lørdag den 6. juni 2015

legepladsen

Mens I andre havebloggere hang ud i Kolding, fejrede Søren og jeg en 7-års fødselsdag med masser af gaver, fødselsdagskage og besøg på McDonalds. Jeg forbløffes hele tiden over de gigantiske mængder legetøj, som nutidens børn lever blandt; men hvis jeg nu kalder haven for min legeplads, så må jeg nok tilstå, at jeg heller ikke selv holder mig tilbage. Det gjorde I andre sikkert heller ikke i Kolding. Sådan er tidsånden vel bare.

Mit første billede i dag viser bunddækket vancouveria (inside-out flower på engelsk).

Oxalis ute og oxalis enneaphylla ione hecker


Kanelbusk skal fotograferes med omtanke -  drukner næsten i den grønne baggrund.


Som regel overvintrer der et par hørplanter i køkkenhaven.

Meconopsisknopper varierer meget alt efter, hvilken art der er tale om.                 
                          Frøplanten herunder har en dekorativ lilla stribe. Måske skulle jeg gå i gang med at opformere den.


Er det ikke mystisk? Denne fuchsia blev ikke klippet ned, fordi den stod med grønne grene, og nu er den minsandten begyndt at blomstre. Den er jo ellers sensommer-blomstrende.Mosebunke (deschampsia caespitosa) er virkelig smuk med de skinnende aks.          
                                      

Lupinus versicolor, mangefarvet lupin, er en lav lupin, som jeg såede sidste år. Den kan variere en del i farven - denne her ser ud til at få overvejende blå nuancer.21 kommentarer:

 1. Mærkeligt som ting opfører sig, jeg tænker på din Fuchia. Her er alt meget højere end det plejer - især mine Digitalis, Juleroser og HøstAnemoner er voldsomt høje.... gad vide om det er pga den milde vinter

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi ender altid hos den milde vinter, når vi skal finde en forklaring på planternes mystiske adfærd.

   Slet
 2. Det er en god sammenligning du bruger her - næ legetøj/planter kan vi ikke få nok af og jeg kan nemt blive misundelig, eller rettere føle må-ha, når jeg ser alle dine fine planter;)) Din fuchsia kan åbenbart godt lide at den ikke skal bruge krudt på at skyde nye grene.. Den lave Lupin er yndig med den lyseblå farve.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan være, du har fundet forklaringen, nemlig at fuchsiaen har kunnet springe over en periode i dens vækstsæson. Jeg er spændt på, om den lave lupin visner ned ligesom de traditionelle. Dens løv er ellers rigtig kønt.

   Slet
 3. Sikken et dejligt overflødighedshorn af blomster. Jeg er især vild med din inside-out blomst og får det da helt som Lisbeth. Den må jeg have - selvom jeg egentlig har købestop :-)

  God søndag
  Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Et købestop må da absolut kun være midlertidigt.

   Slet
 4. Ja nutidens børn har meget legetøj, så er det godt, at vi har vores egen legeplads i haven, fin sammenligning.
  Kanelbusken købte jeg hos A.M. i Kolding, det er en flot blomst, den har. Dvs måske er det ikke det samme, som du viser, men jeg ved, du skal have en magen til min.
  Jeg håber, du kigger ind hos mig, når jeg har lavet nyt indlæg. Jeg viser, de planter jeg har købt, og jeg har brug for råd til hvor de skal stå.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver spændende at se, hvad du har købt.

   Slet
 5. Hej Marie

  Godt at se Vancouveria chrysantha i blomst - det har jeg endnu til gode - den ser fin ud!
  Og Oxalis - hvad skal man sige? - Men flot at de har krydset og selekteret efter den grønne midte!
  Den ser da super ud, ikke så skræmmende alligevel din Meconopsis horridula, for det er vel den?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Man skal bare huske, at vancouveria kan blive et irriterende ukrudt, hvis den trives for godt.
   Horridula er det, ja, blomsterne er så kønne trods navnet. Der skal tages frø af den, for den lever ikke ret længe, selvom den er staudeagtig.

   Slet
 6. Du har mange spændende og smukke planter. Jeg har også en kanelbusk, men er blevet lidt overrasket over, hvor stor den bliver, så jeg bliver nok nødt til kraftigt at beskære den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores kanelbusk breder sig ved rodskud, så man kan hurtigt få flere buske, hvis man er interesseret i det. Jeg fjerner jævnligt de højeste skud ved jorden, når jeg synes, busken rager for højt op.

   Slet
 7. Ja, du har så rett! Dagens barn har veldig mange leker ja, men vi har da også mange leker i hagen ;)
  Og godt er det ;) Det hørtes ut som en hyggelig dag på Mc Donalds! Den lupinen kjenner jeg ikke, og den hørtes spennende ut!

  SvarSlet
  Svar
  1. Når barnebarnet elsker McDonalds, så følger bedsteforældrene selvfølgelig med. Den lille lupin glæder jeg mig til at følge. Jeg har læst, at den har indgået i forsøg med rensning af forurenet jord i Californien; men det har vi heldigvis ikke brug for.

   Slet
 8. Hej Marie.Ja !!! der er da sket noget med antallet af børns legetøj siden vi var børn.
  Har selv to børnebørn i på 5 og 8 år.
  Men skønne blomster du viser i dag. Dine Oxalis er da bare så smukke
  Og før i tiden såede jeg altid enten rød eller hvid hør.
  Fine små lave lupiner.
  God søndag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, når du har børnebørn, så ser du også den store mængde legetøj. Rød hær er også en dejlig sommerblomst.

   Slet
 9. Vancouvia er en meget fin blomst som må være utrolig smuk som bunddække. Nåeh Oxalis har også kortstilkede blomster, rigtig flotte. Jeg har triangularis og deppei og de har jo lange stilke, de skal ind om vinteren. Skal dine det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, de to oxalis står ude om vinteren. I spaltebedet er drænet rigtig godt, og hvis der meldes om hård frost, smider jeg en grangren over dem til beskyttelse.

   Slet
 10. Jojo, visst är också våra lekplatser välfyllda :) Men så vackra de leksakerna är!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar. Ja, vores legetøj er en fryd for øjet lige nu.

   Slet
 11. What you're saying is completely true. I know that everybody must say the same thing, but I just think that you put it in a way that everyone can understand. I'm sure you'll reach so many people with what you've got to say.

  SvarSlet