mandag den 11. maj 2015

majmotiver

er der masser af, også selvom man går uden om løgplanterne. I dag starter jeg med to små lyngplanter med fine hvide klokker, den første phyllodoce nipponica og den anden cassiope muirhead.


For to år siden såede jeg frø fra en hvid kobjælde, og i år blomstrer de. Ca. en fjerdedel af dem viser sig at være lyserøde.

Tropaeolum azureum har blomstret længe. Jeg nyder blomstringen hver dag, men er også allerede begyndt at frygte, at den ikke vil vågne op fra sin sommerhvileperiode - den kan nemlig godt finde på at springe blomstringen over endda flere år i træk .

Rypelyng er et kønt, helt lavt bunddække.

En blomstrende, opstammet rosmarin har tit stået på min ønskeseddel.

Den lyserøde kamelia i fuldt flor

Storkenæb i form af samobor og margaret wilson er sprunget ud.
      
Flere bispehuer: higoense bandit, wushanense caramel, acuminatum (mener jeg bestemt) og amber queen.

      

Wudang star får da capo fordi den virkelig er en fin haveplante.


Denne spinkle tapurt ser så sart ud, men det er mit indtryk, at den breder sig ganske kraftigt.

Man skal også huske at kigge opad.8 kommentarer:

 1. Flotte planter som altid og selvfølgelig helt specielle. Din camelia er stor og flot, hvor mange år har den stået ude i bedet? Mon jeg kan være så heldig, at mine kommer efter det efter en årrække?
  Rypelyng fik jeg vist ved dig, den har jeg ikke fundet igen, men glaucidium lever endnu i bedste velgående ser det ud til.

  SvarSlet
 2. Vi ved ikke nøjagtigt, hvor gammel kameliaen er, nok 8 -10 år, og den har stået ude hele tiden. Det er første år, den blomstrer så overvældende. Glaucidium er vel også lidt tid om at etablere sig.

  SvarSlet
 3. Hej Marie.Som altid spændende planter du viser.Har ikke set lyserøde kobjælder før..........................men den er da yndig.
  Tak for navnet på den mørke storkenæb...........................min står i min børnehave.Men er også begyndt at blomstre.
  Og din Camelia er da utroligt smuk
  Jeg viser også mine blomstrende træer......................det er bare en dejlig tid med alt det der sker i haven.
  God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret, Jette, det er en dejlig tid. Jeg synes heller ikke, jeg har set en lyserød kobjælde før. Kommer der sådan en, når man krydser en hvid med en rød monstro?

   Slet
 4. Hej Marie

  Uvularia sessilifolia præsenterer sig flot - og er e4n spændende sag - læigner jo polygonatum men er en helt anden slægt Colchicaceae som jo også rummer Colchicum, det var nyt for mig og noget uventet.

  Flotte Epimedium - blomsten er jo fantastisk - men også bladværket har du og dit nye kamera fanget fint!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Tapurten virker robust, så det er i grunden mærkeligt, at den ikke er mere udbredt. Epimedium giver virkelig valuta for pengene med både smukke blomster og iøjnefaldende løv.

   Slet
 5. Du har så mange spennende planter! Lyserød kubjelle har jeg aldri sett, og den var nydelig!
  Epimedium er en slekt som virkelig har blitt populær de siste årene. De du viser er så fine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar, Marit. Den lyserøde kobjæde er specielt sjov for mig, fordi det er en frøplante, jeg selv har sået. Sådan er det jo. Epimedium er en kæmpestor gruppe, så en eventuel samler vil få travlt.

   Slet