onsdag den 20. maj 2015

på tålt ophold

Søren og jeg er ikke enige om, hvor velsete klokkescilla eller havehyacinter, som de kaldes heromkring, er. Han synes, de er så smukke, mens jeg mere fokuserer på, hvor uhæmmet de breder sig. Og det gælder både de blå og de hvide.
 

Det samme gælder i øvrigt også de kønne, fyldte anemoner.

Vejret er bestemt ikke noget at råbe hurra for for tiden; men trillium vaseyi og grandiflorum trives i det våde og kølige vejr.Denne iris har Søren reddet fra kompostdøden og plantet ud i køkkenhaven  - i dag kan jeg ikke huske, hvad jeg syntes, der var galt med den.

Paeonia mlokosevitchii og steveniana er tydeligvis i familie.
 
Ranunkelblomster er så nuttede.


Det er skovfogedtræet også.

Weigela middendorfiana 


Til sidst en lidt speciel nyanskaffelse: syneilesis aconitifolia med skæg på toppen.

10 kommentarer:

 1. Ha ha - det er vist ikke nemt at få adgang til din have. Jeg kan godt se, at de breder sig uhæmmet, det er de også begyndt på hos mig, men inde mellem ukrudtet ud til diget, hvor jeg alligevel ikke kan holde rent, der må de godt være. Jeg håber, at mine trillium vil brede sig uhæmmet og blive til klynger som dine, det må de gerne. Pæonknopperne er godt nok smukke. Den sidste synes jeg, at jeg har noget lignende, har du haft sådan en med til mig, måske en med et andet efternavn?

  SvarSlet
  Svar
  1. Skillaerne må også gerne være i skovhaven og ude i læbæltet; men jeg bryder mig ikke om dem i staudebedene. Nej, jeg havde emodi og en gul træpæon med, men ikke en af disse to.

   Slet
 2. Ja, i år opplever vi at både bå og hvite scilla brer seg uhemmet, så det er bare å være hard og grave opp og plassere dem litt andre steder.
  Så flott dine trillium brer seg !! De er virkelig vakre. Jeg flyttet mine for to år siden og nå ser de endelig ut til å trives og bre seg litt.
  Ha en fin uke :-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Hurra - jeg er ikke den eneste, der er hård ved skillaerne. Det er herligt at se, at planterne begynder at komme i vækst igen efter flytning.

   Slet
 3. De som brer seg så meget, heter den noe sånt som Hyasinthoides non scripta? Jeg synes de er så fine! Jeg har de ikke selv, men vanlig Scilla siberica brer seg mer enn nok. Men de da så søte. Flotte trillium du har! Den fylte hadde jeg, men den forsvant. Peonene dine er flotte. De lysegule er samlerobjekter for mange her. Vanskelige å få kjøpt her. Den siste du viser så lekker ut med sitt flotte blader!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, jeg tror også, det er deres navn, og vi kan ikke blive uenige om, at de er kønne; men de formerer sig altså også helt vildt. Jeg vil mene, at de to pæoner også er samlerobjekter her i landet.

   Slet
 4. Mine kolkkescilla er også noget vilde og breder sig meget. Men de er nu meget søde. Ranunkelblomsterne er fine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig. De gule ranunkler breder sig i grunden også en del.

   Slet
 5. Hej Marie

  Lækker Syneilesis aconitifolia - ser da ualmindelig sympatisk ud. Er noteret nu!
  Ja, det er vejr for mange af vore skygge og skovplanter, flot med dine grupper af Trillium!

  Ha en dejlig dag!

  SvarSlet
 6. Det anede mig, at den dunede syneilesis, kunne være i din smag. Ja, det er både vejr og tid for mange spændende planter.

  SvarSlet