien.html

   Slet

Send en kommentar